破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

隻貓告急呀

wahtung 发表于 30-8-2012 16:33 - y7 T" k* Q: @% V2 K) A* j0 ]+ [
呢間在鴨巴甸道,問咗,診費要300,打針及藥另計,如要照x光及特別檢查都係另計,加埋車錢都幾拿利 ...

1 @7 m2 V( Z" r! I. _3 o& `; G" D佢話呢間係最好架喇,一定唔會拖証,對猫又好好..
wahtung 发表于 30-8-2012 16:33
8 e% W/ T5 S' O1 @% e( e8 m+ D呢間在鴨巴甸道,問咗,診費要300,打針及藥另計,如要照x光及特別檢查都係另計,加埋車錢都幾拿利 ...

' k" z3 ~0 t* ?" B* b7 L+ R佢話已經唔算貴喇..我諗其他都唔差得幾遠...不過地點遠左少少啫..
  Y* f6 d( U0 G, _; j2 X: l
wahtung 发表于 30-8-2012 17:13
  r5 ^3 n4 C6 x: Z  ?  k" a9 x: f唔該師兄先,我要立即帶佢睇醫生,因醫生話要快啲睇,我要早走啦
9 p9 e. F/ f. a% z
OK喇,唔駛客氣,最緊要隻猫咪無事(靚女講的)我代你多謝左個靚女朋友喇
wahtung 发表于 31-8-2012 10:28

: R) Q% F( [- D* i/ y; q) x點呀,隻猫...
wahtung 发表于 31-8-2012 10:53
! _$ g8 d$ ?$ ?5 B2 o今朝無胃口,唔肯食嘢,餵唔到藥,呢次好難搞
, _" T+ F4 B1 M
無睇咩...醫生點講
4 d6 d8 ?4 s+ [
wahtung 发表于 31-8-2012 11:17
" Y. u% R$ a( P7 P9 O( n我今年真係黑到pk,樣樣衰嘢輪住嚟個老媽有時而家又輪到隻貓,幾時輪到我,係就快啲爽手 ...
- v6 v9 u1 m( y9 }4 |/ L2 `3 u
咪學我諗D衰野,人生係咁架喇..梗有好多難關要過..樂觀面對,總會過到,明天又新一天喇,加油喇
wahtung 发表于 2-9-2012 22:30
  C% n4 v  Z% V- i1 R0 a隻貓今日排尿仍然困難,下午仲大嗌起來拿拿臨至電獸醫今日有無開診,知道有拿拿聲帶佢去睇,可能途中 ...

7 W5 S; ^; q9 E- K- K/ W# E6 Y/ U% G最緊要你自己放鬆D,你咁緊張,隻猫都感受到架,唔好比壓力自己,好快無事架喇
wahtung 发表于 2-9-2012 23:28   }3 N: g* ^8 H2 n0 C  r
咁多嘢唔係話放鬆就放鬆,聽朝仲要精神科見醫生及醫務社工(係佢打比我的,有關我媽的事) ...

& q+ `. u, b$ v我明白呀,我都好多年才學到今天的心情,有些事我地真係控制唔到,只可以控制自己樂觀些面對所有事,加油呀
6 x" ?) }, y  l' M, r- W
smallcat 发表于 2-9-2012 23:40
9 `9 O- L' s% T" r6 v8 L: \wex 兄我無油
% v* \+ j9 n2 w4 \
你又要...咁我實加比你嘅...加油呀,明天更好呀# i$ _* i8 ~/ }+ w* H8 {
smallcat 发表于 2-9-2012 23:41
2 T9 c  P2 J' k' K2 R/ ]涼生工作咁忙, 如果打針好似咁打法都幾方便

+ s# K$ p4 {  R, `4 S5 M% `同佢打支長時間安眠嘅得喇..攪攪震* ?1 D$ y0 ~( w; e7 U
smallcat 发表于 2-9-2012 23:48 # H' X0 k+ [& h; |8 m/ @# T( c* o
多謝晒, 但唔好比坑渠油我  或  女人口服液我
! z0 Z, v' D5 B9 V0 ?5 O1 k
點會...坑渠油呢D野梗係留番比涼生用,我地對佢咁好
, G6 a; }# q& p+ l* Y