破產聯盟

精叻養貓新手

smallcat 发表于 15-7-2013 22:37 ! N- [. i+ Q: i8 ?* P
我都唔知呀, 不過, 貓最鐘意呢D 收埋自己既地方

+ U, Q4 K) M% v  J6 O好奇怪,要錢買啲玩具佢反而唔要,啲唔使錢啲膠袋呀,紙皮盒呀佢又鍾意
wahtung 发表于 15-7-2013 22:42
0 a1 N# o+ K6 Z5 |9 Z/ b1 K咁水哥可能食埋個紙箱喎

) I4 o6 j4 a) n呢排攪乜衰乜, 要地方匿藏, 紙盒最實在, 比摺椅易收藏
就算反轉個紙盒, 口向地下, D貓都可以入到去訓覺
smallcat 发表于 15-7-2013 22:44 4 L( k+ e% _6 ^. S5 m. K8 _6 V7 [2 Y
呢排攪乜衰乜, 要地方匿藏, 紙盒最實在, 比摺椅易收藏
# U4 M. U" \$ p7 T8 O
但摺椅家燕姐話係最好的兵器呀
smallcat 发表于 15-7-2013 22:45 ( x2 a) u4 O  j- A* v9 B  y
就算反轉個紙盒, 口向地下, D貓都可以入到去訓覺
, h, W# f! R; E1 C$ N  }( O% |* ~3 s
但如背心膠袋的話,個人建議要用較剪開較穏陣
wahtung 发表于 15-7-2013 22:46
; F  N7 z: `. K* |0 i% j但如背心膠袋的話,個人建議要用較剪開較穏陣

) K; M, \2 t: h# x# n% q! p膠袋我唔比貓玩, 真係會焗死, D貓開心玩到傻左得意忘形危險   紙盒就唔怕
smallcat 发表于 15-7-2013 22:49
, F0 Z- [1 @* h& ?9 I* p3 R% I$ L膠袋我唔比貓玩, 真係會焗死, D貓開心玩到傻左得意忘形危險   紙盒就唔怕
8 G. \8 C; t9 E# K( @) P' n2 ]
膠袋都可以,但如背心膠袋,記住剪開袋頭背心頭
wahtung 发表于 15-7-2013 22:52 , l: }2 Z% B2 F
膠袋都可以,但如背心膠袋,記住剪開袋頭背心頭
5 I1 k3 O2 N/ {. ~
我隻貓唔得架  佢會隊個頭入膠袋沖來沖去, 一陣撞爆個頭唔知點算
smallcat 发表于 15-7-2013 23:07
1 R: Q- H& i, T$ P- N; L$ K7 r我隻貓唔得架  佢會隊個頭入膠袋沖來沖去, 一陣撞爆個頭唔知點算 ...
/ S. a4 H; A/ H" J8 e/ |7 L, U
係咩?你隻貓咪咁百厭
wahtung 发表于 15-7-2013 23:09 6 ^: V7 r) C, E2 w
係咩?你隻貓咪咁百厭

& a8 W1 [" `& @: a6 k係呀, 好驚, 透明都係咁撞, 紅色仲危險, 睇唔清前面
smallcat 发表于 15-7-2013 23:10 & s$ E, ^7 n* N# ?7 T) p$ u9 K4 a6 [
係呀, 好驚, 透明都係咁撞, 紅色仲危險, 睇唔清前面
5 }) V; G3 ]7 H) h* \: N
乜貓同牛一樣咩
wahtung 发表于 15-7-2013 23:12
9 [& L" Q+ A+ q* }5 r乜貓同牛一樣咩
! r2 I6 e/ x% U, Y
怪貓一隻
wahtung 发表于 15-7-2013 23:12
) G3 p7 V; D2 Z8 v# f乜貓同牛一樣咩

0 R- A: }$ P0 L3 _" ~, y" m1 x可能前世係西班牙皇馬貓
smallcat 发表于 15-7-2013 23:13
' K  O" |) ]9 V4 S可能前世係西班牙皇馬貓
. s2 t$ l2 A* ~4 Y3 h
咁勁,你隻貓係屬皇馬
smallcat 发表于 15-7-2013 23:13
5 K' l* g. {2 f( d. k怪貓一隻

# M: T7 h( x; ?& m9 k上次聽你講佢都有七歲
wahtung 发表于 15-7-2013 23:15
' b, u! U# s. p; K7 C上次聽你講佢都有七歲

- \  k$ j) W- L* p+ k( c6歲多D   仲有D火   我係吳定性, 著重唔操養火
wahtung 发表于 15-7-2013 23:14
0 e- z1 m3 O; {* _* m' o9 p咁勁,你隻貓係屬皇馬

' _4 ?: s+ [0 \8 d7 J$ j, o, ?/ K" V 無用呀, 太有個性
smallcat 发表于 16-7-2013 00:10
1 \7 Y. c* I% c  C1 p無用呀, 太有個性

" d9 x- ]9 k* y( B大多數貓咪都係有性格
smallcat 发表于 16-7-2013 00:09
$ O; x/ E3 Q. i, t% Q6歲多D   仲有D火   我係吳定性, 著重唔操養火
7 j2 w: C1 \, A. n
咪三腳跳囉
smallcat 发表于 15-7-2013 23:10 5 M# S/ y# Z* R! S; q' R0 Q
係呀, 好驚, 透明都係咁撞, 紅色仲危險, 睇唔清前面

0 i& @' m% F( G+ @佢可能以前係打欖球..........