破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

有關搞完入學後續問題

1)28c表格一版寫左有份人壽保險 但受益人係我屋企人 咁會照keep住比我屋企人供定會取消?保險經紀會唔會知我破產?
2)琴日搞完入學有No  銀行會幾時凍結 頒令前有人過數比我既錢 我可以用嗎 只係幾百蚊既轉帳。
3)前問上庭頒令多頒唔成功既個案發生嗎?如果係有咩原因導致?
4)一般頒令後要幾耐先會知跟邊個同傾生活費?
5)填28c時有一版係填自己收入 同生活支出+預計可上繳既費用係咪只係作參考?一切都係等正式傾生活費先再作準?
好多問題 唔知各位c兄c姐解唔解答到 感謝!!
1 保單持有人唔可以係你
2 如果問起你解釋到嘅一般都無問題,幾時凍如戶口無一致答案
3 上庭頒唔到令好多時都係填表有錯有漏就有機會頒唔到
4 跟主任/直接外判可能會快啲,如果開大會就3個月左右會有信
5 參考作用,到正式傾會有另一張畀你填
感謝解答 我想問我依家只係有no 未正式頒令 我睇返保險資料只係有寫受保人同受益人 未搞清楚保單持有人係邊個 假如真係依一刻改返持有人係咪已經當資產轉移?