破產聯盟

查看: 79145|回復: 326

解破後想申請信用咭一問

重新戰士 發表於 17-8-2015 00:44
我係到多講原因是,過去2年之前,家中有事需要錢!我自己又供緊未斷,(我搞DRP屋企人冇人知)係呢個情況下我 ...

師兄你話你一完咗就叫銀行刪除紀錄,你既意思係咪還番哂錢俾銀行,因你係攪DRP,如果你還哂叫銀行刪除紀錄都正常,但我地就好難叫銀行刪除紀錄.

其實之前4年都冇用卡,都已經慣咗用現金,申請番張卡都只係方便上網買嘢同訂酒店等,正常出街買嘢食飯都唔會用卡,所以邊間都冇咩所謂.但我認同,只要你係同一間公司做得耐,有固定出糧紀錄,有錢剩係銀行,相信間銀行都好快會自行刪除紀錄
回復 支持 2 反對 0

如果要黎傍身, 可以買張中x visa 預付卡...
可到全球接受VISA的商戶簽帳消費..

老破左, 係未99% 銀行吾批信用卡 ?

評分

參與人數 1城市人氣 +10 城市魁力 +10 收起 理由
301 + 10 + 10 yes,Good idea !

查看全部評分

請問中x visa 預付卡是怎樣申請的? 是否亦要經銀行批核?
請各位幫忙回覆小弟, 因小弟公司最近轉型, 本人將會有很多時出外工幹,
每住酒店總要求刷咭付按金, 真的非常不方便, 而我又不想同行其他同事知道我曾經破產,
請各位幫幫忙吧!

4# chrischoi6688

中銀預付卡可於全港各中銀香港、南洋商業銀行及集友銀行分行購買,無需申請。
購買時更可自由選擇儲值金額(HK$100至HK$5,000),購買後的下一個工作天,即可使用。
想再問, 這張咭是否有咭主的名字印在咭上面呀?
6# chrischoi6688

真正既答案我唔知。

照常理推測,一買第日即用既卡又點會有卡主個名?
6# chrischoi6688

如果你買左,不如你返黎話俾我地知有冇個名,好冇?
無問題! 買到後到時話比你知
係呀,
而家好多銀行都有預付卡,

其實咪儲值卡咯,
即係銀行既禮券差不多.

卡面無姓名既,
有效日期前使用,
如VISA一樣轆法.
最適合老細俾菲傭去百佳買野(低額免簽)

下面呢張係亞東銀行....

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
10# 301

........
我個人認為佢.....好樣衰
10# 301

多謝提供有關資料, 不過拿這張卡出來, 就等於話比人知, 申請不到正常信用卡囉! 唉!
12# chrischoi6688

點解?
13# mochida_elt

因為卡上面無名, 始終望落去怪怪地囉!!
其他人一定會有疑問, 點解唔簽正常卡儲積分或攞CACH DOLLAR而簽這張?
14# chrischoi6688

解釋既野,隨口都up到幾個出黎...

人地送; 老婆/老公出俾我; 朋友呢間銀行做,叫我幫幫手差幾個quota

你過到自己o個關,有咩解釋諗唔出??
15# mochida_elt

最怕係人地「睇到當睇唔到」,又唔問你,連解釋機會都冇,唔通此地無銀咩?
話事話,預付咭可唔可好似其他信用咭咁享用各大商戶o既折扣優惠呢?用黎出手機又得唔得呢?
16# survivor

人地睇到都唔問,你仲要解釋d咩野??

要擔心人地諗野既,就算你拎張ae黑卡出黎,人地都可以o係你背後說三道四啦....
究竟有冇人實在出咗張預付卡o架,走過去中銀、東亞......都話冇提供呢一種卡o既服務~

19# survivor

X銀銀行預付卡
http://www.boci.com.hk/chi/prepaid/boci_prepaid.php

X通銀行..卡
http://www.bankcomm.com.hk/tw/creditcard/bcom_giftcard.html

有電話可查詢架.

解破後根本申請到信用卡,
使乜用預付啫 !

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x