破產聯盟

查看: 7148|回復: 27
打印 上一主題 下一主題

白色異國短毛待領養(周老闆考慮吓)

異短Bubu待領養!
; w6 ~8 K1 U$ C! ^5 N/ z名: Bu bu 背景:Bu bu係一有心人放狗時發現,初時以為係有人走失,但後來從另一放狗人得知,原來Bu bu都係度流浪咗成個星期,於是就叫我可否幫忙先救起她,再留意有冇人揾貓,已過差唔多一個月,都無見到有上網或係街貼紙尋貓,所以就決定出post待領,現已帶到獸醫檢查,有cat ful治療中。 年齡:估計1至2歲大 性 別:女 性格:親人、愛嗲人,一有新消息隨時更新! 健康狀況:現有cat ful治療中,其他良好 杜蚤 杜蟲:有 絕育:絕育: 未絕育 *領養者需先帶牠到認可的獸醫診所,進行有關手術才給領養* 領養費 : $500.00** (用作生活上開支同醫療費上"有單據,只給領養者查詢)** 領養須知 1.所有領養者必須滿21歲,如未滿21歲,必須經家長與我聯絡及陪同才可領養動物。超過21歲也要有經濟能力照顧到貓貓。 2. 一般動物如貓、狗等的壽命可以超過10年以上在領養前一定要跟家人達成共識,清楚考慮是 否有足夠能力、金錢及時間去照顧牠至終老。 3. 承諾妥善照顧動物至終老,不論是私人理由、情侶或夫妻分開,也不會將其拋棄。 4. 動物都是生命,請尊重愛惜牠,不要以牠作為禮物或紀念品送給別人。 5. 在任何情況下,都不會容許牠被利用作繁殖或實驗用途。 6. 要以愛心及獎勵去訓練動物,不會恐嚇或懲罰牠。 7. 承諾會帶牠到認可獸醫診所作定期健康檢查、防疫注射及診治疾病或創傷。 8. 如牠未接受絕育手術,要在其六個月大或發情期前帶牠到認可的獸醫診所進行有關手術 9.不可私下轉讓貓貓予任何人 10.若有任何爭議, 若發現疏於照顧, 義工有權收回貓貓。*家裡必需裝上窗網,預防貓貓跳樓* 裝窗網的重要:# t' C* N& `; m
6 G  `# I- f7 @2 E+ }4 g1 h

% a1 `. W' ^0 Z  f; ^5 t$ I3 n

( i1 p; ?( ]" p: Z6 B- k周老闆考慮吓
7 }* C* M, d3 z7 W
( {# m# q+ u* L/ X9 T
) C! U5 |' p4 Y3 o& S& P
% f, D6 v' C7 ?7 V' ]2 t: i/ @0 N! U- x% x+ s
- B& u9 l. u* _; D5 E8 d

$ C" a/ J, x8 i! g8 I& C6 ]
1 ]8 i! o2 F+ T/ f

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
好白雪雪
唔得喇,如果現在來到我屋企又變黑猫喇
wexchau 发表于 24-1-2013 19:40 1 A: i: p( v6 i- J% `
* x, A9 Z( i$ [
咁咪好囉,染毛劑都慳埋唔理黑貓與白貓,最緊要好貓嘛
smallcat 发表于 24-1-2013 18:51
# f7 n1 C1 d% K$ F7 y好白雪雪
  e+ j7 `. R  ]; v2 O
啲異國短毛好似茄菲貓
wahtung 发表于 24-1-2013 21:07
2 u5 A0 |8 Z, u啲異國短毛好似茄菲貓

6 |$ q. [; u6 g3 g wex兄點解會話變左黑貓?
wexchau 发表于 24-1-2013 19:40 + h6 q& I  k/ |1 y6 [

# _) T$ x1 Z5 \; `0 q& y 白貓變黑貓
smallcat 发表于 25-1-2013 01:44
' A" {4 d# V/ R% Bwex兄點解會話變左黑貓?

6 b2 v3 z! R& C$ ?可能佢會抹黑隻貓
wahtung 发表于 25-1-2013 10:40
: F: R( j2 E5 s4 U( }8 u可能佢會抹黑隻貓

# D+ @) ~% _0 N; d% x% C5 W wex 兄應該都係愛貓之人
smallcat 发表于 25-1-2013 11:43
, s2 Y3 F9 B4 Gwex 兄應該都係愛貓之人
& s' \' M. N1 K- m8 N: R1 `
應該係架
smallcat 发表于 25-1-2013 11:43 ' {6 `" V- X0 |. f
wex 兄應該都係愛貓之人

. \! @) f/ x, s! H就係因為愛猫,所以先唔可以比佢來我屋企住,我屋企太亂喇,暫時不太適合養猫..
wexchau 发表于 25-1-2013 13:25 , B+ r; g* a8 A' h" M8 ~
就係因為愛猫,所以先唔可以比佢來我屋企住,我屋企太亂喇,暫時不太適合養猫.. ...
, e" \# t0 t: r5 ^( Y& l
咁金絲貓適合養嗎
wexchau 发表于 25-1-2013 13:25 % W& K2 S# l# Q( z( q
就係因為愛猫,所以先唔可以比佢來我屋企住,我屋企太亂喇,暫時不太適合養猫.. ...

0 u% G$ q8 `9 G9 p! b2 H, R 咁先慢慢整好環境先都好既, D貓多D空間匿下會開心D
wahtung 发表于 25-1-2013 14:04
) s: q$ Z/ U& H咁金絲貓適合養嗎
+ C2 m3 n" F0 ]8 I6 k* q$ A
依家會唔會少左人鐘意金絲貓?   忌廉貓
wahtung 发表于 25-1-2013 14:04 ) _# F5 Q! P6 A, W* z* l, h, x
咁金絲貓適合養嗎
! U* \1 |) y# B' a5 a: R
邊種金絲貓先,我要求好高架喎
wexchau 发表于 25-1-2013 14:22 3 M# P% P. l' g9 s0 p4 Z
邊種金絲貓先,我要求好高架喎

! q4 n0 Q$ T- b起碼識彭丹的一字馬架,都幾好砌架
smallcat 发表于 25-1-2013 14:21
6 [6 y! n! m% p' B; U依家會唔會少左人鐘意金絲貓?   忌廉貓
: _4 X! i- I- \  n0 E5 @0 V
周老闆鍾意嘛
wahtung 发表于 25-1-2013 14:04
7 C+ k* O5 T: m( a! t咁金絲貓適合養嗎
+ e- M: [. M$ K- G- c% t5 a
我鐘意日本小貓
wahtung 发表于 25-1-2013 14:24
% x7 c: i+ y+ f  P: W6 V* G1 g起碼識彭丹的一字馬架,都幾好砌架

: Y9 j8 E3 s5 ~, G7 z3 Q咩金絲貓要來砌呀,我唔識喎......我細個玩D金絲貓要來打架
wexchau 发表于 25-1-2013 14:36
& C  H2 N0 k4 K! R咩金絲貓要來砌呀,我唔識喎......我細個玩D金絲貓要來打架

- g) R9 `- w" d5 A打到得架,砌完咪打囉