破產聯盟

隻貓告急呀

smallcat 发表于 2-9-2012 23:48 ' j4 I  ?! y4 P8 r( P
多謝晒, 但唔好比坑渠油我  或  女人口服液我

4 }- ?! s. D1 ~" G: p( d+ |' N+ U點會...坑渠油呢D野梗係留番比涼生用,我地對佢咁好4 K$ h- g) P% p# f. `1 z
% e/ K6 X+ }6 F- F2 V1 a
wahtung 发表于 2-9-2012 23:47
3 `* j: Y5 K( m, G# U佢呢壇嘢大把時間做,三年為限先强制性的必讀科目,三年後你估有無咁多人反對,貓兄,唔好唔記得,香港人好多 ...
$ p+ H( I0 u' k. ^2 U6 k) ]/ l
我一向支持 涼生依法施政!  施降!
1 j; N; o% }1 X3 a) S回到題目, 涼生只不過係隻肚餓既貓 好可憐架 0 C4 F) K- W: o! |# i9 ^
smallcat 发表于 2-9-2012 23:52 * z9 H" {) m7 I% m- K9 Y
我一向支持 梁生依法施政!  施降!
8 i1 h9 E$ L6 ~0 I* e" f6 a; Y0 ?
三年後都唔知乜嘢環境,況且日日都搞嘢認命啦
wexchau 发表于 2-9-2012 23:50
0 D# v; \8 _3 z' o點會...坑渠油呢D野梗係留番比涼生用,我地對佢咁好
6 x; s" }. g4 c# g0 A  y8 l3 d
涼生工作辛苦, 我想送太太口服液比佢, 靜心先可以身體健康
smallcat 发表于 2-9-2012 23:52
5 U! ]# g, o/ b我一向支持 涼生依法施政!  施降!
& u) }) ~# U0 D5 J1 h* b' }回到題目, 涼生只不過係隻肚餓既貓 好可憐架
, e, \% i7 r# D2 |5 f9 y8 C ...
1 o8 G% E* c4 R8 F
佢點似貓呀,係老虎嚟
wahtung 发表于 2-9-2012 23:53
9 |, v7 A8 h% R2 R三年後都唔知乜嘢環境,況且日日都搞嘢認命啦
% ~% J" F) e! U7 U& G  _$ _3 T! M2 Q* y
涼生只係隻 好肚餓既貓, 好可憐架
wahtung 发表于 2-9-2012 23:54 # {% ]* [; ]1 L% N2 ?( L: Y+ _/ L7 \
佢點似貓呀,係老虎嚟
5 W8 u/ T' k) ?  F% W/ J3 ~
或者 係一隻塑膠做既貓     膠質比較硬
smallcat 发表于 2-9-2012 23:49 $ Y2 ^% r3 v+ E0 `
但D石應該會排出來  抗生素殺左菌應該會止痛
, b6 ?5 j3 r6 M) D& o  F
佢獸醫都有俾兩支止痛針俾我,但叫我必要時先用三天後再覆診,無時就掹咗條導尿管就無事,獸醫都OK,佢都知我要返工,無時間日日帶佢嚟打針,況且日日帶隻貓出嚟隻貓都好緊張,所以佢俾啲針叫我自己注射
smallcat 发表于 2-9-2012 23:57
6 F. `8 ]% C9 Z或者 係一隻塑膠做既貓     膠質比較硬
& h' E! A$ ]  `/ ~; t% v
佢塊面都膠啦,永遠對住傳媒都係咁笑的表情
wahtung 发表于 2-9-2012 23:57 : H2 W0 Y/ n1 q" F. Z
佢獸醫都有俾兩支止痛針俾我,但叫我必要時先用三天後再覆診,無時就掹咗條導尿管就無事,獸醫都O ...
: h  L: e3 R* F, ~6 G
D貓一般唔鐘意出街,  醫生貓例外, 因為醫生貓去探D小朋友, 唔驚人仲好鬼定
wahtung 发表于 2-9-2012 23:57 4 c' p" L* Q" b5 e/ u8 m
佢獸醫都有俾兩支止痛針俾我,但叫我必要時先用三天後再覆診,無時就掹咗條導尿管就無事,獸醫都O ...

- B& X  _1 i9 d# R 涼貓呢排日日出街
wahtung 发表于 2-9-2012 23:57 $ d8 V$ @1 r6 [5 l

$ @$ b9 s+ C# a  r+ H1 X不過, 呢排隻貓食乜真係有D頭痛, 但點都要比D野佢飲, 食少少
smallcat 发表于 2-9-2012 23:59
  p+ I) a0 I- _  H7 T7 ]D貓一般唔鐘意出街,  醫生貓例外, 因為醫生貓去探D小朋友, 唔驚人仲好鬼定 ...
4 @/ F5 ^/ C* o. Z- G) q
醫生貓有咩,醫生狗我就聽過
smallcat 发表于 3-9-2012 00:02
! {$ O2 b$ i1 r3 J5 X5 O不過, 呢排隻貓食乜真係有D頭痛, 但點都要比D野佢飲, 食少少

( w2 I6 B" [0 X飲多啲水囉,佢以往好餵食架
smallcat 发表于 3-9-2012 00:00 $ [# U+ d9 [2 \$ K" v6 h7 o, v: ~
涼貓呢排日日出街

5 x4 h& @0 K+ i唔係日日扑街咩
wahtung 发表于 3-9-2012 00:02 / b( ~; L6 T8 g) Z6 O4 c; X' A
醫生貓有咩,醫生狗我就聽過

- E( E& p. |. A# N5 c有, 以前我摸過D貓, 有個組織有醫生貓的, 大部份係D波斯貓, 去探D智障小朋友, 或抑鬱小朋友!
* z  @. B( e& o- N2 t
5 G5 O6 y& h2 n2 m
wahtung 发表于 3-9-2012 00:02
/ c3 _* c* C3 N8 w醫生貓有咩,醫生狗我就聽過
0 t0 S8 Y, `9 a( G( |5 _/ N
隻隻貓都好定, 好乖!  
wahtung 发表于 3-9-2012 00:03 : D. C, ^1 L  {. E! R
唔係日日扑街咩

! ~4 h2 r+ J# P: ]9 q呢排D貓籠貴, 個個買唔到貓籠, 咪要出招出街解釋下D貓籠點解咁貴  H6 ]: q3 f. Y$ H) Q' w

9 ~0 c! S* N& [7 q4 {香港人做既貓籠將來只會比香港既貓隻用翻
smallcat 发表于 3-9-2012 00:04 " }% [6 {, f. _$ L3 K
隻隻貓都好定, 好乖!

% t8 M! I5 H+ w* `5 Q咁應該受過啲特別訓練
smallcat 发表于 3-9-2012 00:03
# s9 o7 B; R4 ]" h有, 以前我摸過D貓, 有個組織有醫生貓的, 大部份係D波斯貓, 去探D智障小朋友, 或抑鬱小朋友!7 r/ u$ H( a$ a# L' O) E
. k: ]" J- f9 _  _
...

: N( s- b1 \8 @, {- m0 f: @咁都幾得意喎波斯貓我未養過,啲長毛貓好難打理