破產聯盟

標題: 想申請破產 [打印本頁]

作者: fai0246    時間: 15-10-2015 12:16
標題: 想申請破產
本人月入1100末扣mpf
结婚bb剛4個月
早一年多前借安X每月還2772欠11個月還清
另外早幾個月借另一間材仔借60000,每月還2664,還咗5期到
之前重有大X银行借30000,因為借了材仔還款以加重欠一期錢到,大约1800
恒X銀行借30000,每月還1006,還了4期
恆X咭數欠26000,上兩個月有現金透支,但有還最底還款
安x信用咭欠17000,上個月有現金透支係2000,今個月要未還款
以加一個月還錢要6444,未計信用咭,现在想申請破產唔知有冇問題,另外想問破產後我重要還錢?因為水,電费都係老婆名,另外想問律師费,要幾錢到,唔該各位師兄幫幫忙,解答吓

作者: bbb123456    時間: 15-10-2015 13:16
6C大概萬三四左右
作者: hohochi    時間: 15-10-2015 15:01
資不抵債破產無問呀 水電费雖然都係你老婆名只要同住都可以
作者: fai0246    時間: 15-10-2015 15:02
多謝各位師兄,師姐解答
作者: fai0246    時間: 17-10-2015 16:46
hohochi 發表於 15-10-2015 15:01
資不抵債破產無問呀 水電费雖然都係你老婆名只要同住都可以

想問吓師兄,如果我還近安X,okX務,冇遲還過,會唔會我申請破產後,會上們追數
作者: Alex2233    時間: 17-10-2015 18:54
fai0246 發表於 17-10-2015 16:46
想問吓師兄,如果我還近安X,okX務,冇遲還過,會唔會我申請破產後,會上們追數 ...

申請破產後債主再騷擾就直頭犯法

亦唔存在破產後會比佢追既可能性(黑財除外)

唔係你以爲點
作者: WINGLOK    時間: 18-10-2015 05:24
除左第一條數唔知你借左幾多,其他加埋都係15萬左右,其實點解諗到老破

歡迎光臨 破產聯盟 (https://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3