破產聯盟

標題: 收到封信再請教 [打印本頁]

作者: peterhung    時間: 11-9-2024 18:28
標題: 收到封信再請教
上次話中介寄左封信話買左條數 ,條數係4年前個間已入破產的財務2期萬幾 ,我已解破
今次再寄多次來話會唔覆會入小額 收7萬幾

有無師兄遇過?
之前個間條數破產 無理由中介來收

作者: 外圍撚    時間: 7 天前
你諗諗法律上有得買數架咩? 再諗下一個人犯緊法仲會去法庭捉蟲嗎
作者: 外圍撚    時間: 7 天前
你唔好再借二線 你走過二線 仲去借 一比資料佢地 麻煩只會係自己
作者: peterhung    時間: 7 天前
外圍撚 發表於 12-9-2024 00:24
你唔好再借二線 你走過二線 仲去借 一比資料佢地 麻煩只會係自己

幾時話借
條數係1間4年前財務 個中介話買左個債
寄埋申索書比我 不過我唔會理佢當然
作者: 妻離子散    時間: 7 天前
我同你一樣, 有間收數公司話收購在我條數, 要到小額錢債追我, 條數幾千   
作者: peterhung    時間: 6 天前
我2萬 佢寫7萬 白痴
作者: 妻離子散    時間: 6 天前
peterhung 發表於 13-9-2024 11:12
我2萬 佢寫7萬 白痴

請問有無上門穩你, 我條數幾千, 佢地要我還萬五
無 我條數財務已在破信中 已解破
而家個中介話買左 無可能咁收啦
作者: 妻離子散    時間: 6 天前
peterhung 發表於 13-9-2024 13:27
而家個中介話買左 無可能咁收啦

問中介有無地址, 同埋比戶口你?
作者: peterhung    時間: 3 天前
妻離子散 發表於 13-9-2024 14:18
問中介有無地址, 同埋比戶口你?

有 户口都有 中介户口囉。
電話都有 手提囉  
間野叫grand vintxxx
作者: 妻離子散    時間: 3 天前
師兄同我一樣又系呢間, 你打算點做
作者: peterhung    時間: 前天 16:24
問呢度有經驗師兄吧

歡迎光臨 破產聯盟 (https://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3