破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

吹貓經

wahtung 发表于 25-10-2011 17:47
& r8 y, S% s# v2 `) X好似話暫時拘捕咗一名男子喎" H& o+ }1 ?( Y* X0 X' r% r

9 s1 d; ?) N  b; Y5 T新蒲崗崇齡街八十二號,五隻初生小貓懷疑被人從大廈擲落附近後巷受 ...

2 l, G5 }' l4 t: L呢d我覺得會有報應!!!!
wahtung 发表于 25-10-2011 17:47 $ J5 [* N! @, C! h$ @7 u% a
好似話暫時拘捕咗一名男子喎
7 G5 s+ p1 W  d3 C) M: D
0 S7 d' P" m8 N/ b新蒲崗崇齡街八十二號,五隻初生小貓懷疑被人從大廈擲落附近後巷受 ...
' ^& Q9 t1 }" Z
呢d人心理變態..一定有天收
林風 发表于 25-10-2011 20:07
, {0 e) I7 [1 S( U% B( F; X呢d我覺得會有報應!!!!
7 i8 M) c: f3 h& U% W; c' V- ^1 M
啲變態者一定有報應的 咦...師兄頭像成個伯爵咁
wexchau 发表于 25-10-2011 20:33 0 v1 }+ ?9 U' f; W
呢d人心理變態..一定有天收

c3 o% _8 C0 ~# O6 [0 x, v5 i3 ~係呀,呢啲全無人性,肯家欺善怕惡,專蝦啲小動物
wahtung 发表于 25-10-2011 21:05 ) H. u5 j0 E) H* M2 n% t( O
係呀,呢啲全無人性,肯家欺善怕惡,專蝦啲小動物
% x5 h& u2 m  V- E; U
新蒲崗崇齡街發生令人齒冷掃貓落街事件。一頭黑色本地短毛貓媽媽,昨午帶同五隻初生子女在大廈一樓簷篷嬉戲時,疑貓叫聲惹起對上劏房住客不滿,有人手持掃帚探頭出窗,拍打貓母子,更將四頭小貓「掃落街」,小貓墮地受傷,其後送愛護動物協會照顧。可憐貓媽媽事後一直現場徘徊尋找子女,警方正追緝涉案虐貓狂徒。, z; {0 G; c- }; j$ e+ Q' w
愛協發言人表示,墮樓四小貓無表面傷痕,經獸醫檢查後證實無骨折,暫由協會代為照顧。四小貓三雌一雄,估計僅數星期大,屬本地短毛貓,全部黑色,相信是流浪貓。而倖免於難的「小五」昨傍晚亦被捉到,交到協會與兄弟「團聚」,但貓媽媽則在消防員捕捉時逃去無蹤。, n: Z) ]% ^7 F
現場為崇齡街如意大廈向越秀廣場方向的一樓簷篷,昨中午 12時許,貓媽媽帶同五子女到簷篷玩耍。
( I" ?) W2 C2 s! u
8 e2 B4 w. N: o- m2 F( f貓媽媽徘徊尋子女& x$ f% w/ }, p
其時,一名姓張 31歲女子途經後巷,聞貓叫聲抬頭一看,赫見簷篷對上其中一個窗戶,有一名中年漢探出窗外,手持掃帚拍打貓群,先有兩隻小貓被掃落後巷。張與另一路經女士立即喝止,但「兇徒」不肯收手,再掃多兩小貓落街,另一大一小貓則逃脫。
1 b" f/ C9 b$ r- e- ^張女士目睹小貓墮地後不能動彈,部份更口鼻流血,立即報警,有熱心者拿來紙箱,安放四受傷小貓。未幾警員接報到場,並用警車將受傷小貓接返警署,再通知愛協人員到來接走。( o- V# \6 ]& b. W0 o- ?

) ]' u3 Y* q  N6 ?6 ?另方面,警方根據目擊者資料,到大廈一樓可疑單位調查,發現上址是劏房單位,「虐貓狂」出現的窗戶是共用地方,當時其中兩間劏房內有兩名男住戶,警方帶走兩人返署助查,但他們矢口否認與案有關。警方列作虐待動物案處理,交黃大仙警區刑事偵查第 8隊追查,暫未有人被捕。事後貓媽媽與小五一直在簷篷徘徊,貓媽媽不時攀高爬低尋找子女。為令牠們一家團聚,警方、漁護署、及消防到場協助,至傍晚時分,消防攀梯爬上簷篷,在冷氣機旁捉回小五,但貓媽媽似不領情,敏捷跳跑,逃去無蹤,而被擒小貓稍後被送至愛護動物協會。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
wahtung 发表于 25-10-2011 21:05
: }; D! v- }! s6 C係呀,呢啲全無人性,肯家欺善怕惡,專蝦啲小動物

Q+ O7 ]# K# P3 n/ f( M; w冬季就快到,啲狗狗又好大鑊,唔食六九唔得咩
: G* K* E8 U4 b: L9 w; a6 T7 e' V/ G5 n2 \! a% i2 m
http://tv.on.cc/index.html?s=3&a ... 9M&d=1319525423
annie728 发表于 16-10-2011 04:06
9 V* [1 m, b& j' X* r我好鐘意i仔望上去既表情 好靚仔

