破產聯盟

標題: 解破後申請Citibank的CitiPlus戶口 [打印本頁]

作者: atjy    時間: 5-5-2022 01:31
標題: 解破後申請Citibank的CitiPlus戶口

早兩日去Citibank 申請個CitiPlus戶口,提供哂文件,但今日職員打電話黎話我個申請有問題,要再補法庭文件先可以申請一個無 credit 的戶口,而申唔申請到,都要在提交文件後再審批先知。

我到5月10日先去法庭拎解除破產令,處理後再話比大家知成功與否。
大家如果想開戶口,應該去法庭申請解除破產令先,因為以上職員講到明係法庭文件,所以不反對通知書是不足夠。

希望大家祝我申請到啦!

作者: admin    時間: 5-5-2022 10:49
add oil !
作者: yinzi1124    時間: 6-5-2022 00:56

作者: Joannywalker131    時間: 6-5-2022 08:46
有解破信,正常可以開户口
作者: atjy    時間: 22-5-2022 23:52
5月10號已經交了解破信,到今日都仲未收到通知開唔開到戶口
作者: Joannywalker131    時間: 23-5-2022 08:33
atjy 發表於 22-5-2022 23:52

正常可以即刻開户口
作者: happymoneyway    時間: 23-5-2022 19:52
atjy 發表於 22-5-2022 23:52

有冇問係咩原因
作者: airmax    時間: 24-5-2022 05:11
正常人開citiplus過晒身份證,自拍及最後程序,應該會收到短訊及EMAIL,成功開戶或要落分行繼續處理。
作者: Joannywalker131    時間: 24-5-2022 08:31
airmax 發表於 24-5-2022 05:11
正常人開citiplus過晒身份證,自拍及最後程序,應該會收到短訊及EMAIL,成功開戶或要落分行繼續處理。 ...

没夠五年一定要落分行搞,伶埋解破信
作者: atjy    時間: 27-5-2022 15:11
Citiplus 開唔到, 只可以開一個最最最普通的戶口, 淨係得提存功能, 無 credit 和 debit, 所以諗住去海外用 debit 係唔得, 必需要在外地開一個 citibank 有 debit 咭的戶口, 轉錢過去先得. 又或者在外地於提款機拎錢.
作者: airmax    時間: 27-5-2022 16:16
要DRBIT卡,開獅子ONE戶口就得
作者: atjy    時間: 27-5-2022 21:20
因為入過學,所以唔可以申請
作者: atjy    時間: 27-5-2022 21:24
其實我今日都去過獅子銀行問過,都交左解破信比佢地,但職員話要send去另一個部門批核,大約要2個星期,職員話佢地都唔知,要等果邊覆
作者: airmax    時間: 28-5-2022 08:50
要批核咁耐嘅,你預佢開唔到比較好。
作者: atjy    時間: 10-6-2022 21:54
昨天收到獅子銀行回覆,可以去申請 獅子銀行一戶口喇!
星期一再去交文件,記得解破信要帶正本去,由佢地去copy,否則要行來行去交文件,但可以開到戶口,行幾次都無所謂。
作者: airmax    時間: 11-6-2022 01:32
係咪ONE?
作者: Joannywalker131    時間: 11-6-2022 11:40
atjy 發表於 10-6-2022 21:54
星期一再去交文件,記得解破信要帶正本去,由佢地去 ...

其實九年後開户口仲需吾需要解破信呢?
作者: finish2021    時間: 11-6-2022 13:42
Joannywalker131 發表於 11-6-2022 11:40
其實九年後開户口仲需吾需要解破信呢?

如果同個間銀行有過節 我相信要。
作者: ls8988    時間: 11-6-2022 16:45
atjy 發表於 10-6-2022 21:54
星期一再去交文件,記得解破信要帶正本去,由佢地去 ...

請問需唔需要要預約去開的?我本身破產期嗰陣時個户口都係獅子,唔知開唔開到。
作者: Joannywalker131    時間: 12-6-2022 21:06
finish2021 發表於 11-6-2022 13:42
如果同個間銀行有過節 我相信要。

中信無過莭,一様要解玻信
作者: ls8988    時間: 18-6-2022 19:44
剛剛試左開獅子一户口成功。之前拎左破解就拎左比獅子同email TU. 大概一星期後自己無聊行過就walk-in Apply.
作者: Joannywalker131    時間: 26-6-2022 08:20
親愛的客戶:  本行已根據您的指示更新了您的住宅電話號碼紀錄。  詳情請致電 (852) 2233 3322(匯豐卓越理財客戶)、(852) 2748 8333(匯豐運籌理財客戶)或 (852) 2233 3000(其他個人理財客戶)。  香港上海匯豐銀行有限公司 謹啟
作者: Joannywalker131    時間: 26-6-2022 08:21
ls8988 發表於 18-6-2022 19:44
剛剛試左開獅子一户口成功。之前拎左破解就拎左比獅子同email TU. 大概一星期後自己無聊行過就walk-in Appl ...

破前有無欠狮子?
作者: Joannywalker131    時間: 26-6-2022 08:46
我九年後,又系無聊開狮子
作者: ls8988    時間: 26-6-2022 17:00
Joannywalker131 發表於 26-6-2022 08:21
破前有無欠狮子?

無欠獅子
作者: Joannywalker131    時間: 26-6-2022 18:49
滙豐: 盡享方便及安全的網上理財,請即前往滙豐香港網頁登記,多謝選用滙豐網上理財。查詢請致電 22333000。
作者: Joannywalker131    時間: 28-6-2022 18:27
ls8988 發表於 26-6-2022 17:00
無欠獅子

破前有欠獅子,糸1994年條数,開戶口時staff問我以前有無户口
作者: Joannywalker131    時間: 5-7-2022 17:00
今日己收到HKBC提款卡

歡迎光臨 破產聯盟 (https://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3