破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

當皇子遇上大眼仔

麗麗做完手術, 康復中喇,  
smallcat 發表於 18-9-2013 22:29
& x; s/ h/ u  H7 D麗麗做完手術, 康復中喇,
7 f# k3 p% X/ M  e* M# {3 x1 z
好似話會幫佢裝義肢
wahtung 發表於 18-9-2013 22:320 y9 O" j1 S" Z# `' Z
好似話會幫佢裝義肢
/ N+ h2 S, [8 Q# P
下 ?  菠蘿報又話唔裝, 等佢3腳走
; j  h$ Z: O6 B* Y% K( z# `
+ ?5 [( W# P: e8 f3 X4 B0 J定我睇錯    依家有10個單位想領養麗麗, 但希望唔係貪一時之快: A" }) m2 W, q7 Y0 n
9 V; E: K. X4 s9 q
因為養麗麗要更多愛心的   
smallcat 發表於 18-9-2013 22:39) h1 Y; z( S6 |: `( H
下 ?  菠蘿報又話唔裝, 等佢3腳走1 h1 B: x$ D1 T0 \

! W! P* ]7 X$ J7 G6 `# [4 [定我睇錯    依家有10個單位想領養麗麗, 但希望唔係貪一時之快

! G0 L3 g  [8 F1 f生果報未必亂講,現時獸醫都係考慮裝與不裝義肢,另一隻大黑都情況好轉,都算吉人天相,但最可惜行兇者仲未被檢控(果倆個新移民夫婦)
wahtung 發表於 18-9-2013 22:43
5 m/ R- z7 r- |/ c/ |生果報未必亂講,現時獸醫都係考慮裝與不裝義肢,另一隻大黑都情況好轉,都算吉人天相,但最可惜行兇者仲未被 ...

! e% Q! c& P0 g. ^ 做完手術, 暈暈地, 但眼碌碌, 精神) U; F4 v1 ]4 x
+ l+ S  o, }' N. Z5 v$ R1 D

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
smallcat 發表於 18-9-2013 22:44
2 e9 K& l' W2 o* ^0 g做完手術, 暈暈地, 但眼碌碌, 精神

+ ^- s9 h2 a) _5 Z3 j1 j佢始終年紀輕,康復力係强啲
wahtung 發表於 18-9-2013 22:439 b; ?% F# }, c
生果報未必亂講,現時獸醫都係考慮裝與不裝義肢,另一隻大黑都情況好轉,都算吉人天相,但最可惜行兇者仲未被 ...
6 _$ B* }2 G( T4 E  m0 u
如果 裝係幫到, 裝係好事, 如果裝左, 你知D貓跳來跳去, 我就唔知裝左對佢用力跳會點樣, 會唔會跳上跳落判斷錯左  
6 F6 F: u5 b0 l0 q- u, Y8 C! G4 b: Q' \
你知D貓鐘意跳上跳落
smallcat 發表於 18-9-2013 22:46; j/ [0 u2 ?3 A$ l- M, ^) b
如果 裝係幫到, 裝係好事, 如果裝左, 你知D貓跳來跳去, 我就唔知裝左對佢用力跳會點樣, 會唔會跳上跳落判 ...
6 g* j$ W" a; x' C; }$ k1 y3 m
貓兄講得無錯,現時獸醫正考慮此點係關鍵
wahtung 發表於 18-9-2013 22:46
- u% e/ D, ?5 F9 v1 |1 [, ]0 ~& B貓兄講得無錯,現時獸醫正考慮此點係關鍵
! X! c; _2 X6 a
因為D貓佢地用到幾多力, 就去判斷 跳唔跳到過去另一邊, 但現時科技發展去到點, 義肢係幾成熟, 我真係唔太清楚8 @2 w' c2 U1 v% k4 z3 u( O$ E
7 {. h& j7 t/ W: F  e/ b

1 q. J2 \% M; |# s1 {但之前見有D狗仔, 後腳有事, 都係裝架 "車仔" 幫隻後腳
smallcat 發表於 18-9-2013 22:49
) q1 v5 r& Z: w5 C; F$ |因為D貓佢地用到幾多力, 就去判斷 跳唔跳到過去另一邊, 但現時科技發展去到點, 義肢係幾成熟, 我真係唔太 ...
' u9 {$ ]4 ?6 W( p* C, h; x. E
但照計佢得後腳一隻,是好難跳的,總之真係無陰公呀
wahtung 發表於 18-9-2013 22:437 E3 i" x- p; t% d$ i# y
生果報未必亂講,現時獸醫都係考慮裝與不裝義肢,另一隻大黑都情況好轉,都算吉人天相,但最可惜行兇者仲未被 ...

