破產聯盟

查看: 2671|回復: 10

轉天氣

唔知咩料.我缸魚昨日死一條,今日又有3條魚失蹤
係咪凍得滯,  "哩" 埋咗.
如果發生响熱帶魚身上,呢d通常係水溫急降,引致體外蟲大量增多........
& {  x. @8 x, l; j% L8 G2 A
0 g, h* m+ P  y( w+ H! N/ \1 y但係咸水魚,就唔知同唔同,我諗都係呢d咁上下.........
清風 发表于 19-12-2012 11:58
) J' ^+ I% @9 O$ J如果發生响熱帶魚身上,呢d通常係水溫急降,引致體外蟲大量增多........& R% T, E3 a- U

2 ?1 {) y8 R' y3 t! ?, ]但係咸水魚,就唔知同唔同,我諗都 ...

3 H2 m# H% R! c5 ]0 W6 X- \7 G. C7 _基本上一樣,但就係水溫冇變先奇
MEIMEI 发表于 19-12-2012 10:17
8 [  ?. {! ~% s# I( e係咪凍得滯,  "哩" 埋咗.

# ^& L) v% x. M: l" G( z3 ^, @, o# M凍就唔會,我搵咗好耐都唔見,通常都係死咗
dopod123 发表于 19-12-2012 12:32
1 u. s3 |9 P4 v) v- [9 i凍就唔會,我搵咗好耐都唔見,通常都係死咗

. b; W' ~/ o- B  v' h
dopod123 发表于 19-12-2012 12:30 $ ^7 L4 Q0 r" w8 E: ]- ~
基本上一樣,但就係水溫冇變先奇

$ u( U% k& A+ w8 x) t. U: Y唔通係末日先兆
清風 发表于 19-12-2012 14:49
; r/ t% A' b, b( ?0 |唔通係末日先兆
3 j! ]7 ~2 s6 h1 G3 t
應該係,所以我有先見之明,拿拿臨要即慶飯局
清風 发表于 19-12-2012 14:49
- o+ X3 i6 ~( n: A唔通係末日先兆

' Q# J# ^6 j1 B/ u+ j  ]2 R' c可能係,正常水溫低更加好,我一向行25.3度都冇低過呢幾日水冷重開緊
6 b1 p0 \  r0 D* h6 }
8 Z. |& H2 i- _海水底一點好過高,高一定死,因為白點立即生
wahtung 发表于 19-12-2012 15:09 1 t/ E3 q' g% \: v
應該係,所以我有先見之明,拿拿臨要即慶飯局
4 f+ C4 R; j! ~
等陣釘位
+ @0 w8 ?+ ?, T2 a

0 c' {! @5 ?% D, V1 X2 N' C4 K* S( t  g7 u; H+ C+ {- j3 a5 u

. h: `1 X7 k* g- W% P; f9 o; q2 {/ W: j% @3 U8 S

/ n0 U; x  y  I6 c& H5 C8 @8 C: q2 K5 Y# H: |$ l" n' m' z

, q& w& Z2 P- v1 D! s! ~搵到2條屍,其它努力
2 Z4 U9 U. M/ h7 d% H$ c) \5 d* P* M" a- @) j: ?3 |# X

& e  g( _0 {& w/ w4 e

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x