破產聯盟

查看: 3508|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

愚蠢肥貓

我年三十果晚 見到有青蛙既帽仔 我都想買比i仔 但佢頭太細 唔岩size
annie728 发表于 7-2-2012 01:02 . G: z' `% G$ S1 d8 b7 U/ s1 @
我年三十果晚 見到有青蛙既帽仔 我都想買比i仔 但佢頭太細 唔岩size
, @1 `! L  o' d5 e* `6 f& h. m/ h
無細碼咩
wahtung 发表于 7-2-2012 11:01 ' K( D( O" I8 F+ C8 _
無細碼咩
$ J& U$ o: Q* {6 q) Z3 g
無呀 同埋我發現 我都早左幫i仔絕育 應該長滿一歲真係比較好 等個頭可以大d
annie728 发表于 7-2-2012 15:23 + F" m: I1 e8 X% P# p# I: r2 O
無呀 同埋我發現 我都早左幫i仔絕育 應該長滿一歲真係比較好 等個頭可以大d  ...

4 b* i# a- S0 ~. ~; R7 B半年都可以做,太大隻個可能好傷
wahtung 发表于 7-2-2012 15:26 4 R* t* |7 e1 l8 X3 q
半年都可以做,太大隻個可能好傷

- K$ |7 y8 V/ p# u7 P6 ]1 u  b宜家i仔大隻左 我明顯見到佢頭同身有d唔合比例=[
annie728 发表于 7-2-2012 15:29 $ v6 y% I  N# ]/ w
宜家i仔大隻左 我明顯見到佢頭同身有d唔合比例=[
  {* A, b$ W; [4 {1 t1 t( i1 |
頭細身大
annie728 发表于 7-2-2012 15:23 1 j# D" t: x9 j+ L: ^3 N
無呀 同埋我發現 我都早左幫i仔絕育 應該長滿一歲真係比較好 等個頭可以大d  ...
4 H1 M9 m! a+ h& z8 ]& g7 k( O
個頭大細同早絕育係無關係,主要係個種嘅機因問題,i仔個老豆個頭算唔算大?
$ S$ L0 k9 F' l) Z- U% y7 B9 ~i 仔依家先1歲都仲未算係成貓,等到佢成年,大約兩,三歲先可以肯定·,如果i 仔個老豆個頭係大,佢嘅機會就好大.
清風 发表于 7-2-2012 16:41 3 Y- n' ]0 ~8 M) f8 F
個頭大細同早絕育係無關係,主要係個種嘅機因問題,i仔個老豆個頭算唔算大?* q) E1 F5 @1 `1 ~8 N) o1 H
i 仔依家先1歲都仲未算係成貓, ...
9 W" t+ N, P4 D) F0 x+ v9 F0 {
i仔一歲半了 因為同i仔同胎既貓咪 佢d主人就係一歲時先帶 但我半年就帶i仔去絕育 有對比底下 同胎遲絕育果隻貓 個頭明顯大d 而且i仔daddy 都係大頭架
5 J' h$ p, S0 @, M+ M* a+ X所以我都疑惑緊關唔關事~_~
annie728 发表于 7-2-2012 19:33 # ]* ?% N) l& O% c3 ~& P
i仔一歲半了 因為同i仔同胎既貓咪 佢d主人就係一歲時先帶 但我半年就帶i仔去絕育 有對比底下 同胎遲絕育 ...

- \* W/ s) d9 ^3 r; u呢d傳言我都聽得多,我果d通常8個月到就同佢地絕育,我有一隻個,佢老豆個頭,人人見到都話個頭大,依家佢個仔個頭仲大過佢係8個月到就絕左育.
6 k. ?6 A6 P, |3 V' X5 W8 A; D9 w" S* X' r( {0 f
妳果種,d 人通常叫做扯貓條,係個身扯長先,後期個頭就會按比例增大,呢d就係叫做爆頭.
清風 发表于 8-2-2012 12:50 ; U: x4 z+ g) A
呢d傳言我都聽得多,我果d通常8個月到就同佢地絕育,我有一隻個,佢老豆個頭,人人見到都話個頭大,依家佢個仔 ...

& z9 j. F2 I1 ]. aHaha d名咁好笑既
清風 发表于 8-2-2012 12:50
9 J  y/ Z7 x# j+ o$ n呢d傳言我都聽得多,我果d通常8個月到就同佢地絕育,我有一隻個,佢老豆個頭,人人見到都話個頭大,依家佢個仔 ...

: l, Y# Z9 n- ^/ d) @5 d# y清風哥真係貓科專家,扯貓條及爆頭真係第一次聽
# N$ ]) s/ F' e(扯皮條就聽得多)
隻貓貓對主人的玩具一d反應都冇, 不過識比手手好叻 !
2011年10月 发表于 8-2-2012 21:01 5 Z6 _1 V# V( i: O4 E, _1 A

+ _- S( h0 ~$ \9 h( g4 q8 P牠個大頭樣最可愛
wahtung 发表于 8-2-2012 21:06 9 r! j7 R+ H; e: S8 _2 ?! w+ }
牠個大頭樣最可愛
" [9 x- a3 Z: a6 w3 h4 u' X: `
愛貓者之殺手也
2011年10月 发表于 8-2-2012 21:10
$ s1 ?) X3 }; t4 O: Y- r愛貓者之殺手也
* L  g+ l, G$ ~0 x  j' a) y8 y- p. r
我家裡兩隻貓都好大個頭架好可愛,同我差不多
2011年10月 发表于 8-2-2012 21:01 9 k/ w( n/ [$ |0 H: [
0 x; |; c( B5 Q6 Q" @
d貓通常唔慣著衫,著左衫就唔識郁,要著慣左先得,所以佢冇哂反應,仲有佢個鼻哥紅哂,佢嘅心情係處於緊張狀態.
wahtung 发表于 8-2-2012 21:16
, g( f* |9 u" O4 m! |: K我家裡兩隻貓都好大個頭架好可愛,同我差不多
! J' T- o5 e0 w% ?- [
咁你叫做大頭華定叫大頭東.....haha
清風 发表于 9-2-2012 12:36
* n" n. _* w4 T! o咁你叫做大頭華定叫大頭東.....haha

) j% |7 F7 H% l. z1 `& Y! b4 S叫大頭仔得啦
其實隻貓心諗 : 妖~唔好攪我啦!!!!
8 L( `! t7 F0 H) x4 |( c