破產聯盟

標題: 預備舉手 [打印本頁]

作者: gungfusam    時間: 29-8-2023 14:18
標題: 預備舉手
TU爆數,二線一條

煩緊之際收到3字頭電話,話可以GROUP數

叫我去一間公司到傾,上到去話只有一條路,老破

問題出現啦

1. 佢話佢之前都破過,頒之前照還,頒左之後唔好理

2. 頒令之後,佢話佢公司有法律團幫手跟,份人工仲係自己,同我知道要上繳和傾生活費有出入

請各前輩幫忙提供意見

作者: 7148    時間: 29-8-2023 14:25
中介?
作者: 差人過百萬    時間: 29-8-2023 14:37
作者: mirror0822    時間: 29-8-2023 15:56
上太子區始x果間就大鑊了。
作者: sosadnow    時間: 29-8-2023 16:10
千祈唔好信,要舉手就搵6C
作者: gungfusam    時間: 29-8-2023 16:18
mirror0822 發表於 29-8-2023 15:56
上太子區始x果間就大鑊了。

個間0係旺角,就係聽到覺得伏,所以搵個藉口就左就算
作者: gungfusam    時間: 29-8-2023 16:19
sosadnow 發表於 29-8-2023 16:10
千祈唔好信,要舉手就搵6C

就係聽到覺得伏,所以搵個藉口就左就算
作者: gungfusam    時間: 29-8-2023 16:19
差人過百萬 發表於 29-8-2023 14:37
唔識既 正正經經搵間律師樓搞破產。如果同你講破完幫你計到唔洗上繳。 全部都係騙局黎  ...

就係聽到覺得伏,佢仲講到實牙實齒咁,所以搵個藉口就左就算
作者: Anmi2019    時間: 29-8-2023 16:45
gungfusam 發表於 29-8-2023 16:19
就係聽到覺得伏,佢仲講到實牙實齒咁,所以搵個藉口就左就算

走咗就醒目,依d呃人㗎,分分鐘收你3至5萬,正規律師樓都係收萬3至萬6。而日後批幾多生活費除咗跟單據,仲要睇你跟到邊間受託人,屋企有幾多個人有工作,受託人會按人頭數去分擔家庭全部開支,唔係你話填幾多就照批哂幾多。
作者: gungfusam    時間: 29-8-2023 20:48
Anmi2019 發表於 29-8-2023 16:45
走咗就醒目,依d呃人㗎,分分鐘收你3至5萬,正規律師樓都係收萬3至萬6。而日後批幾多生活費除咗跟單據, ...

佢就係話我知幫我俾埋錢去搞,每個月俾返幾千蚊佢,,淨係呢樣都起疑
作者: abcd1234    時間: 29-8-2023 20:54

師兄 除咗銀行或者親人 其他話幫你嘅所有都係呃9你... 我就係咁之前不停供養啲曲街⋯ 由準備入學到而家頭嗰個月經歷離婚追數,但起碼唔使朝頭早返工食飯去跑數晏晝開工開完又跑數。個人放開咗
作者: sosadnow    時間: 29-8-2023 21:52
gungfusam 發表於 29-8-2023 20:48
佢就係話我知幫我俾埋錢去搞,每個月俾返幾千蚊佢,,淨係呢樣都起疑

邊有咁大隻蛤乸隨街跳
作者: gungfusam    時間: 29-8-2023 21:56
sosadnow 發表於 29-8-2023 21:52
邊有咁大隻蛤乸隨街跳

所以咪話起疑,  係到做左咁耐CD-ROM, 唔知多都知少
作者: gungfusam    時間: 29-8-2023 21:58
abcd1234 發表於 29-8-2023 20:54
師兄 除咗銀行或者親人 其他話幫你嘅所有都係呃9你... 我就係咁之前不停供養啲曲街⋯ 由準備入學到而家頭嗰 ...

暫時我仲頂到一個月,  但要搵定後路, 又唔敢亂問 TU 數
作者: 破產小孩子    時間: 29-8-2023 22:01
自己出去搞啦 1萬蚊都唔洗,好簡單!

歡迎光臨 破產聯盟 (https://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3