破產聯盟

標題: 新人问 [打印本頁]

作者: abc1010    時間: 25-9-2019 20:01
標題: 新人问
我呢個月24号破產 咁快下個月开始要工1000入户口! 到時話有多余钱交,我出現金糧到时會唔會查?返大陸要 fix過去点样写返大陸
作者: abc1010    時間: 25-9-2019 20:03
話時話啦我都要供一千蚊啦點解要债權人大會?
作者: 欠一百萬    時間: 25-9-2019 20:11
邊個叫你下個月供1000?

問左主任返大陸幾多天要通知未?
作者: abc1010    時間: 25-9-2019 20:21
欠一百萬 發表於 25-9-2019 20:11

暂时跟那個主任,到时要開债權人大会跟那個主任係正式的,

一過關就要fax畀佢呀! 話點解要返大陸 要寫边一個持你過去返大陸嘅
作者: abc1010    時間: 25-9-2019 20:22
欠一百萬 發表於 25-9-2019 20:11

好似旅行一樣囉要寫咁多嘢囉
作者: abc1010    時間: 25-9-2019 20:25
返一返大陸哦!
作者: abc1010    時間: 25-9-2019 20:28
abc1010 發表於 25-9-2019 20:21

一過關就要fax畀佢呀! 話點解要返大陸 要寫 ...

况且我老婆係内地人要同她一起返鄉下 我都唔知佢點解唔批
作者: 欠一百萬    時間: 25-9-2019 20:30
abc1010 發表於 25-9-2019 20:21

一過關就要fax畀佢呀! 話點解要返大陸 要寫 ...

都唔明你寫咩, 破署主任叫你下個月供1000? 已通知你生活費?

如果主任要你每次出境, 就算一天都要通知. 咁你咪出境前寫幾時出境, 幾時回港, 使費的費用誰支付, 出境後可聯絡的電話.

主任要你寫出境的原因, 咁你唯有寫啦.
作者: abc1010    時間: 25-9-2019 20:34
欠一百萬 發表於 25-9-2019 20:30
都唔明你寫咩, 破署主任叫你下個月供1000? 已通知你生活費?

如果主任要你每次出境, 就算一天都要通知.  ...

係呀!要我下個月开始要供1000
作者: abc1010    時間: 25-9-2019 20:37
abc1010 發表於 25-9-2019 20:34
係呀!要我下個月开始要供1000

末話批生活費,要我下個月要供1000
作者: 欠一百萬    時間: 25-9-2019 20:40
abc1010 發表於 25-9-2019 20:37
末話批生活費,要我下個月要供1000

下.....你昨天24號頒令, 咁快主任話要你供1000.

咁你咪全港最快批生活費的破產人.
作者: abc1010    時間: 25-9-2019 21:06
欠一百萬 發表於 25-9-2019 20:40
下.....你昨天24號頒令, 咁快主任話要你供1000.  

咁你咪全港最快批生活費的破產人.  ...

一百萬师兄係唔係好奇怪!我都头晕晕
作者: 欠一百萬    時間: 25-9-2019 21:13
abc1010 發表於 25-9-2019 21:06
一百萬师兄係唔係好奇怪!我都头晕晕

你幾時交初步詢問交件?

破署主任又幾時通知你供1000, 用電話打比你, 又或是出信通知你.?
作者: abc1010    時間: 25-9-2019 21:17
欠一百萬 發表於 25-9-2019 21:13
你幾時交初步詢問交件?

破署主任又幾時通知你供1000, 用電話打比你, 又或是出信通知你.? ...

末交文件!昨天打電話给主任 話要去開銀行戶口嗎!他說有啲嘢同我講, 然後就今日就同我講話要工返一千蚊
作者: 欠一百萬    時間: 25-9-2019 21:33
abc1010 發表於 25-9-2019 21:17
末交文件!昨天打電話给主任 話要去開銀行戶口嗎!他說有啲嘢同我講, 然後就今日就同我講話要工返一千蚊 ...

