破產聯盟

查看: 3016|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

交文件一問,麻煩各位師兄

我想問交文件個到寫住填妥唔知咩破產文件,第一樣個樣,係咩黎?係邊到拎?自己填係咪好難填?我無業的,四年唔搵工得唔得
chakho 發表於 17-10-2015 00:53
已解決,謝謝,仲有想問寄信可唔可以要求寄去第二度,有無師兄試過

你申請郵政轉遞服務就可以轉晒所有信去指定地址
DW123 發表於 15-10-2015 09:46
應該係破產呈請書,樓主係自己搞還是6C代辦??

華,咁你都明白樓主講乜!

勁!勁!勁!勁!勁!勁!勁!勁!
已解決,謝謝,仲有想問寄信可唔可以要求寄去第二度,有無師兄試過
chakho 發表於 16-10-2015 07:48
係初步訊問同收支評估表,去返律師到拎?定要自己去拎跟住填

最好你問清楚6c先

自行Download就以下網址
「對破產人的初步訊問」表格下載網址 :
http://www.oro.gov.hk/cht/pforms/pdf/B-11.pdf

「每月收入及開支評估表格」下載網址 :
http://www.oro.gov.hk/cht/pforms/pdf/b007aa.pdf

評分

參與人數 1城市人氣 +399 城市金錢 +399 城市魁力 +399 城市權力 +399 收起 理由
admin + 399 + 399 + 399 + 399 熱心會員,一次性加分

查看全部評分

你應該問你律師,邊個填邊個交!!!!
如果係你填,你要問律師 申破時FORM 28C 拎番份 COPY....
因為好多內容係重覆....
如果你已有 COPY, 就唔駛再要喇.

提交破產呈請後一個星期,我已收
到律師寄給我的表格,所以你應聯
絡你的律師。也可直接從破署網頁
下載。

上破署拿是可以的,不過要作簡單書面解釋。
我律師頌令後就無搵過我,我今晚返到屋企再詳細講講,張紙唔係手,唔好意思
對破產人的初步訊問?經律師申破,應由律師提供,上破署網下載也可。

原來你己頒了令...http://www.hkiva.org/forum.php?mod=viewthread&tid=14001

其實,我真係唔知你問咩 !!!
你組織下先.
應該係破產呈請書,樓主係自己搞還是6C代辦??

評分

參與人數 1城市人氣 +399 城市金錢 +399 城市魁力 +399 城市權力 +399 收起 理由
admin + 399 + 399 + 399 + 399 熱心會員,一次性加分

查看全部評分

樓主可吾可以寫清楚小小,都吾知你問咩

評分

查看全部評分