破產聯盟

標題: 今日收到開大會信一問 [打印本頁]

作者: Andyoscar    時間: 7-3-2021 11:31
標題: 今日收到開大會信一問
今日收到封信 係叫月尾一早去金鐘開債權人大會 , 寫住必須出席 , 我想問下開會其他同咩你開會 同埋其實果日會問d 咩 ?  問左律師佢話係要我本人出席 , 想問咁多c 兄有咩會問同要準備什麼 ?
作者: Kuen1021    時間: 7-3-2021 12:05
可能疫情關係五洗親身去 如果要親身去記得帶身份證 其實冇咩要準備 到時只係話你知果4年你會跟邊間外判
作者: Andyoscar    時間: 7-3-2021 12:10
佢會唔會問d 咩 ?  同埋幾時先知洗唔洗去 ?  
作者: Kuen1021    時間: 7-3-2021 12:11
Andyoscar 發表於 7-3-2021 12:10
佢會唔會問d 咩 ?  同埋幾時先知洗唔洗去 ?

我上年開大會 但個陣疫情關係五洗親身去 主任開大會前一日打比我話五洗親身上去 到時開大會個日問返主任判左比邊間就得
作者: Andyoscar    時間: 7-3-2021 12:19
到時係要再補文件 再問返點解報果d 生活費 ?  定係其實到時已經確定左 ?  
作者: hohin_any    時間: 7-3-2021 12:22
想問下ching你幾時頒令的,我1月12日頒令仲未收到有開大會信
作者: Kuen1021    時間: 7-3-2021 12:24
Andyoscar 發表於 7-3-2021 12:19
到時係要再補文件 再問返點解報果d 生活費 ?  定係其實到時已經確定左 ?

到時你問左佢邊間外判 拎埋外判個聯絡電話 打比外判問。我自己跟李周 李周會寄信黎 信入面會講埋要交啲咩文件 如果跟第二間外判就五太清楚 封信會有埋時間日期 到時上去先同佢傾生活費個啲
作者: Kuen1021    時間: 7-3-2021 12:26
hohin_any 發表於 7-3-2021 12:22
想問下ching你幾時頒令的,我1月12日頒令仲未收到有開大會信

3個月內冇收到信就4年跟主任 亦有同學跟主任一年之後轉左跟外判 洗五洗開大會都係債權人決定
作者: Andyoscar    時間: 7-3-2021 12:59

1月頭
作者: Andyoscar    時間: 7-3-2021 13:01
Ok 即係而家等26號前通知要唔要上去便可。。 上完去就再等通知生活費幾多 , 對嗎
作者: Kuen1021    時間: 7-3-2021 13:04
Andyoscar 發表於 7-3-2021 13:01
Ok 即係而家等26號前通知要唔要上去便可。。 上完去就再等通知生活費幾多 , 對嗎 ...

佢到時會跟返你寫既每項支出同你傾 逐項同你傾批幾多
作者: hang9052    時間: 7-3-2021 21:55

我都係1月12日頒令、4月8曰開大會
作者: hohin_any    時間: 8-3-2021 02:05
hang9052 發表於 7-3-2021 21:55
我都係1月12日頒令、4月8曰開大會

Ching,咁你幾時收到信?主任有冇打電話話你知要開大會?
作者: minako1024    時間: 8-3-2021 16:44
Andyoscar 發表於 7-3-2021 12:19

如果要去開大會嘅話,唔使帶文件去
帶個人,同身分證去就可以
到時會話你知判咗比邊個

歡迎光臨 破產聯盟 (https://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3