破產聯盟

急問 !!! 主咭破左產,間銀行話要收番附屬卡d欠錢??

sorry ar 我係男 , 主卡係我家姐.....
top101 發表於 2010-2-22 21:57

估錯左添!不過睇你寫字手法又唔似男仔!
17# zbridgehead  

咁係咪'附屬卡'cut咭先,就一定唔洗上身?
bb_q_888 發表於 2010-2-22 22:03

你cut咭意思係附屬卡自己"cut" 即 cancelled 定乜?
其實我個個月都有比$主卡還$ , 佢唔還清關我咩事wo??    

如果我有單同正句,正明我每月有比$佢還,可否找律師同佢傾唔洗還得唔得呢??
top101 發表於 2010-2-22 01:03

你點俾錢主卡呢?係銀行立場無直接入戶口都証明唔到你親自找過數?坦白講 $25,000元不算大數目,最衰而家銀行搵到你,其實你每月收入有幾多!

你講得清楚,我會俾到一個"有質素"既處理方法俾您!:)
你cut咭意思係附屬卡自己"cut" 即 cancelled 定乜?
zbridgehead 發表於 2010-2-22 22:27

聰明.....你估中啦~
24# bb_q_888

應該咁講!若然Additional Card (Add) 卡主動cancelled ,而主卡 stautus 係 normal 既話, (Add) 卡係唔需要/責任找數!(唔好話俾其他人知! )
估錯左添!不過睇你寫字手法又唔似男仔!
zbridgehead 發表於 2010-2-22 22:25

唔緊要

最緊要攪掂點銀行
25# zbridgehead

呵呵~同我估計係一樣.

多謝指教.
27# bb_q_888

It is my pleasure!
你點俾錢主卡呢?係銀行立場無直接入戶口都証明唔到你親自找過數?坦白講 $25,000元不算大數目,最衰而家銀行搵到你,其實你每月收入有幾多!

你講得清楚,我會俾到一個"有質素"既處理方法俾您!:) ...
zbridgehead 發表於 2010-2-22 22:33

我每個月用我pps戶口,同我銀行戶口過數找佢d卡數(最少有年半柑做),(銀行同pps應該有記錄)

仲有銀行佢無搵到我 , 係佢叫主卡點樣可以搵到我咋 (當然主卡緊係無比料佢搵到我喇 )
遲D加去需知先
遲D加去需知先
admin 發表於 2010-2-22 23:08

無錯要幫助d唔識既人

你講得清楚,我會俾到一個"有質素"既處理方法俾您!:) ...
zbridgehead 發表於 2010-2-22 22:33

仲有我張跗屬卡,我每個月都有我銀行戶口過數自己張跗屬卡度架 
仲有我張跗屬卡,我每個月都有我銀行戶口過數自己張跗屬卡度架 
top101 發表於 2010-2-22 23:15

如果係咁樣過數而你又可以提供到record (pps payment record) ,咁有機會主卡既數你唔需要俾!

師兄方便提供小小資料嗎,我要因應你財務情形再教你點做,收入及總欠債多少?

(如果你做分期,有機會有壞賬記錄)

收pm,參考下我舊文先!
24# bb_q_888

應該咁講!若然Additional Card (Add) 卡主動cancelled ,而主卡 stautus 係 normal 既話, (Add) 卡係唔需要/責任找數!(唔好話俾其他人知! )
zbridgehead 發表於 2010-2-22 22:37

spelling mistake>>>>>>stautus=status=狀態
如果係咁樣過數而你又可以提供到record (pps payment record) ,咁有機會主卡既數你唔需要俾!

師兄方便提供小小資料嗎,我要因應你財務情形再教你點做,收入及總欠債多少?

(如果你做分期,有機會有壞賬記錄)

...
zbridgehead 發表於 2010-2-23 15:27

我$13000收入 , 自己有兩條數欠債$90000左右(我無遲還過)
spelling mistake>>>>>>stautus=status=狀態
zbridgehead 發表於 2010-2-23 20:40

附屬卡,我tu應該無記錄,佢有權突然加入寫花我tu?
我$13000收入 , 自己有兩條數欠債$90000左右(我無遲還過)
top101 發表於 2010-2-24 00:25

老細,九雞野係乜野數,財仔、P loan、循環錢 定咭數呀!計唔到你min pay 找幾多喎!

無寫清楚唔知你每月有幾多錢找喎?
老細,九雞野係乜野數,財仔、P loan、循環錢 定咭數呀!計唔到你min pay 找幾多喎!

無寫清楚唔知你每月有幾多錢找喎?
zbridgehead 發表於 2010-2-24 11:07

財仔,

x眾 $78000  , $2991 x 36

邦x $20000 循環錢
38# top101

如冇特別洗費你找得起有多
我每個月用我pps戶口,同我銀行戶口過數找佢d卡數(最少有年半柑做),(銀行同pps應該有記錄)

size=2]top101 發表於 2010-2-22 22:49

咁你先搵番所有記錄整理下過去年半用pps找左幾多錢先!資料留番將來同銀行deal!