破產聯盟

標題: 尋日去左暫委託6C度交26頁..... [打印本頁]

作者: CEEPO    時間: 8-8-2023 11:45
標題: 尋日去左暫委託6C度交26頁.....
交左填好晒26頁同影印好所須嘅文件,比條6C行個八婆西聲西氣招呼後,好在最後直接派彩打後日子跟返破署主任,終算放下心頭大石,比個八婆咁招呼都值。
作者: daniel116442    時間: 8-8-2023 12:12
交邊度
作者: CEEPO    時間: 8-8-2023 12:40
daniel116442 發表於 8-8-2023 12:12
交邊度

金鐘,不過唔開名了
作者: Anmi2019    時間: 8-8-2023 13:00
佢同你講有咩搵噃破署主任?
作者: iambroken    時間: 8-8-2023 13:04
統一中心?我果日早咗去,個女人幾有講有笑,仲吹咗陣水
作者: CEEPO    時間: 8-8-2023 13:25
Anmi2019 發表於 8-8-2023 13:00
佢同你講有咩搵噃破署主任?

直接派彩話跟主任,仲比嘛幾份年報表我
作者: CEEPO    時間: 8-8-2023 13:27
iambroken 發表於 8-8-2023 13:04
統一中心?我果日早咗去,個女人幾有講有笑,仲吹咗陣水

你遇到可能係第二個....,不是我果個黑面神
作者: Anmi2019    時間: 8-8-2023 13:31
CEEPO 發表於 8-8-2023 13:25
直接派彩話跟主任,仲比嘛幾份年報表我

個個上去代收公司交完文件後,佢哋都會畀噃4份年報你。等破署主任聯絡你傾生活費,先真係跟佢。或者等3個月內有無收到開大會信,先知最後受託人係邊個。
作者: CEEPO    時間: 8-8-2023 13:47
Anmi2019 發表於 8-8-2023 13:31
個個上去代收公司交完文件後,佢哋都會畀噃4份年報你。等破署主任聯絡你傾生活費,先真係跟佢。或者等3個 ...

但個女人話黎緊日子都係會主任直接跟我FILE,生活費果D初步比佢減左D後,佢話會再比返主任再睇,遲D主任會直接聯絡我生活費等等
,因為我暫時未有工返住。

作者: Anmi2019    時間: 8-8-2023 14:15
CEEPO 發表於 8-8-2023 13:47
但個女人話黎緊日子都係會主任直接跟我FILE,生活費果D初步比佢減左D後,佢話會再比返主任再睇,遲D主任會 ...

咁你等吓消息就知賽果,依家失業生活費批幾多都無意思(都係話有人代支),到你有工返時,記得要通知受託人同主動要求增加生活費/填過份#每月收支表,畀佢再評估過生活費
作者: daniel116442    時間: 8-8-2023 15:23
CEEPO 發表於 8-8-2023 12:40
金鐘,不過唔開名了

我都係金鐘,唔知係唔係你果間,預约星期4,個女人話所有文件自己填好先交,唔會教你,影印每張2蚊
作者: CEEPO    時間: 8-8-2023 19:07
daniel116442 發表於 8-8-2023 15:23
我都係金鐘,唔知係唔係你果間,預约星期4,個女人話所有文件自己填好先交,唔會教你,影印每張2蚊 ...

同我一樣,係咪仲叫你準時唔好遲到,電話對答時語氣唔多耐煩果隻?果日我準時到冇遲,26頁我自己填左98%,有兩格唔多明所以未填漏空左,去到佢幫我填返時塊面黑過地底泥。
作者: CEEPO    時間: 8-8-2023 19:09
Anmi2019 發表於 8-8-2023 14:15
咁你等吓消息就知賽果,依家失業生活費批幾多都無意思(都係話有人代支),到你有工返時,記得要通知受託人 ...

依家唯有係咁,都再冇嘢可以做到
作者: daniel116442    時間: 8-8-2023 19:17
CEEPO 發表於 8-8-2023 19:07
同我一樣,係咪仲叫你準時唔好遲到,電話對答時語氣唔多耐煩果隻?果日我準時到冇遲,26頁我自己填左98% ...

