破產聯盟

標題: 有無師兄入學呢4年會考慮過結婚 [打印本頁]

作者: 新世界    時間: 20-10-2015 03:23
標題: 有無師兄入學呢4年會考慮過結婚
如果只是簽紙結婚 4年後解破後先計劃擺酒
可行嗎?
作者: Alex2233    時間: 20-10-2015 03:42

點解要咁諗

點解要存有呢個疑問

點解會有懷疑破產就唔比結婚呢個諗法

知唔知咩叫人權,破產姐,洗唔洗自卑成咁,竟然懷疑有冇權結婚

講番正題,擺酒既費用,真係未必會批比你本人

需知而家呢個社會,d朋友一個唔好意思,人情一千以上,擺酒隨時仲有銀搵,

所以批左比你,都要同你收番d人情,無證冇據證明d客人包左幾多人情,批比你又收唔番,咪比你賺晒個水位

人情返金果到好難計
不過好簡單,酒席費用,全數由父母/配偶出錢咪得

擺酒錢父母比,或者無破產既太太比,人情落番父母袋/太太袋

錢銀既野唔經你手就得

作者: 新世界    時間: 20-10-2015 21:40
明白了
作者: 重新戰士    時間: 20-10-2015 22:48
我想過,後來冇錢....收隊離埸!
作者: flypig    時間: 21-10-2015 01:08
我諗緊。今晚坐lift發現原來成日拖住隻北京狗個中女住頂樓,即係複式。照計佢幾有米。追到結到婚就下半生無憂!!!
作者: orewa_j    時間: 21-10-2015 16:45
如果另一半不介意破產同破產中人仕結婚,此女子認真娶得過,因為願意一起捱
作者: 重新戰士    時間: 21-10-2015 18:32
唔好意思!我搞DRP呢件事,除左同住既屋企人知道之外。
呢個世界知道既人唔多過10個。
當然曾經有人估過...但是我是7月個陣子有返卡之後朋友既懷疑已經無左!
作者: 新世界    時間: 21-10-2015 19:50
flypig 發表於 21-10-2015 01:08
我諗緊。今晚坐lift發現原來成日拖住隻北京狗個中女住頂樓,即係複式。照計佢幾有米。追到結到婚就下半生無 ...

師兄 去馬

歡迎光臨 破產聯盟 (https://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3