破產聯盟

標題: 已經順利交左文件,喺呢到真係學到好多幫到我,唔該晒 [打印本頁]

作者: leung133    時間: 15-10-2015 00:50
標題: 已經順利交左文件,喺呢到真係學到好多幫到我,唔該晒

叫頒令後約曹希X律師樓交文件。
想問佢係外判定收文件。
信入面話要拎開户信,就fax破處A組,
咁我係咪主任跟?
我近呢10年都冇交過税,有做野因要供養家人。
咁我係咪要去税局拎証明?

作者: HKSSHK    時間: 15-10-2015 02:04
唔洗擔心,照你字面睇,果間只係代破署收文件嘅6C樓,問戶信都係搵番破署攞,即代表你暫時都係主任跟,不過日後洗唔洗開大會就未知.
而稅務資料你雖然冇交過稅,但始終你輀有鼓稅掛?咁你可以搵番D報稅單,或者直接上稅務局攞份RECORD都得,再唔係上稅務局網頁申請番個網上報稅戶口,到時想搵邊幾年嘅資料自己print埋出嚟都得啦.
作者: leung133    時間: 15-10-2015 15:43
唔該
作者: Alex2233    時間: 15-10-2015 20:49
又係北角呢間,好多會員問過、收文件黎的

而且開戶仲係搵破署,好明顯仍然係主任case

除非三個月內通知你開大會

否則都係主任跟足四年
作者: leung133    時間: 16-10-2015 00:51
可能我係失業中,
作者: leung133    時間: 16-10-2015 00:57
我見成左份醫管局工,有同人事部講左我申破,佢覆我話有户口,就可以簽約開工,希望可以快啲有個新開始。
作者: rainforever365    時間: 24-10-2015 21:24
我是律師行拎埋開戶信,即是外判左?
作者: easy_wan    時間: 25-10-2015 20:03
我個時過左三個月先有信通知要開大會, 主任一路唔
作者: easy_wan    時間: 25-10-2015 20:05
我個時過左三個月先有信通知要開大會, 主任一路唔聯絡你傾生活費,都知係外判跟
作者: leung133    時間: 27-10-2015 11:16
我今日頒今,之前有揾主任想早啲拎開户口,佢有覆我話要等頒左月先可以,希望今日順利就可以約佢拎信
作者: Gazzacat    時間: 27-10-2015 11:25
各位早晨,今早到上環一間会計師樓交文件,他們提醒要找主任攞解凍信,致电主任他說如保留户口要有最近期户口紀錄,建議各位開户口不要選擇月結单,要用簿仔。
作者: hohochi    時間: 27-10-2015 11:26
leung133 發表於 27-10-2015 11:16
我今日頒今,之前有揾主任想早啲拎開户口,佢有覆我話要等頒左月先可以,希望今日順利就可以約佢拎信 ...

頒左令一散庭就扛電話俾主任話想出開戶信
作者: leung133    時間: 27-10-2015 14:22
我係三姓律師攪,打左電話去留言未覆,唔知律師樓會唔會通知我
作者: leung133    時間: 27-10-2015 14:25
Gazzacat 發表於 27-10-2015 11:25
各位早晨,今早到上環一間会計師樓交文件,他們提醒要找主任攞解凍信,致电主任他說如保留户口要有最近期户 ...

唔係去㩒張結餘就得咩?
作者: leung133    時間: 27-10-2015 14:43
再打比三姓問已頒令,打比主任約左聽蕉攞開户信,佢好好人
作者: leung133    時間: 27-10-2015 14:43
希望係好咁開始
作者: leung133    時間: 27-10-2015 14:54
我想問吓,關於填表如果有電器係信用卡分期,14(i)係咪要填有?
作者: ho123ho    時間: 27-10-2015 20:56
我都想知,我有三件電器供緊,希望有朋友答到
作者: leung133    時間: 28-10-2015 11:43
揾左主任拎保留户口信,都算非常順利
作者: leung133    時間: 28-10-2015 11:45
而家係煩緊填表,約左星期五交
作者: boeing747    時間: 28-10-2015 15:39
我未開大會,已經找主任拿開戶口信
作者: rainforever365    時間: 28-10-2015 18:57
唉主任唔聽電話點算............開戶信拎唔到出唔出糧
打左2日都冇人聽........
作者: Smiley    時間: 28-10-2015 19:05
rainforever365 發表於 28-10-2015 18:57
唉主任唔聽電話點算............開戶信拎唔到出唔出糧
打左2日都冇人聽........ ...

E-MAIL,留言訊箱等覆
作者: rainforever365    時間: 28-10-2015 19:14
  冇得留言.....
電話都打爆左.......
個律師收文件話會有信....點知又話問主任拎俾人老點左
作者: rainforever365    時間: 28-10-2015 22:53
哭,我狂打主任電話,主任都冇聽,點拎解凍信,就出糧啦,點算
作者: rainforever365    時間: 28-10-2015 22:54
你開戶去間開??又要請假拎信,主任又唔聽電話
作者: Smiley    時間: 28-10-2015 23:56
rainforever365 發表於 28-10-2015 22:53
哭,我狂打主任電話,主任都冇聽,點拎解凍信,就出糧啦,點算

叫公司出票啦,公司都冇得hold你糧,佢一定要出比你嫁
作者: leung133    時間: 29-10-2015 13:57
我係保留户口恒x
作者: leung133    時間: 29-10-2015 14:01
我個主任好好人,
作者: leung133    時間: 29-10-2015 14:09
我第一次未頒令打比佢留左言冇覆,我咪fax果張表格比佢,佢收到就即刻覆我,話之前有覆我可能聽錯打唔到,佢話領左領先可以拎開户口。我27號頒左領就打比佢,佢初頭話我失業唔可以,我再同佢講清楚要有户口先可以簽約,佢話有印象,就幫我準備,28號蕉早就上去攞左。
作者: teddy    時間: 29-10-2015 14:28
依家中銀冇得用簿仔戶口,最多每個月寄月結

初頭職員唔知,叫我用月存1萬戶口,有錢洗破咩哈哈

歡迎光臨 破產聯盟 (https://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3