破產聯盟

標題: 解凍户口一問 [打印本頁]

作者: Chubbaa    時間: 22-10-2015 17:46
標題: 解凍户口一問
本人會於今個星期六24號會去(泳龍)銀行交解凍户口信,我無信用卡,只有户口,一般解凍户口需時幾耐?有無同學可以入嚟討論下,謝謝大家
作者: flypig    時間: 22-10-2015 18:05
等等!!!
佢涷左你未先???

未涷千祈唔好交
作者: Chubbaa    時間: 22-10-2015 18:40
未知,因我28号出糧,我怕拿不到我的糧
作者: flypig    時間: 22-10-2015 19:12
Chubbaa 發表於 22-10-2015 18:40
未知,因我28号出糧,我怕拿不到我的糧

你出糧日,先去拎錢。唔好俾信。
佢話唔得,你先出信。
因為封信只可用一次,宜家出信,你28號就提唔到錢。
作者: Chubbaa    時間: 22-10-2015 19:28
Thx fly pig
作者: Chubbaa    時間: 22-10-2015 19:30
flypig 發表於 22-10-2015 19:12
佢話唔得,你先出信。
因為封信只可用一次,宜家出信,你28號就提唔到錢 ...

假設已比凍結,我立即比信,要幾耐才可以攞錢?
作者: flypig    時間: 22-10-2015 20:09
Chubbaa 發表於 22-10-2015 19:30
假設已比凍結,我立即比信,要幾耐才可以攞錢?

唔定!!每間銀行唔同。不同分行亦唔同。甚至同分行唔同職員可能有別。根本無standard procedure 可言。原因係,分行職員未搞過,要問人。上一隻古仔係本版友問痕身,佢話要一星期。後來第二日問,佢話搞掂了!!!
作者: flypig    時間: 22-10-2015 20:16
其實我估一般即有甚至過幾粒鐘就ok.但有d番黎話過兩日。
作者: itsme    時間: 22-10-2015 20:56
flypig 發表於 22-10-2015 19:12
佢話唔得,你先出信。
因為封信只可用一次,宜家出信,你28號就提唔到錢 ...

師兄誤會了!樓主已頒令兼見埋外判,手上拿著的應是續用戶口信,不是一次性解凍信吧。。。。
作者: flypig    時間: 22-10-2015 21:04
itsme 發表於 22-10-2015 20:56
師兄誤會了!樓主已頒令兼見埋外判,手上拿著的應是續用戶口信,不是一次性解凍信吧。。。。 ...

my faults.多謝指正!!!如果已見主任,就快快俾銀行喇。開戶信都係有快有慢。快即日但無包單!!
作者: Chubbaa    時間: 22-10-2015 21:14
Thx all
作者: flypig    時間: 22-10-2015 22:08
咁的,去總行會快d.去大間又比細間快。原因係點解慢,因為細間經驗少。good luck

歡迎光臨 破產聯盟 (https://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3