破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

我哋能做到啲乜嘢可以幫手緝兇?

wahtung 发表于 18-11-2012 21:21
$ U4 I- V) q& z' M7 [& T1 j希望能重判達到阻嚇作用,因呢啲事件好多

- I3 y$ O1 T; w7 S6 q# _; r' h 呢班死0靚仔  下世做曱甴
wahtung 发表于 18-11-2012 21:20
. F- D) ?( ]$ _8 q8 @% @1 M7 g隻貓好慘,內臟我諗都被踢到爛晒係咁嘔血
  C9 r6 C. ~& K; d( ?2 F: E
新聞講拉到2個
wahtung 发表于 18-11-2012 21:19
! x. v! v. O1 _0 k8 \5 V! @* g" p希望啲團體比啲壓力有關當局,真係應該要重判

8 d; @& f( S! x, n" j* Y香港真係好落後, 仲有警察哥哥一向唔重視虐貓虐狗案, 呢樣野要改了
每次都唔想睇呢張相, 不過, 生果報頭條, 希望將來愈來愈少受傷害既寵物
& j( z) C* x" T6 @0 n
9 G8 v* @# Z' |( F& z6 n依家好多花0靚無人教加無家教, 無野好講
wahtung 发表于 19-11-2012 10:53
/ @$ d7 \, `1 f4 }2 a2 E$ g今次因網上好多網民給警方壓力,所以好高調處理呢單嘢

1 }& P! D2 E' V7 H$ E如果唔係幾張報紙都賣呢單野, 警方未必咁緊張
wahtung 发表于 19-11-2012 12:04 ; S* S3 @( b" k- l7 d$ J0 h; m
唔係咁多人出聲一定唔理,所以現時拉咗呢幾條友,啲愛貓團體應該繼續給壓力,一定要判較重些刑 ...

9 H- R* U4 O. F0 u) o依家刑罰輕, 不過, 在香港呢類案刑罰一般不重
wahtung 发表于 19-11-2012 15:56 - T5 R# X% P6 j" Q
最好有番以前啲打蕂

* a% N6 o& c* p# D3 {打藤好耐以前架喇wor   依家人道主義好難
wahtung 发表于 19-11-2012 16:46
1 ^: F; a: {9 P4 h但對呢啲pk唔使講人道立塲新加坡而家都有

4 ]  H# T, l* m& Q2 e: Z1 u9 j 唉, 一代衰過一代
wahtung 发表于 19-11-2012 17:32
& g5 |' }) s7 I6 i撞啱我咪由我行刑囉,橫掂近排咁多唔開心事
! s& i- F- ^( K3 }7 d8 H& V
華兄會同人開拖咩 ?   打呢d人整污自己隻手
wahtung 发表于 19-11-2012 21:13 : [( F" S; ]- g" [
如真係比我撞見,百份之一百一定開拖,最多一個打四個,搞我啲兄弟,一定打高幾班 ...

) M+ w$ ^. T# M2 X& ]; {9 w2 _! u  我地D兄弟呢幾年頻頻受虐待
wahtung 发表于 19-11-2012 22:42
  K9 E4 C& w  U最好有打蕂
/ [6 K4 j# v* u6 z+ J( D! t8 c/ F
奄左佢地
wahtung 发表于 19-11-2012 22:51
! `, P# b7 i" |% f, h; o: W呢啲人無人性,直頭生番嚟

* i0 D+ A: w) z$ z$ `9 y1 p唔想再睇到嘔血張相, 真係好唔舒服, 傷心
wahtung 发表于 19-11-2012 22:56
$ @, z9 H4 g1 Y, d% h唔好睇,睇咗唔開心,而家拉咗人,佢應該安息,真係望牠投胎下世做人(包括埋我隻寶貝) ...

! g0 M2 m" `- d+ x' Z2 a$ A+ g* E每睇一次個心 "那" 住!  華兄寶貝貓貓
wahtung 发表于 19-11-2012 23:00 & M& v4 @# [2 Y2 p1 k0 Q+ I# N
所以我都唔係幾敢睇,一來真係好殘忍,隻流浪貓已經夠慘,仲要咁下塲
# I( g8 M$ ^7 G& L1 y" E
依家都那住, 有時都唔想睇, 只係網站報紙都係呢張相, 間唔中都望到