破產聯盟

有No仍畀二線追逼還現金

小弟本月底先頒令 ,但收到二線財務寄信,又打嚟粗口鬧還錢。之前6C就話還錢犯法,收錢都犯法,但依家二線又逼住小弟還現金,如唔還就轉收數公司。就驚收數公司上門
所以依家小弟是打死不還由佢交收數公司,定係還錢息事寧人?
順便講句三姓做野真係煩,唔係6c本人聯絡都算,理解,但本身聯絡個小姐由最開始交錢開始,ws問十句可能答得一句仲要隔唔知幾耐先覆
唔好交,交得既就大把2線搵你交,你破既意義就無了,同埋還現金到時無紀錄你又煩,有既話又可能報串,到時你犯法就唔好...
門口裝cam 啦師兄
我都係搵3姓 情況同你一樣 十問九唔應 誓我都未宣 淨係交左資料比佢
Thomas_ 發表於 3-7-2024 14:46
門口裝cam 啦師兄
我都係搵3姓 情況同你一樣 十問九唔應 誓我都未宣 淨係交左資料比佢
...

唯有等啦,你幾時上去交資料架,其他朋友一樣情況仲未宣,效率應該要睇情況
timmoz 發表於 3-7-2024 14:21
唔好交,交得既就大把2線搵你交,你破既意義就無了,同埋還現金到時無紀錄你又煩,有既話又可能報串,到時 ...

問咗個6C本人 佢話:佢逼你還 你又驚 咁你屋企人幫你還咗又另一種講法  
感覺個6C都讚成還錢係咩料 唔通真係還咗先?
如果還咗 之後同返破署講佢威脅我還咁得唔得(事實佢基本上就惡言惡語威逼)6c咁講我都好無底
咁屋企幫你交,你申請入學托咩,自己諗下啦
Thomas_ 發表於 3-7-2024 14:46
門口裝cam 啦師兄
...

哎 我貪平同就腳搵三姓
同你哋情況一樣 好鬼慢都未去到宣誓
資料交齊 個所謂秘書 踢兩踢都未郁
又話交完再約得宣誓都要一星期
再排期入紙又另一個星期
唔好交 佢哋再騷擾就去牌照投訴科投訴
Hang822 發表於 4-7-2024 15:26
唔好交 佢哋再騷擾就去牌照投訴科投訴

其實投訴有無用呢 師兄
我上個月有三間(同會)遲左幾粒鐘已經成條掉比收數
即晚收數態度西到爆要我即日清全數
(其實條數爭兩期,$10000鬆啲蚊;佢話加埋手續費每間要比$35000,三間要比$100000(但講緊三間加埋總結欠係$35000都無)。
我問佢邊間佢又唔敢開名態度囂張帶有恐嚇字句(上黎探你同啲小朋友玩空中飛人慰勞我老婆喎)

佢依家每打一次黎我都同佢鬥吊到收佢線

本身就算有錢都唔想找俾佢 咁撚閪

呢啲情況其實有冇得真係投訴又有冇用呢
因為佢超級蠱惑唔肯講自己係邊間