破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

交文件時游說做IVA

本身欠100萬左右,舉手時情況如下
mxx 375k
livx 120k
UX 150k
Rabbxt credit 41k
兩張信用卡 88k

total欠780k,全部都唔係新數,還左半年

而家月入33k, 當時每月還50k,問過三姓話做唔到iva所以舉手

最近正式頒左令去黃瓜交文件,未知跟邊個
交文件時職員話我應該做iva唔應該破,三姓話虛擬銀行難做iva,職員話做到

話正式頒左令都可以搵會計師同律師做iva,到時iva還清可以撤銷破產,就會冇破產紀錄跟一世
佢計完數話iva大概80期每月~16k,total 還~120萬+5-6萬做iva

我單身,月薪33k,父母而家仲在職但臨近65,開支填大概15k,職員話我多數跟李周/黃+石(職員冇直接講名),生活費多數得11-12k,上繳會好多
話我做iva會仲好,叫我考慮iva,但係話佢地唔可以幫我做,比左另一個會計師聯絡我

想問各位師兄我情況係咪真係會上繳20k甚至更多?
睇返post師兄講李周起碼30%

推薦
佢想賺你錢咋嘛
破4年好過還80期啦,咁長時間點知日後有咩事呢?
iva唔可以斷架喎,上繳都仲有得傾
八卦一問,有咁多錢剩點解會欠債?
回復 支持 0 反對 1

iva佢有得賺你,跟邊個冇人話到事
佢話要另外搵會計師做,小心有伏
你份工穩唔穩陣先?
陣間IVA成功但係突然無咗份工,最終結果都係要入學
咁不如而家入學好過啦
4年時間姐,好過還80期,再加上破產咪破產囉 大把人搞唔掂破啦 除非你係專業人士 如果唔係有破產底應該影響唔大
其實而家冇錢剩,所以先年頭舉手,師兄講得啱,還7/8年太長太多唔確定性,斷左就大獲
fx550999 發表於 25-3-2024 13:55
其實而家冇錢剩,所以先年頭舉手,師兄講得啱,還7/8年太長太多唔確定性,斷左就大獲 ...

破產好過...80期有事之後都是要破.
果D破案記錄跟一世就假。
有朋友破產.破完唔夠2個月中六合彩
照樣有銀行比信用卡果D....
wclun 發表於 26-3-2024 12:48
破產好過...80期有事之後都是要破.
果D破案記錄跟一世就假。
有朋友破產.破完唔夠2個月中六合彩

頭獎?