係,一鳩樣,但我重有一半未填好,同你對資料定放低就走得
作者: CEEPO    時間: 8-8-2023 20:31
daniel116442 發表於 8-8-2023 19:17
係,一鳩樣,但我重有一半未填好,同你對資料定放低就走得

唔係放低走,係審犯式語氣對資料再扣減你生活費(學其他C兄話齋,我又未有野做依家你咪扣囉,到時揾到工返生活費再申報過),玩左半個鐘多,唔知時仲以為佢係乜嘢大春袋,到睇返佢個簽名下面時,原來只係個6C行十九文員
作者: daniel116442    時間: 8-8-2023 21:43
CEEPO 發表於 8-8-2023 20:31
唔係放低走,係審犯式語氣對資料再扣減你生活費(學其他C兄話齋,我又未有野做依家你咪扣囉,到時揾到工 ...

收到,我有做野,咁又排玩
作者: mirror0822    時間: 10-8-2023 01:43
車,破署宣誓房入邊條八婆都係西口西面。勁想放蕉皮係門口跣9佢呀。
作者: CEEPO    時間: 10-8-2023 03:58
daniel116442 發表於 8-8-2023 21:43
收到,我有做野,咁又排玩

C兄加油!,明天星期四了,等你好消息!!,記得白忍成金,唔好得罪呢D小人,我想信條八婆係專寫花人FILE再交功課比主任果D蛋散,果日佢每問我問題後,佢就鬼L鼠鼠摺起張字黎寫你評語(因為唔想比你睇到佢寫你乜野,佢一邊寫就一邊西面加擰頭),佢呢D態度真係好L趴街!
認真噉講,有頭髮邊個想做瘌痢,佢呢啲人就係對號入座加語氣單單打打,果日我都忍到上頭殼頂,不過算.....忍你條八婆一陣換取自己打後幾年條路,當自己見鬼費時小柒佢,正所謂退一步:海闊天空!
作者: CEEPO    時間: 10-8-2023 04:01
mirror0822 發表於 10-8-2023 01:43
車,破署宣誓房入邊條八婆都係西口西面。勁想放蕉皮係門口跣9佢呀。

係咁!因為令到比嘢佢地做嘛,果D八婆正福街!
作者: daniel116442    時間: 10-8-2023 10:59
CEEPO 發表於 10-8-2023 03:58
C兄加油!,明天星期四了,等你好消息!!,記得白忍成金,唔好得罪呢D小人,我想信條八婆係專寫花人FILE ...

同你一樣,佢旨住破產署封信話你呢4年跟佢,比埋年報,有咩事揾佢,上到去比身份証,跟住話文件擺好在枱,又話我有空格冇劃,又串柒柒
作者: CEEPO    時間: 10-8-2023 13:47
daniel116442 發表於 10-8-2023 10:59
同你一樣,佢旨住破產署封信話你呢4年跟佢,比埋年報,有咩事揾佢,上到去比身份証,跟住話文件擺好在枱 ...

恭喜先!如果條八婆冇吹水的話....
佢就係果D死人態度,好L黑人憎!
作者: daniel116442    時間: 10-8-2023 19:56
趕住收工,勁串,副本比遲幾秒都話你,又冇同我傾生活費
作者: daniel116442    時間: 14-8-2023 09:38
CEEPO 發表於 10-8-2023 13:47
恭喜先!如果條八婆冇吹水的話....
佢就係果D死人態度,好L黑人憎!

