破產聯盟

標題: 信用卡套錢出來破產 [打印本頁]

作者: alan1872333    時間: 8-1-2014 21:10
標題: 信用卡套錢出來破產
可以嗎?

作者: wvovw    時間: 8-1-2014 21:11
有問題,我之前去填,他有一度會問你:你是否最近幾多個月內使用信用卡現金透支。
作者: alan1872333    時間: 8-1-2014 21:31
wvovw 發表於 8-1-2014 21:11
有問題,我之前去填,他有一度會問你:你是否最近幾多個月內使用信用卡現金透支。 ...

我本身上個月不夠錢還...以套了幾千蚊還錢....現在可以點....
作者: wvovw    時間: 8-1-2014 21:33
alan1872333 發表於 8-1-2014 21:31
我本身上個月不夠錢還...以套了幾千蚊還錢....現在可以點....

甘你唯有老實申報吧。。。。。還正都做左。。。。。。。
作者: wahtung    時間: 8-1-2014 21:39
alan1872333 發表於 8-1-2014 21:31

可以點啫?個個都係咁啦,就係無錢先透支信用咭嚟還另一張咭,唔係咁點會破產?
作者: wvovw    時間: 8-1-2014 21:41
wahtung 發表於 8-1-2014 21:39
可以點啫?個個都係咁啦,就係無錢先透支信用咭嚟還另一張咭,唔係咁點會破產? ...

要同個官解析番。。。。。。。
作者: alan1872333    時間: 8-1-2014 21:43
咁套現破產算........都無錢有得佢追究算
作者: wahtung    時間: 8-1-2014 21:44
alan1872333 發表於 8-1-2014 21:43
咁套現破產算........都無錢有得佢追究算

基本上老破者十個有九個都係咁啦
作者: alan1872333    時間: 8-1-2014 21:56
想問下去攪完?是不是銀行就不會追你數?還是要等上庭先?
作者: smallcat    時間: 8-1-2014 23:51
alan1872333 發表於 8-1-2014 21:56
想問下去攪完?是不是銀行就不會追你數?還是要等上庭先?

入左紙有(即你宣誓後), 律師樓會在1-3天內入紙, 就會有number, 有number 大部份銀行會停止追, 有D銀行仲會出信的, 但封信都係公式化, 唔使理

律師會幫你fax 埋比債權人, 所以, 搵律師樓做安全D, 至於邊個律師好, 自己搵, 細間可能會用心服務D, 大間可能做太多麻目見你唔絲得無乜野就唔太想理你同答你
作者: EWB    時間: 25-1-2014 03:34
wvovw 發表於 8-1-2014 21:11
有問題,我之前去填,他有一度會問你:你是否最近幾多個月內使用信用卡現金透支。 ...

我都有透支, 但律師佢冇問我這些問題喎.... 睇番份FORM 都好似冇問有關問題喎....
作者: flypig    時間: 25-1-2014 06:40
係呀!!填方時問到口啞啞架。
但係近幾個月開支用信用卡+老破時透支1萬幾千出黎搞﹐
就好多巴打都咁做。

歡迎光臨 破產聯盟 (https://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3