破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

已舉行有No.收到WeLxxx清全數的信

各位師兄師姐 小弟想請教一下小弟經三家姓6C已舉手 於13/8 宣誓16/8 6c覆左臨時no.比我以及通知債權人。24/9 頒令

欠債:
中x銀行 10萬左卡數
幫人 3萬幾
UB 15-16萬左右 4個戶口加埋
WeLxxx 18萬已供11期
我係8月頭 除左中x信用卡之外 其他我都順供今期之後先去6c樓舉手

中x 已凍結我戶口
幫人 寄信/sms 話收到破產申請 話叫我可以考慮同佢地 免息全數清

UB 冇搵過我 但循環戶口已凍結。

Welxxx 冇打過比我,不過佢寄左封信黎話 審查我既貸款後 決定要終止合約
要求我由20/8起 7天內還清全數 $1817xx 另加額外費用/成本/支出 $605xx
總數要我清 $2422xx 否則 僱用律師/第三方追討代理/其他第三方服務供應商追討所有債務
亦要我根據要求賠償所有合理產生的成本和費用。

想請教師兄 師姐們,Welxxx 是否因為律師樓通知佢地我申請左入學 所以call我loan?
我尋日先收到封信 已經26/8,我唔知可以點做 凌晨時間就自己再whatapps & email個臨時no比welxxx

咁既情況佢地係咪都會照交收數公司追我數... 同埋佢地係咪會上門 上公司架?因為唔想冇左份工...所以成個人都好迷惘...
所有財務我都有順供 冇拖過 只有Ub試過幾次自動轉帳彈左 通常都係即日/第二個即刻 轉數快交返
Welxxx 就從未試過彈數 遲交個個月準時,遲交只有過中x信用卡..

之後,我即刻去左牌照科投诉佢。暂时冇再揾我。師兄,睇怕要捱到頒令。
我就等到頒令先通知佢。但佢仍然出信追我連extra charge
Welxxd會追到你正式令 佢⼀定係收到你臨時令先call你
差50個都破? 收到你破一定會call loan