破產聯盟

標題: 銀行出糧戶口 [打印本頁]

作者: yk168    時間: 7-11-2013 20:24
標題: 銀行出糧戶口

各位師兄師姐大家好,

新人報到多多指教. 幾日前已經頒令了, 約左下星期交文件比會計師. 我在入紙前(律師代辦的)已經在 "永X" 開左出糧戶口. 恐怕"永X銀行"會凍結我個出糧戶口, 我可否聯絡破署主任求佢出信保主個戶口架, 請問. 謝.

作者: kungfu    時間: 7-11-2013 21:01
我相信可以, 唔使求, 你有權用任何銀行出糧, 冇人有合法理由話唔係.
作者: dopod123    時間: 8-11-2013 00:32
你可以申請解凍信
作者: yk168    時間: 9-11-2013 07:12
收到.
試過電聯破署主任, 祗有留言冇覆我, 咁..可否直接fax 或寄份要求解凍信比主位呢 ?  
作者: 清風    時間: 9-11-2013 07:39
yk168 發表於 9-11-2013 07:12
收到.
試過電聯破署主任, 祗有留言冇覆我, 咁..可否直接fax 或寄份要求解凍信比主位呢 ?   ...

用咩方式都可以,聯絡到佢就得......

但係你用呢兩種方式,又唔知佢收唔收到,如果佢冇覆你,又係要再揾佢,確認收唔收到,試下都無壞
作者: yk168    時間: 10-11-2013 07:37
感謝各位樓主回覆.
作者: yk168    時間: 11-11-2013 13:53
琴日寄左封寄比主任了, 我會聽日開始再聯絡主任的. 希望本月底出糧前個"永X銀行"戶口可以重開!
作者: depressman    時間: 26-11-2013 20:41
請問樓主最後保唔保留到個戶口啊
作者: yk168    時間: 28-11-2013 07:44
出糧戶口已重開, 提款卡都用到. 呢一兩日會出糧再check 下. 再次多謝果位主任.   
作者: lan85    時間: 28-11-2013 19:00
係唔係直接找破產主任取信
作者: depressman    時間: 28-11-2013 20:23
lan85 發表於 28-11-2013 19:00
係唔係直接找破產主任取信

我個情況同你有d 相似
想問下你系交左文件先去穩主任戶口

定系一破就即刻穩佢架?
作者: yk168    時間: 1-12-2013 08:14
解凍信係破產署郵寄比我.領令後戶口已經凍結左,好彩係月中仲有時間攪.

係未交文件比會計師前寄信比主任要求批准戶口斛凍.

歡迎光臨 破產聯盟 (https://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3