破產聯盟

標題: 第三年了,跟石仔 [打印本頁]

作者: Alex0719    時間: 29-8-2023 22:22
標題: 第三年了,跟石仔
我下年8月就畢業了,之前都一直有交齊月結單出糧單,但我準備交第三年先知原來我頭一兩年嘅年報都無交,原因係我之前有搵咗間會計師事務所跟我個案,幫我交年報等等,點知一直都無交,呢家交第三年先發覺,石仔又無提我,另外我銀行戶口都被凍結了,因為上年有欠款未還清,請問我依家補交返3年嘅年報?之後再係4年內還清欠款就可以順利畢業嗎?求大神們給意見。題外話我每月都供款供一萬多,因為努力工作升職加薪咗,我供咁多比石仔,石仔會唔會手下留請….
作者: 欠一百萬    時間: 29-8-2023 22:39

你想得太完美啦

[倒不如, 加你監, 反正你都無交第一年第二年報, 而加補交唔等於當天準時交, 無收到就係無收到, 而且你又沒有依期供款, 仲欠款, 加一年監, 收多一年上繳, 加二年, 收多二年]
以上的純屬我個人虛構的想法, 如有雷同實屬巧合.

作者: Alex0719    時間: 29-8-2023 22:43
咁請問師兄,我有咩解決方法?
作者: 欠一百萬    時間: 29-8-2023 22:47
Alex0719 發表於 29-8-2023 22:43
咁請問師兄,我有咩解決方法?

只有, 未做的即刻去做, 未找數的即刻去找.
作者: Alex0719    時間: 29-8-2023 22:49
好的,感謝
作者: antonyking    時間: 29-8-2023 23:17
年報交齊返,欠供的還番比佢哋就可以了
作者: sosadnow    時間: 29-8-2023 23:58
你主動打電話比石仔,同佢講返年報先,交返比佢後等佢計好數,你再供返比佢,呢段時間你要上去拎信去銀行出糧
作者: ccwa    時間: 30-8-2023 09:11
直接上去好過,打十世都係冇人
作者: 金龍華    時間: 30-8-2023 12:03
石仔連大客仔都玩,供過萬一個月,唔簡單

歡迎光臨 破產聯盟 (https://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3