破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

跟主任突然開大會

5月令,同主任傾左生活費,主任已經寄左信黎批左幾多錢,問左主任呢4年係咪跟佢,話係,但又收到信開大會,請問大家呢d係咩情況
批到幾多 ?

可能係其中一個債主要求
開大會代表債主要求外判機構做你受托人
之前有d師兄係咪流會冇債權人到之後主任跟返?
Kklo0060 發表於 27-7-2024 22:14
之前有d師兄係咪流會冇債權人到之後主任跟返?

有師兄講過,如果第二次大會都係流會,係主任跟番
不過我就唔係咁好彩,第一次流會,等左3個月以為唔會開第二次,點知隔多一個禮拜收信話要開第二次大會(果陣真係屌左出嚟)
最尾判左比(雙黃)
你主任有冇話係跟佢?我主任話4年跟佢,生活費都批埋有信
Kklo0060 發表於 27-7-2024 23:30
你主任有冇話係跟佢?我主任話4年跟佢,生活費都批埋有信

佢話第二次如果都係流會嘅,應該唔會再開,佢跟番
多謝師兄咁早分享,過程中你有冇同主任傾過生活費寄埋信俾你,最終有冇俾黃攪你?
Kklo0060 發表於 28-7-2024 08:25
多謝師兄咁早分享,過程中你有冇同主任傾過生活費寄埋信俾你,最終有冇俾黃攪你? ...

1)因為頭一個月入學,所有戶口被凍結,搵左主任傾生活費一次咁多,主任都係拎番哂之前遞交啲單據,批頭一個月嘅生活費比我,跟住就話未知駛唔駛開第二次大會,(因為今年2月開第一次,債權人無出席),主任話我開完出糧戶口可以拎出嚟用,不過又無講可以用幾多,依家一出糧就去銀行拎哂出嚟,信我就未收過
2)由6月中左第二次大會後 (雙黃)到依家都未傾生活費,都差唔多成年喇,都係唯有等佢約我上去傾
上年12月令?呢度d人話債權人一般唔會黎,你係咪一直在職?希望雙 睇唔中你唔揾你
Kklo0060 發表於 28-7-2024 09:37
上年12月令?呢度d人話債權人一般唔會黎,你係咪一直在職?希望雙 睇唔中你唔揾你 ...

我第一次話開債權人會議就上去破產局(有信約左2月中),到時間都未叫我名咪問下,叫名姐姐話我無名係度,叫我打比主任問下,咁我打左比主任,主任話要等多三個月左右,如果真係唔開第二次會議,我單case會由破產主任負責(等到6月以為應該無第二次會議,隔一個禮拜就有信話要開會議,第二次上去,我以為會好似第一次咁無我名,點知叫名姐姐終於叫我名,判左比雙黃
想問主任有無約傾生活費?批左幾多?係未所有開支都有上限?同外判有冇唔同?