, A* }0 D) l! z  I" I% P呢隻貓貓幫主人梳頭呀  O( r$ }" z( u

2 f  H9 Q# A/ z9 ~7 L; a) ~6 X  H8 L" m1 a: d4 q& V7 s& X0 Y8 x5 k0 |
&hl=zh_TW&fs=1">+ H4 \7 F- z* Z  J& ~& r% q, R; _9 B
&hl=zh_TW&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">
  c# _( S3 @' R% K) ?0 z- \
wahtung 发表于 26-10-2011 10:51   A# }0 j1 D. A: P' d; d
新蒲崗崇齡街發生令人齒冷掃貓落街事件。一頭黑色本地短毛貓媽媽,昨午帶同五隻初生子女在大廈一樓簷篷嬉 ...
* H6 c. I, W7 K5 d& X! c
等天收啦 呢d人
$ d2 y) @1 J9 Z7 {" U) O

& Q% t  m: p) d# r) S5 b' l; O7 u- V; J" D7 `! w. U+ v
i仔 寫真集
annie728 发表于 29-10-2011 22:03
& ]% f4 y" N9 b) @; I- r3 ~: U/ D- f8 ui仔 寫真集

1 f6 \. s/ q1 ?6 Q7 |% H要同主人一齊影先賣
annie728 发表于 29-10-2011 22:03 ( [7 Q1 h! A2 G7 j
i仔 寫真集
8 o# Q0 q9 [/ c7 |) b& I
牠瞓覺的樣子好可愛
wahtung 发表于 26-10-2011 10:51
) s  j' j7 P. ?+ q新蒲崗崇齡街發生令人齒冷掃貓落街事件。一頭黑色本地短毛貓媽媽,昨午帶同五隻初生子女在大廈一樓簷篷嬉 ...
5 X* V2 ^  g# x" ?
呢d新聞係唔想睇
man152 发表于 30-10-2011 12:51
) @/ W! b& `  W) S要同主人一齊影先賣

) q" ^2 k: e2 o0 _0 R哈哈 我反而少同佢影 好難影佢討厭拍照
wahtung 发表于 30-10-2011 16:43   v5 D) I7 Y- \& N
牠瞓覺的樣子好可愛
6 h! U; U" Y9 ^6 x' b* I+ Q+ l9 s
係呀我影相影得最多都係佢訓緊時候
annie728 发表于 31-10-2011 02:27 3 q7 U. D6 `' P3 I* T. P1 t7 D
係呀我影相影得最多都係佢訓緊時候
# [3 y) b" \9 ^- n) X( \; V
佢緊係好百厭
cc4321 发表于 30-10-2011 19:34 ; O' `; F& V" f4 ~8 ]
呢d新聞係唔想睇

( a7 n) g! m8 u1 o9 `啲人好變態,欺啲小動物
wahtung 发表于 31-10-2011 10:25
- F" A# C$ {  C% P* T* ^佢緊係好百厭

, M9 D5 }9 i8 E) J, L' c係呀
annie728 发表于 1-11-2011 00:27 7 m- l7 V! Y+ h2 E% w9 h
係呀

: J) H5 J2 i; G" U  b  ]我果隻細貓仔又係好百厭,我一出咗街牠成日開我啲櫃桶
' u: u  p, d+ s1 m' a  K
annie728 发表于 1-11-2011 00:27 : d6 P/ u# S# Z" |' W6 p
係呀

9 A5 ^" \& v6 Z
9 Q5 v2 C3 {* c) n6 u" d我今日去我朋友屋企睇到佢隻英國短毛貓,好可愛,又好肥,叫啊豹
+ @* q0 ]7 `# e4 ?2 f: E# s8 v: L% R! T) q/ m) Z( c1 i
( R7 x7 k0 I5 G

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
+ H. M; n1 v/ e* D5 r& a4 y
wahtung 发表于 4-11-2011 20:39 & e; ?% D- H2 e8 q7 d) k
我今日去我朋友屋企睇到佢隻英國短毛貓,好可愛,又好肥,叫啊豹

9 i  b+ P) I$ k2 L: ]
4 [/ I. c2 V  e9 f5 L* d踩滑板的狗呀/ X1 W( ~0 a& ~! H
! f8 |5 V5 b$ Y; d. h, s+ _( U1 L6 Q
$ Z3 `% L9 B* m2 I6 N  M+ y$ C

( A. Y8 k6 R) m&hl=zh_TW&fs=1">" n" P! f% L+ s7 `% Y
# j7 T$ \. N2 M&hl=zh_TW&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">

2 Q! e9 M2 l; }" L. B. I. G/ R6 V" Z/ p. W0 ^' S2 w

' c& l1 p' |0 k& ^) m乜隻狗會坐係梳化睇電視
! `2 B- b2 t& ?- G/ ]# o0 v
! m) R$ ]' Z! q& q5 R- B9 d; ?4 t+ J0 d+ b# ]$ u) C6 Z1 [$ a# N, V% Z9 O, `
&hl=zh_TW&fs=1">( d& |& O# `1 T1 ]
; K' ^$ B$ |8 J: B8 A&hl=zh_TW&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505">
/ h0 P7 s3 E5 q9 c, K5 \! p

5 X7 y' f, J; {8 o. m; D: b5 x+ S" \, b
啲貓仲乜搞隻豬呀/ c) `, @' s2 x3 y, {! E6 M
' d- ]! c+ @( y" {