破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

當皇子遇上大眼仔

smallcat 發表於 12-9-2013 14:25
, G2 g) @+ b4 {4 z其實係因為  涼生當正, 所以, 龜仔膏要變成黑心涼粉咯  哈哈
7 j* v; U/ g) G1 S, e/ ]) c6 ?1 x3 `1 Z, K: N3 _) k! k& S3 u0 b
發霉, 好正常架  ...

+ @1 ~0 Z+ |1 S0 t龜苓膏冇龜' Q. T! p1 z9 m; q: C( c- j: |
馬騮搣冇馬騮

, l0 z: s& W) v- C1 W/ \$ Y0 g& i3 b( z7 F- e
老婆餅冇老婆
+ S5 m3 G( q% f: K
' |" h' U, Z4 L9 @1 ?. B
冬陰功冇陰功

. a6 y4 m/ |2 n% G1 b* T' I1 ^$ O- K! W  p. P
wahtung 發表於 12-9-2013 14:48/ Y6 P. x' e5 h. y
龜苓膏冇龜
& x7 q9 M) v- N/ z( A馬騮搣冇馬騮
5 J+ A5 f! R& j) F# N
  樓房正策 無樓住
; z$ G5 P& u* f* g: W& }4 S; Z, t' W
wahtung 發表於 12-9-2013 14:48% F/ m" T9 l: w
龜苓膏冇龜
0 Y# O! B) q( u/ s# ?+ l! b馬騮搣冇馬騮
; p8 W3 W& r, x
呢d就係 企業矛良心, 用 van仔送, 都加d 冰 keep住溫度呀, 大佬, 咁曬法唔發霉先怪   g) ?1 o0 P1 j
, F/ t8 j+ C% B) J
今次呢舖成個品牌收功都似  不過, 好多人仲有 龜仔卷, 大獲
; N+ c' A3 j( n; w" i7 @% g- X
: N: \! m! W5 O9 I
smallcat 發表於 12-9-2013 14:52$ b& ]; F7 @/ h0 L' y. c/ z
呢d就係 企業矛良心, 用 van仔送, 都加d 冰 keep住溫度呀, 大佬, 咁曬法唔發霉先怪
7 S. B9 I1 R1 U
6 o, n: I5 X1 s. _1 x3 O今次呢舖成個品牌 ...
5 X5 V6 q, R' g1 R/ M& h
又冷龜板咩,只係涼粉嚟詐
wahtung 發表於 12-9-2013 15:01
/ N& d  K+ ~8 Q$ }! ]9 d: m又冷龜板咩,只係涼粉嚟詐
0 t3 t$ q3 p- F
他們在內地無拿藥品牌, 菠蘿報網講 健康工房龜仔板成份多過佢地50倍
# W" _! x' l9 a! U+ o! U' P8 _. H. M
% p2 n+ f0 Z8 H7 F7 {所以, 你食龜仔膏, 咪即係食涼粉, 依家興食涼粉
smallcat 發表於 12-9-2013 15:06; z) a2 A5 p" F7 t
他們在內地無拿藥品牌, 菠蘿報網講 健康工房龜仔板成份多過佢地50倍 0 `- I* B7 N+ t4 b

7 k  g4 `6 o6 c+ n( R" e所以, 你食龜仔膏, 咪即係食涼 ...
: I* `5 k! {2 u8 y% [
但前地文台台長話佢政策係癌細胞嚟喎,台長本身食開涼粉突然扭計唔食涼粉
wahtung 發表於 12-9-2013 22:48  Y% k8 K+ T) L% g4 C
但前地文台台長話佢政策係癌細胞嚟喎,台長本身食開涼粉突然扭計唔食涼粉 ...
7 y+ C& ?6 @- _; @+ x
龜仔膏乜野都變晒涼粉, 就黎出制食芝麻糊溝涼粉
wahtung 發表於 12-9-2013 22:48
( m5 a! U: f% c, D+ K9 a但前地文台台長話佢政策係癌細胞嚟喎,台長本身食開涼粉突然扭計唔食涼粉 ...
) n: u" u4 ^0 p# `- Q7 E) U+ O
老細, 唔該比個2黑) ]- `7 T0 h: S- f" k' `
老細話, 乜叫二黑
, n3 ~% L8 L! l5 z& `/ |二黑咪 黑芝麻黑涼粉咯
- R' I! H/ u% I. F老細話, 啊, 收到,
smallcat 發表於 12-9-2013 23:02
6 j: v8 g& {7 d2 X) m4 o老細, 唔該比個2黑% x- y7 H$ H( C
老細話, 乜叫二黑
- `/ U% v% o) [  E! f( C# u8 g4 X二黑咪 黑芝麻黑涼粉咯