咁你快D去約交文件先. 最終供幾多, 主任都要睇哂你的文件才作實. 日後會有信通知你.
作者: abc1010    時間: 25-9-2019 21:42
欠一百萬 發表於 25-9-2019 21:33
咁你快D去約交文件先. 最終供幾多, 主任都要睇哂你的文件才作實. 日後會有信通知你.  ...

我去嗰陣時 主任叫我重新寫過收入資料 有呢就話叫我 一個月供返一千蚊
作者: abc1010    時間: 25-9-2019 21:53
然後都同我講話要供返一千蚊每個月
作者: Anmi2019    時間: 26-9-2019 00:21
咁奇怪,破署定錢用呀 ,主任有無俾上繳果個戶口號碼你
作者: abc1010    時間: 26-9-2019 03:04
Anmi2019 發表於 26-9-2019 00:21
咁奇怪,破署定錢用呀 ,主任有無俾上繳果個戶口號碼你

有,当时已經拿埋匯...户口俾你
作者: abc1010    時間: 26-9-2019 06:16
叫你每個月入1000
作者: Anmi2019    時間: 26-9-2019 13:48
因你即場再填過收支申報表俾破署,佢叫得你入1千,姐係你嘅收入多過生活費1千,自己減下,就知佢批幾多生活費俾你
作者: abc1010    時間: 26-9-2019 16:51
Anmi2019 發表於 26-9-2019 13:48
因你即場再填過收支申報表俾破署,佢叫得你入1千,姐係你嘅收入多過生活費1千,自己減下,就知佢批幾多生活 ...

我出現金工嘅 我老細同我報番12000一個月糧,主任話唔信冇理由咁少 然後主任就幫我寫過六百蚊咁就計咗條數要我一個月要一千蛟, 我老細都同我講話到時幫我報稅填番12000嘅數囉
作者: abc1010    時間: 26-9-2019 16:52
一個月萬二蚊一年就计呢條數嘅
作者: abc1010    時間: 26-9-2019 17:07
唔理佢啦到時慳慳埋埋给一千蚊囉
作者: abc1010    時間: 26-9-2019 17:07
希望這四年平平安安过
作者: Anmi2019    時間: 26-9-2019 18:04
唉… 咁無辦法啦,你老細真係好人,講幾多報幾多。如有多記得收埋床下底,唔好入銀行
作者: abc1010    時間: 26-9-2019 18:45
Anmi2019 發表於 26-9-2019 18:04
唉… 咁無辦法啦,你老細真係好人,講幾多報幾多。如有多記得收埋床下底,唔好入銀行 ...

好! 唔該曬
作者: 欠一百萬    時間: 26-9-2019 19:58
abc1010 發表於 26-9-2019 16:51
我出現金工嘅 我老細同我報番12000一個月糧,主任話唔信冇理由咁少 然後主任就幫我寫過六百蚊咁就計咗條 ...

主任寫你600一日? 600X26?
作者: abc1010    時間: 26-9-2019 20:19
欠一百萬 發表於 26-9-2019 19:58
主任寫你600一日? 600X26?

係呀!600×24
作者: 欠一百萬    時間: 26-9-2019 20:25
abc1010 發表於 26-9-2019 20:19
係呀!600×24

14400-1000=13400, 你個生活費都幾好喎.
作者: abc1010    時間: 26-9-2019 20:37
我要供養4個人,我妈,老婆,個BB,嫲嫲
作者: Bobolam    時間: 27-9-2019 16:15
abc1010 發表於 26-9-2019 20:37
我要供養4個人,我妈,老婆,個BB,嫲嫲

咁多人都得13400,老婆亞媽有冇做野?
作者: abc1010    時間: 27-9-2019 17:02
有我媽有做嘢,其他全部我一個人養
作者: Bobolam    時間: 27-9-2019 22:08
abc1010 發表於 27-9-2019 17:02
有我媽有做嘢,其他全部我一個人養

bb讀書未?

歡迎光臨 破產聯盟 (https://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3