破產聯盟

標題: 急!!申請左破產 但比人電話騷擾 [打印本頁]

作者: 做錯決定    時間: 11-3-2021 18:35
標題: 急!!申請左破產 但比人電話騷擾
我上個星期去完宣誓 前幾日律師fax 左我申請出去
但最後今日比人騷擾 係咁打黎問我係咪玩野個啲
可以點處理
作者: 幾球姐    時間: 11-3-2021 19:13
唔洗驚,定d黎,佢地只係靠嚇,可以的話你轉左個電話佢啦,同埋有d恶嘅會打比公司玩野,最好做定心理準備
作者: KennyPang    時間: 11-3-2021 19:14
欠幾線?同邊間先?
作者: Anmi2019    時間: 11-3-2021 19:32
確定咗佢收到no. 唔識嘅電話已經可以唔駛聽,飛哂去留言
作者: 做錯決定    時間: 11-3-2021 20:07
優仔... 好彩佢呢間係我前公司電話
作者: 做錯決定    時間: 11-3-2021 20:08
但最慘既係有一間x銀包有我依家公司電話
作者: 做錯決定    時間: 11-3-2021 20:41
u記 邦仔 優x 易xx x銀包 granxxx
作者: 欠一百萬    時間: 11-3-2021 20:45
呢到好多都係咁過度, u are not alone
作者: KennyPang    時間: 11-3-2021 21:47
做錯決定 發表於 11-3-2021 20:41

依D係會麻煩D!
作者: cwy2013    時間: 11-3-2021 22:01
做錯決定 發表於 11-3-2021 20:41

我都有grantxx, 大家一齊努力呢
作者: Yetwoo    時間: 11-3-2021 23:40

我之前都係咁,你話比佢哋聽申請咗破產,就每天都打來幾次,記得唔好心軟,還錢比佢哋。軟皮蛇。
上来分享下,解下壓。

之後電話次數會越來越少,變成一星期一次,最後我直接唔聽,直到過年前到而家,零電話。

PS. 我上年12月17日入紙,前天9號先頒令。(希望係)
作者: 做錯決定    時間: 12-3-2021 01:57
本身今次可以自己搞掂吾會影響到屋企
作者: 做錯決定    時間: 12-3-2021 01:59
但最後都係比左屋企人知 但佢地都好幫我 話我消失左搵我吾到 依家係煩係煩在公司個邊 如果比公司知 我怕比人笑 想換過份工
作者: 做錯決定    時間: 12-3-2021 01:59
依家啲電話響都直接吾聽了 廢事搞到自己。。。
作者: 幾球姐    時間: 12-3-2021 03:03
總之定d黎,以我經驗,炸電話炸到頒令前都仲會炸,但次數會每月減少,最緊要同定d咨詢人講揾你唔到,好耐冇聯絡,我怕佢地比人嚇兩嚇會入錢比追數佬幫你還左錢
作者: KennyPang    時間: 12-3-2021 10:59
我全部一二線
作者: 做錯決定    時間: 12-3-2021 14:27
依家佢地係咁打黎 都無聽到佢學
作者: 做錯決定    時間: 12-3-2021 14:27
都無聽到佢地電話
作者: 做錯決定    時間: 12-3-2021 22:35
呢2日唔係公司 聽日番去都係好擔心 唔知佢地有冇打去我公司係咁搵我
諗緊如果坦白同公司d人講 會唔會比較好

歡迎光臨 破產聯盟 (https://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3