7 R2 e9 p1 t1 l3 s8 _涼粉未必係黑,重慶啲涼伴菜有一味係涼粉,是白色的
smallcat 發表於 12-9-2013 23:02
; h; n/ B$ J: i3 D+ W2 h龜仔膏乜野都變晒涼粉, 就黎出制食芝麻糊溝涼粉
9 V% ?; f# m( t6 {# |, O9 [3 r
咁以後飲五花茶好了呀
wahtung 發表於 13-9-2013 01:14
2 P, e7 A  w6 T/ g涼粉未必係黑,重慶啲涼伴菜有一味係涼粉,是白色的
, g% |7 Y9 Y' c1 L% ]
咁水哥在魚港, 當然變左黑心黑色
wahtung 發表於 13-9-2013 01:14& w' I, Z/ q& W9 b
涼粉未必係黑,重慶啲涼伴菜有一味係涼粉,是白色的

0 I( o  r. [  T- N& m8 U白色都可以  像豆腐花
smallcat 發表於 13-9-2013 11:27
  ~; k% G, v; G9 B  t8 F7 m1 w咁水哥在魚港, 當然變左黑心黑色

: A. T0 q! M# {& M+ |% M黑心皇上呢個星期日又微服出巡到灣仔
wahtung 發表於 13-9-2013 12:03, {4 X' ?7 G4 X9 Q2 r, t  m
黑心皇上呢個星期日又微服出巡到灣仔
3 j# U! u  h- J, o; F  b: Y
支持 皇上施正
wahtung 發表於 13-9-2013 01:153 M5 [0 J' w) e; q/ _# {
咁以後飲五花茶好了呀
" D$ [/ d% A/ U
五花茶依家唔知係唔係用五花, 其實五花都好平, 菊花, 木綿花..等
2 t: v+ C0 T" D* F- P" f$ f& g# O7 g& t; i& _
涼茶24味都話 依家唔足24味  暈左
smallcat 發表於 13-9-2013 13:13
/ V! g1 L8 O4 z' x9 K* D五花茶依家唔知係唔係用五花, 其實五花都好平, 菊花, 木綿花..等
6 R' Q; Q3 D6 r' z' ~, R* i7 j0 ]! d0 d7 s. x
涼茶24味都話 依家唔足24味  暈左 :han ...
7 t: T7 x& [3 ?' R1 p$ F. _& P/ Y1 C
24味唔好飲咁多,好傷胃
smallcat 發表於 13-9-2013 13:12. V. p* |% Y5 }/ k: S
支持 皇上施正

7 z. W/ N8 m. m: ]8 P& r咁你要扮城管落區做嘢
wahtung 發表於 13-9-2013 14:05
6 x2 @$ r  F& e. z咁你要扮城管落區做嘢

) H" p2 o  c4 d. ]) [支持 皇子條 0靚皇上施正
smallcat 發表於 13-9-2013 14:50
. R* _9 g% A: M, f6 m支持 皇子條 0靚皇上施正 確
& w: s* F8 p. `
佢一定正確,條 0靚去行地雷,唔死得就出來句.....
9 P9 D1 m  }0 o5 h& G! e& S死左又唔關佢事.
, B5 T7 e, s' o, k- B) G
( [3 Y" f8 {4 I% j8 d(仲好想鬧,唔得閒省下一千字)
bb_q_888 發表於 13-9-2013 16:59+ P) H$ _, k/ g+ ~4 i2 A
佢一定正確,條 0靚去行地雷,唔死得就出來句.....( A* P" J) l9 ?. ^
死左又唔關佢事.

3 W9 T6 n2 z$ v) O. N" z. k波波係一個出色局長, 要支持佢吹水, 4成同7成郊公基本係無分別