破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

白色異國短毛待領養(周老闆考慮吓)

異短Bubu待領養!$ \$ x" h( E4 h% G% ~
名: Bu bu 背景:Bu bu係一有心人放狗時發現,初時以為係有人走失,但後來從另一放狗人得知,原來Bu bu都係度流浪咗成個星期,於是就叫我可否幫忙先救起她,再留意有冇人揾貓,已過差唔多一個月,都無見到有上網或係街貼紙尋貓,所以就決定出post待領,現已帶到獸醫檢查,有cat ful治療中。 年齡:估計1至2歲大 性 別:女 性格:親人、愛嗲人,一有新消息隨時更新! 健康狀況:現有cat ful治療中,其他良好 杜蚤 杜蟲:有 絕育:絕育: 未絕育 *領養者需先帶牠到認可的獸醫診所,進行有關手術才給領養* 領養費 : $500.00** (用作生活上開支同醫療費上"有單據,只給領養者查詢)** 領養須知 1.所有領養者必須滿21歲,如未滿21歲,必須經家長與我聯絡及陪同才可領養動物。超過21歲也要有經濟能力照顧到貓貓。 2. 一般動物如貓、狗等的壽命可以超過10年以上在領養前一定要跟家人達成共識,清楚考慮是 否有足夠能力、金錢及時間去照顧牠至終老。 3. 承諾妥善照顧動物至終老,不論是私人理由、情侶或夫妻分開,也不會將其拋棄。 4. 動物都是生命,請尊重愛惜牠,不要以牠作為禮物或紀念品送給別人。 5. 在任何情況下,都不會容許牠被利用作繁殖或實驗用途。 6. 要以愛心及獎勵去訓練動物,不會恐嚇或懲罰牠。 7. 承諾會帶牠到認可獸醫診所作定期健康檢查、防疫注射及診治疾病或創傷。 8. 如牠未接受絕育手術,要在其六個月大或發情期前帶牠到認可的獸醫診所進行有關手術 9.不可私下轉讓貓貓予任何人 10.若有任何爭議, 若發現疏於照顧, 義工有權收回貓貓。*家裡必需裝上窗網,預防貓貓跳樓* 裝窗網的重要:# V8 d& @4 A" V% ^: O! L! e1 t

$ b/ p1 b& _8 g! n9 z3 O0 W! g0 Y0 c6 @9 G' O

: H' h) p  u/ t

5 [0 d; r% n7 @0 A1 S周老闆考慮吓, p6 f! [9 j& l) @9 g4 a
$ g" l. x( e5 p  W
& k3 ]! X7 O( E' K* E7 ?* w  X
8 O5 \& R/ _2 L0 }

9 \1 A; C" G( g) A. `8 @
9 X) f) W$ P) h2 `+ d3 F4 o3 f% ]) O6 Z3 w0 R5 u3 ~

8 O4 N& u9 v+ n& F

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
wexchau 发表于 24-1-2013 19:40
" p$ s  i. X# V, |4 d; q唔得喇,如果現在來到我屋企又變黑猫喇
8 U' K4 U8 ^: v7 K7 Q- ]
咁咪好囉,染毛劑都慳埋唔理黑貓與白貓,最緊要好貓嘛
smallcat 发表于 24-1-2013 18:51
' O2 n8 f# N9 Z* n# M; }好白雪雪

& l1 L8 f" ?$ K啲異國短毛好似茄菲貓
smallcat 发表于 25-1-2013 01:44 . e6 P" Q8 [7 i2 |  p
wex兄點解會話變左黑貓?

" \8 l  p- T' U5 N- X; F可能佢會抹黑隻貓
smallcat 发表于 25-1-2013 11:43 9 F/ A/ m8 ^2 \6 y$ Z
wex 兄應該都係愛貓之人

" Y; X# M8 b- S" N$ d& N. ?' @8 q應該係架
wexchau 发表于 25-1-2013 13:25
$ w3 s, t' }/ Y+ C( R就係因為愛猫,所以先唔可以比佢來我屋企住,我屋企太亂喇,暫時不太適合養猫.. ...
1 z& T' ]) ?( P( W- k
咁金絲貓適合養嗎
wexchau 发表于 25-1-2013 14:22
, X! v( H: H  u# Y: v邊種金絲貓先,我要求好高架喎

! k( W, k" C$ u7 f4 n0 Z) X! g起碼識彭丹的一字馬架,都幾好砌架
smallcat 发表于 25-1-2013 14:21 + _2 r( j+ t- Q
依家會唔會少左人鐘意金絲貓?   忌廉貓
0 H# R" ?9 _2 S9 ~8 I
周老闆鍾意嘛
wexchau 发表于 25-1-2013 14:36
. V% q' E' H& f5 d+ }9 g咩金絲貓要來砌呀,我唔識喎......我細個玩D金絲貓要來打架
) k) z+ M# S( q, f
打到得架,砌完咪打囉
smallcat 发表于 25-1-2013 14:28
# n7 i( S$ \5 L3 T) J' E我鐘意日本小貓
9 M/ R' @7 P4 F  X0 U1 H, ]5 ]# N
係咪死夜惡(沙魚頭)出品果啲
wexchau 发表于 25-1-2013 13:25 2 b% ?* ]0 j/ y  i( `
就係因為愛猫,所以先唔可以比佢來我屋企住,我屋企太亂喇,暫時不太適合養猫.. ...
1 D4 F8 Q8 c2 e$ L0 @* j
咁老闆你快啲執吓間屋啦,隻異國短毛真係好好架,又馴咪成日掛去wet啦
smallcat 发表于 25-1-2013 15:09   ]- J$ m  B5 Y1 L: N1 A2 b
呢間野好激架wor   華兄熟行情wor
& r5 ~2 o* f' g& y8 x7 G7 N/ o
以前收藏唔少仲有力王出品
smallcat 发表于 25-1-2013 16:39 9 [  ^* w5 ?5 i% r# @& v6 R/ _0 ^0 S5 k
力王好像好激架wor

- ~4 D) t* U4 [3 `係呀