破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

提問)補領月結單 ,安X的

我是代屋企人問的,
前情提要:我們全家都不知是收到頒令先知,而且仲左中介伏 ,裡面超多錯漏
而家盡量幫佢執返齊
因為戶口被凍結,所以不能登入網上APP印
打去卡中心問,屋企人問,佢得到的回覆是卡記錄取消左,補不到 (我嘔血(我有打去問不過不是本人,又不同性別我問不到

想請問有冇同學仔是補領不到?

麻煩哂了
ymy4414 發表於 13-3-2021 13:13
而家是收到份由貝貝出的信,信上寫暫行受託人
但文件說要提供半年月結單  ...

1. 星期一打去問清楚貝貝,要存款戶口定信用卡/財仔戶口(睇哂封信,有咩唔明唔清楚,一次過問埋佢)。
2. 你打去前,可以先問清楚哂所有相關銀行同財仔,拎唔拎到。如拎到,要畀幾多錢&幾耐先拎到手(得個知字)。
3. 拎到/拎唔到,到時一次過同貝貝講(其實佢哋有辦法拎,不過盡噃我哋嘅責任,畀到幾多就畀佢)。如要畀錢拎,就等佢決定點做。
我跟羅美美,佢只要求提供全部存款銀行戶口頒令前半年嘅交易記錄,無要求提供全部債主記錄
Anmi2019 發表於 13-3-2021 13:02
唔駛心急去補拎,等受託人通知要唔要佢提供相關記錄

而家是收到份由貝貝出的信,信上寫暫行受託人
但文件說要提供半年月結單
如判跟李周~會要求拎TU記錄,到時所有欠債都會睇到
唔駛心急去補拎,等受託人通知要唔要佢提供相關記錄