破產聯盟

查看: 5739|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

(個人分享) 破產期中 申請 visa/master Debit card

以下係個人分享 各位 ching 請見諒 歡迎提點
是咁的!
呢排係度準備老破! 跟住就係度諗 破後無visa卡都幾唔方便wo 點辦呢 而家交乜費都係要 visa/master 卡登記無意中醒起原來幾年前係外國網站申請過 一張叫 virtual visa卡嘅東西
virtual visa 卡係咩呢?
其實佢係一個 投過類似paypal/支付寶 嘅 account 比錢ge 服務.
申請人一般先upload錢去佢個網站 然後佢會出組 visa 卡號碼 (16個位個隻) 比你用
申請人就可用呢組 visa 卡號碼去購物
同一時間亦可申請一張堅嘅卡比你用

我好多好多年前就係用佢 入前比 外國投注網站 投注

呢張卡好處就係佢唔一定要用信用卡 upload 錢去自己個戶口;可以銀行過戶 (國際轉帳) !唔好處 就係好貴 :( 乜q都收手續費; 簽一次好似收3-4個%手續費
申請亦痲q煩、要scan 曬d passport 呀;身份證 number 比佢

不過張野就堅嘅; 我以前成日用 !  個網站亦係外國一間大型機構持有

其實各位 ching 仲知唔知有咩方法可以係破期申請 debit 卡?

個名叫 EntroXXX (XXX=PAY)

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
無信用卡用真係好唔方便..
不過好處就係..可以控制你使錢..
我就...有個朋友..佢願意比佢既信用卡我網上購物...最勁個個月...LOOK佢..10萬以上.
當然..呢D都唔係我使咖啦..我係要幫老闆買野...BOOK HOTEL..
有時自己都要BOOK TICKET
幾個月前..呀女就申請左張學生VISA...LIMITE 只得..10000..
不過..就唔使再麻煩人地..
我就唔見意你...再申請個D debit 卡..因手續費太貴啦..
乖乖地捱幾年啦..
我冇用過,不過如果真係去老破,我就多一事不如少一事。

我幾年來連銀行戶口都冇,咩都冇用,CASH除外。發覺冇所謂,所有都係習慣,在香港交費雜費,用CASH 其實仲方便,OK,7仔,郵局都唔知幾好。

幾年來去過幾次旅行,我又破產,人地請我去朋友比錢,佢地有卡BOOK機票酒店。多個証明唔係我比錢(雖冇人問呢個問題)我都過得好HAPPY 。

網上買嘢,叫啲朋友去買,佢地好樂意,因為有分又有什麼網上好評,唔識都幫我買。
dopod123 發表於 27-9-2013 17:09
我冇用過,不過如果真係去老破,我就多一事不如少一事。

我幾年來連銀行戶口都冇,咩都冇用,CASH除外。發 ...

無錯, 多一事不如少一事, 仲有, 要scan 咁多個人資料, 咪攪
講真 我都係咁話 多一事不如少一事
我都係咁話... 自己就唔好攪 d 咁既野喇...
smallcat 發表於 27-9-2013 19:10
無錯, 多一事不如少一事, 仲有, 要scan 咁多個人資料, 咪攪

外國網資料被盗經常發生
係好方便,不過一來手續費貴,二來有咩事較難追查,都係用CASH啦,我都同意係習慣問題,過咗呢4年先再算啦師兄!!!

更係同意樓上d ching 講啦! 多一事不如小一事我純粹分享姐 xd 

以我所理解, 呢d 咭係做唔到本地既自動轉帳的
多謝樓主!!!
有卡當然方便好多喇.
有個FD 出TRIP,公司人唔知佢老破過.無卡遲早俾人識穿.
同埋搵FD 幫手係好,但我唔想麻煩人.

THANKS!!