7 c- f8 A4 s8 K( ?# g) F凶手係邊個就唔知, 但邊個會認1 {/ n' h( Y$ F9 E! N; G4 H0 o4 o
9 A5 n+ w' B6 S" |. D
罰又罰幾重?  報紙又睇到人掟龜落街, 依家D人係唔係傻鬼左?2 e  j; M! Q" {
- F# F" @7 ]1 ?3 `4 j5 ?
乜叫人性? 無晒?
smallcat 發表於 18-9-2013 22:517 J+ H, E, D. |' G5 Q0 u
凶手係邊個就唔知, 但邊個會認
$ N- x" u, O0 k
4 T8 E5 P- c) g7 d2 W+ I& n" l+ D  Z罰又罰幾重?  報紙又睇到人掟龜落街, 依家D人係唔係傻鬼左?
% H% g( z$ ~7 l# |* y
麗麗呢單嘢之前咪有個女人被拉,之後佢老公自首,但後期又話被屈,依家又無現塲證人好難檢控呀,真係無天理
wahtung 發表於 18-9-2013 22:530 w5 Y" P; x7 r4 }6 w
麗麗呢單嘢之前咪有個女人被拉,之後佢老公自首,但後期又話被屈,依家又無現塲證人好難檢控呀,真係無天理 ...

x0 Y9 \0 [- [0 j就算捉到刑罰都唔會重, 無阻嚇力3 H' W  M# H5 [4 g2 d3 b

# {& g5 w) D: U如果對一隻動物切腳, 同樣對人, 已構成 嚴重傷害他人身體及蓄意謀殺, 只不過變成動物, 由佢地"絲"咁解 / J6 C" C5 Z+ D
7 A2 X! m- ]+ X
wahtung 發表於 18-9-2013 22:50
3 e( y( R$ H' k. }但照計佢得後腳一隻,是好難跳的,總之真係無陰公呀

8 X5 t/ A$ ~4 a* F  `8 ?跳下都得, 跳上要好近距離, 否則可能唔夠力
$ O! p) \+ A( a( V$ w; c4 m, u) T3 f& [
smallcat 發表於 18-9-2013 22:59/ P# c( \' D; V  ]. k
跳下都得, 跳上要好近距離, 否則可能唔夠力
5 M3 n' _3 \0 e, ?
佢只得幾個月大,希望佢快啲適應啦
smallcat 發表於 18-9-2013 22:57
+ X' f6 s; w' f就算捉到刑罰都唔會重, 無阻嚇力) C, t' [5 A! k+ s- E' @

( u: V* u! D: I0 `8 j/ f如果對一隻動物切腳, 同樣對人, 已構成 嚴重傷害他人身體及蓄意謀殺, 只 ...
$ G+ L3 n- {) M/ Y/ ~) k
其實判刑咪餵食生猛大曱甴一打,保證以後唔敢再犯
wahtung 發表於 18-9-2013 23:06
1 I6 t8 _' Z0 H6 c" K其實判刑咪餵食生猛大曱甴一打,保證以後唔敢再犯
1 `+ f1 t. f- u5 H+ K( m# @0 k
但又未必, 美國有食生曱甴比賽0 g8 b+ U/ Q1 ]  b* Y, n3 h

: l" z; i/ H& y) |( B結果個條友仔食左好似六十幾隻跟住死鬼左, 因為醫生話好多細菌
# v* O- y# S. f' T
& O7 t' A1 K& ]5 B- z: i* h" o華兄查翻報紙, 好似早幾個月左右
wahtung 發表於 18-9-2013 23:06/ `% M9 b0 J5 ~4 @" E
其實判刑咪餵食生猛大曱甴一打,保證以後唔敢再犯
4 f5 S! @1 T7 S5 F& `6 A) s
個美國佬之前好似贏過 食曱甴比賽, 生吞 好似唔使咬
' q  V$ F% D3 }* G$ v0 H0 X. r1 P3 h/ j. n" v+ r$ t# J
今次食就香鬼左   真係好多變態佬
一名美國男子吞下數十隻活蟲後,倒斃身亡。美國佛羅里達州一間爬蟲店舉行名為「食生曱甴」比賽,勝出會得一條大蟒蛇作獎品。32歲的Edward Archbold生吞包括曱甴的數十隻活蟲,擊敗在場30個參賽者,羸得比賽後,他在爬蟲店門外倒下,送院後證實不治。死因要等待驗屍結果,警方指其他參賽者没有表示不適。* T2 T$ g9 ^' O+ J4 {& U( J

) V( T& Q" l1 Z! j該爬蟲店事後在facebook專頁發聲明指比賽吃用的活蟲在室內繁殖,作為蛇的飼料,可以安全食用,而其他參賽者在比賽前已簽了免責同意書。. z7 [9 w' Y" F* R# |! a# W* Z

# @2 C! X) h3 y% \. a6 ZEdward Archbold生前打算把羸得大蟒蛇賣給朋友,店員表示那條大蟒蛇至今仍屬於他。
$ a, s9 Y/ k/ |$ A9 b+ A/ ?6 e- b# Q5 z- H# F

6 W* c9 W7 N& L- q( G& k  g
- }' ?" Z9 b6 m$ R# Q& H0 a  G4 S  o