破產聯盟

精叻養貓新手

smallcat 发表于 15-7-2013 22:37
( r9 q1 X# Y0 q( t$ k- H4 P我都唔知呀, 不過, 貓最鐘意呢D 收埋自己既地方
! ?0 q- d2 S, w8 l! t# R* M3 `
好奇怪,要錢買啲玩具佢反而唔要,啲唔使錢啲膠袋呀,紙皮盒呀佢又鍾意
wahtung 发表于 15-7-2013 22:42
6 t+ z  i3 o/ s' e咁水哥可能食埋個紙箱喎

5 }! \7 P6 W/ N; O+ T% E* D. o呢排攪乜衰乜, 要地方匿藏, 紙盒最實在, 比摺椅易收藏
就算反轉個紙盒, 口向地下, D貓都可以入到去訓覺
smallcat 发表于 15-7-2013 22:44
) b1 k8 P/ Y8 ^; b0 o/ F呢排攪乜衰乜, 要地方匿藏, 紙盒最實在, 比摺椅易收藏
' M* H& m, \. ]$ [! F
但摺椅家燕姐話係最好的兵器呀
smallcat 发表于 15-7-2013 22:45
2 V8 g2 N" K) L# E' I就算反轉個紙盒, 口向地下, D貓都可以入到去訓覺

4 P, `7 g5 h1 K: r. a* w( ]但如背心膠袋的話,個人建議要用較剪開較穏陣
wahtung 发表于 15-7-2013 22:46
! L* {" `) Q, N8 S0 r' k# o但如背心膠袋的話,個人建議要用較剪開較穏陣

- r6 B9 j/ G  Y+ |膠袋我唔比貓玩, 真係會焗死, D貓開心玩到傻左得意忘形危險   紙盒就唔怕
smallcat 发表于 15-7-2013 22:49
' B, J' e6 P- `0 R' M膠袋我唔比貓玩, 真係會焗死, D貓開心玩到傻左得意忘形危險   紙盒就唔怕
+ \, D/ ^& z% e. I5 u+ T. G) ~
膠袋都可以,但如背心膠袋,記住剪開袋頭背心頭
wahtung 发表于 15-7-2013 22:52 % U. c# o' {  N" [7 b; H& `
膠袋都可以,但如背心膠袋,記住剪開袋頭背心頭

3 m) Z' I, _" e$ l 我隻貓唔得架  佢會隊個頭入膠袋沖來沖去, 一陣撞爆個頭唔知點算
smallcat 发表于 15-7-2013 23:07 % W+ z! c2 w- @5 i( R8 z3 _4 E
我隻貓唔得架  佢會隊個頭入膠袋沖來沖去, 一陣撞爆個頭唔知點算 ...
; ?) r9 D8 ~! @
係咩?你隻貓咪咁百厭
wahtung 发表于 15-7-2013 23:09
8 x# w; E5 y! E# w係咩?你隻貓咪咁百厭
+ n1 `* n* R9 O5 c+ p
係呀, 好驚, 透明都係咁撞, 紅色仲危險, 睇唔清前面
smallcat 发表于 15-7-2013 23:10 ) Z% E7 S, }% W9 ]6 B, b: L  E; i" o, k
係呀, 好驚, 透明都係咁撞, 紅色仲危險, 睇唔清前面
1 ~7 _+ I: Q$ D& H0 _  f
乜貓同牛一樣咩
wahtung 发表于 15-7-2013 23:12
! @; O$ v# V, U+ i' b乜貓同牛一樣咩
  L  `2 D) j5 l# s2 |
怪貓一隻
wahtung 发表于 15-7-2013 23:12 3 F3 u* m, I+ f2 R
乜貓同牛一樣咩
: b) G% B% m: G
可能前世係西班牙皇馬貓
smallcat 发表于 15-7-2013 23:13 5 v( S3 ^* U5 N6 _- h
可能前世係西班牙皇馬貓

l9 X$ p& R6 Z咁勁,你隻貓係屬皇馬
smallcat 发表于 15-7-2013 23:13
( O9 l* e# i0 i5 Q2 n) h# I  ~8 o怪貓一隻

5 J0 p# P4 V# {& X  Q上次聽你講佢都有七歲
wahtung 发表于 15-7-2013 23:15 : `! t/ ^% C) F* L% ]
上次聽你講佢都有七歲
# p* I5 l) K1 ^9 d( r& L7 ^
6歲多D   仲有D火   我係吳定性, 著重唔操養火
wahtung 发表于 15-7-2013 23:14
& _+ R6 ]! N) l9 |7 c/ v咁勁,你隻貓係屬皇馬
) C0 w0 O. l, r& i1 A. W  c! U% O4 `
無用呀, 太有個性
smallcat 发表于 16-7-2013 00:10
1 {& c4 @  M6 @無用呀, 太有個性

0 q, h5 j3 Q/ Z% ]) q大多數貓咪都係有性格
smallcat 发表于 16-7-2013 00:09
( |9 I5 x4 Q0 H  ~7 s7 V. W( k* ^' f6歲多D   仲有D火   我係吳定性, 著重唔操養火
! _* Z% g5 [# z
咪三腳跳囉
smallcat 发表于 15-7-2013 23:10
+ s# D) _( V; A7 V係呀, 好驚, 透明都係咁撞, 紅色仲危險, 睇唔清前面

4 W% K7 k7 o: E0 P& W佢可能以前係打欖球..........