破產聯盟

查看: 2839|回復: 41
打印 上一主題 下一主題

有關財務公司追數

準備星期一去三姓舉手

債務:
1)獅子 20k
2)恒X  150k
3)welen 30k
4)xwalle 64k
5)幫民 27k
6)UX 23k

1)想問師兄 3,4 是否為2線?好擔心以上兩間舉手後追數情況

2)三姓6C辦入學需要文件包括TU報告及積金局提供的帳戶明細?(我透過積金局手機程式內查閱顯示個人帳戶為零,應該點處理?)

首次舉手,入不敷支無力償還,每月左手交右手都唔夠還數,希望師兄幫手解答,感謝幫忙

推薦
eric666 發表於 23-9-2023 19:04
no.係備案number?

係呀,會當雜項處理,呀sir會俾張紙仔你
回復 支持 0 反對 1

eric666 發表於 24-9-2023 15:26
距離頒令仲有一個月,依段日子好煎熬,welexd

一樣啦、師兄、撐住
距離頒令仲有一個月,依段日子好煎熬,welexd
CKC 發表於 23-9-2023 18:30
係,我個陣時都煩到佢叫停,不過,我真係有去備案,俾咗個no.佢地,佢再追我,我一定去投訴佢地,其實佢地 ...

no.係備案number?
CKC 發表於 23-9-2023 18:39
你安裝電話錄音?

今日剛才先安咗
你安裝電話錄音?

係,我個陣時都煩到佢叫停,不過,我真係有去備案,俾咗個no.佢地,佢再追我,我一定去投訴佢地,其實佢地都知頒咗令,跟本就收唔番條數,去追其他人好過,你去牌照組投訴佢,佢地仲要解釋,到續牌時佢都煩,佢地係正牌,最怕俾人投訴,你要記住,佢煩你嚇你,你就要煩番佢嚇番佢。
CKC 發表於 23-9-2023 17:42
唔使聽收數公司電話,佢地唔要聽你講,只有welexd先可叫停佢,你繼續打去welexd,話問咗破產主任同律師頒 ...

我暫時只有No. ,未有正式頒令,都可以用依個方案嗎?
eric666 發表於 23-9-2023 12:43
剛才致電welxnd 賬務部,確認佢地已知悉收到No.,我等緊頒令,職員話已交顧問公司收數,並提供聯絡電話叫 ...

唔使聽收數公司電話,佢地唔要聽你講,只有welexd先可叫停佢,你繼續打去welexd,話問咗破產主任同律師頒咗令後,就唔可以私自還錢,你公司要追究/告你又另一會事,要告就由得佢告,再收到追數電話,就去報警備案,會去牌照科投訴佢,遲些見咗破產主任見,就會還錢俾你公司。
eric666 發表於 23-9-2023 09:49
我20號已收到no. 並通知債權人, 剛才收到電話聲大夾惡話收數同我傾傾條數, [第一次133]通話講得出我全 ...

之前見有啲師兄講等頒令嘅時候已經可以唔駛再聽佢哋嘅電話
電話有無裝定啲APP?裝咗起碼可以BLOCK咗7、8成
我最初都有啲來電係APP BLOCK唔到,咁我見唔識嘅號碼直頭唔聽
咩資料都無,佢又無任何過火行為你又唔可以報警
eric666 發表於 23-9-2023 09:49
我20號已收到no. 並通知債權人, 剛才收到電話聲大夾惡話收數同我傾傾條數, [第一次133]通話講得出我全 ...

剛才致電welxnd 賬務部,確認佢地已知悉收到No.,我等緊頒令,職員話已交顧問公司收數,並提供聯絡電話叫我聯絡顧問公司傾有關安排,我應該打去顧問公司拎fax number  send3頁紙通知佢地?佢地係咪會一直追到正式頒令

我供咗一期*

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我20號已收到no. 並通知債權人, 剛才收到電話聲大夾惡話收數同我傾傾條數, [第一次133]通話講得出我全名及ID前4位,我問佢係邊間公司嘅收數,收邊條數條目幾多,佢要求我提供ID其餘數字核實我身份先肯講,話要確認我係本人,我反問佢有我資料點解仲要我提供,我拒絕提供個人資料,cut佢線。  [不出幾秒佢再打黎第二次通話133],佢係同一個人,同樣要我提供ID核實身份,佢話知道我幾號上庭,恐嚇語氣話你覺得你一定破到咩,一定頒到令咩,唔好諗住唔洗還,依家收數同你傾,你知我咩料,知我講咩㗎啦,咁我就同佢講你提供唔到邊間公司收數,我又無收到任何訊息、短訊、信件通知我交收數,我拒絕提供任何資料,我同佢講有能力還就唔洗破啦,何況依個階段還屬於犯法,我再cut線。  請問師兄師姐,遇到依類情況應該點做,我無對方公司名、電話、地址,係咪無野可以做到?
kk0828 發表於 11-9-2023 01:06
K現金收數佬打我手提同公司,嚇我話會日日黎公司探我同貼街招,有冇師兄試過比收數佬去公司搵你地? ...

上公司貼大字報就有。無直接上公司叩門找人。
K現金收數佬打我手提同公司,嚇我話會日日黎公司探我同貼街招,有冇師兄試過比收數佬去公司搵你地?
eric666 發表於 10-9-2023 23:52
請問師兄,3姓收咗3000訂金,有無話幾耐要交埋尾數?

宣誓當日
tszying 發表於 9-9-2023 18:50
我8月14號,去旺角嗰間,我只係帶咗份tu 上去,同埋叫我比3千蚊訂金

請問師兄,3姓收咗3000訂金,有無話幾耐要交埋尾數?
eric666 發表於 9-9-2023 12:44
we同X錢包會否交收數,有無師兄解答,好擔心上門追

不會
eric666 發表於 9-9-2023 19:03
師兄,請問你14號申破,到有no.要幾耐,同埋有無話幾號正式頒令?6C有要求提供其他資料?因為我銀行係電 ...

其實我係8月14號,上去開File,因為我有啲保險要申請退款,所以我係9月7號,先正式宣誓,我依家都等緊頒令日期
eric666 發表於 9-9-2023 19:03
師兄,請問你14號申破,到有no.要幾耐,同埋有無話幾號正式頒令?6C有要求提供其他資料?因為我銀行係電 ...

14係開FILE定宣誓先?宣誓完大約一個星期就收到編號
如果只係開FILE就另外搵日上去宣誓