有冇消息,係唔係好似八婆咁講跟破署主任
作者: CEEPO    時間: 14-8-2023 10:23
daniel116442 發表於 14-8-2023 09:38
有冇消息,係唔係好似八婆咁講跟破署主任

冇消息,慢慢等等下,冇得控制~
作者: iambroken    時間: 14-8-2023 10:50
其實我果時(7月頭)都係比咗4年年報我,話我4年都係跟主任,
點知過多2星期就收到信開大會,最後跟李周
個文員幫主任收文件派文件咪以為你4年都係跟主任囉
主任之後判你跟邊個,個文員點會知丫
咁多位唔好開心住

作者: daniel116442    時間: 14-8-2023 16:52
iambroken 發表於 14-8-2023 10:50
其實我果時(7月頭)都係比咗4年年報我,話我4年都係跟主任,
點知過多2星期就收到信開大會,最後跟李周
個文員 ...

收到
作者: GIANN    時間: 15-8-2023 16:28
daniel116442 發表於 8-8-2023 15:23
我都係金鐘,唔知係唔係你果間,預约星期4,個女人話所有文件自己填好先交,唔會教你,影印每張2蚊 ...

照理講嘅對話應該都係我嗰個
作者: abcd1234    時間: 16-8-2023 01:20
師兄我都係喺嗰度我喺個電話度淨係聽到佢講帶26頁要簽晒名稅單糧單其他嘢就聽唔到咁嗰啲支出證明其實係咪嗰陣時俾埋佢例如租金約
作者: daniel116442    時間: 16-8-2023 10:03
abcd1234 發表於 16-8-2023 01:20
師兄我都係喺嗰度我喺個電話度淨係聽到佢講帶26頁要簽晒名稅單糧單其他嘢就聽唔到咁嗰啲支出證明其實係咪嗰 ...

你✓左有副本就帶,漏左實吊你,八婆真係好串
作者: TUDOR    時間: 16-8-2023 11:11
我岩岩都交左26頁 和應下佢 笑一笑 咩都成為過去
作者: daniel116442    時間: 16-8-2023 12:20
等。。。。
作者: Butchuu    時間: 17-8-2023 15:56
想請教下你哋係咪交26頁個陣一定會講周年報告交俾邊個?因為佢無講交比邊個,但我申請保留户口係直接去搵暫時主任,咁我之後係咪主任跟返
作者: TUDOR    時間: 17-8-2023 20:09
我同你一樣 爬文睇返唔一定暫時主任跟返
作者: AR舜    時間: 19-8-2023 23:10
係咪統一 吳XX 事務所姓歐個位中女,串過馬X,講野又唔耐煩,唔會事前唔幫你填26頁,問佢佢就叫你自己諗唸辦法。
總之佢既態度務差
作者: AR舜    時間: 19-8-2023 23:12
GIANN 發表於 15-8-2023 16:28
照理講嘅對話應該都係我嗰個

係果個啦,如果上到去印漏左,一張紙收你兩蚊。
我當日26頁,只填左3,4頁,佢即時場兇九我可以趕我去,拒收添,最後又系死死氣,一路鬧一路問我野,佢填野。全程串串貢,句句塞頭塞勢,有冇方法可以投訴呢D咁既人
作者: CEEPO    時間: 20-8-2023 02:32
AR舜 發表於 19-8-2023 23:10
係咪統一 吳XX 事務所姓歐個位中女,串過馬X,講野又唔耐煩,唔會事前唔幫你填26頁,問佢佢就叫你自己諗唸 ...

上次我果件姓L,呢間西6C樓對我地呢D人待遇特別好,咁L有本事就咪L接正苦order,交嘅緊稅都係養緊你班pk!
作者: CEEPO    時間: 20-8-2023 02:39
總之呢間西野,上到去唔知仲以為問佢借錢,態度好L到不得了!
作者: daniel116442    時間: 22-8-2023 12:40
CEEPO 發表於 20-8-2023 02:39
總之呢間西野,上到去唔知仲以為問佢借錢,態度好L到不得了!

有冇消息跟邊個,我昨日收到破署信話MPF受監管
作者: CEEPO    時間: 23-8-2023 06:23
daniel116442 發表於 22-8-2023 12:40
有冇消息跟邊個,我昨日收到破署信話MPF受監管

一様,都係為有等~

歡迎光臨 破產聯盟 (https://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3