破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

李周入學及畢業分享

回想當初,由申請入學,到每年交年報,到畢業,一路以來,都係呢度搵資料,DIY。多謝咁多位的無私分享。包括百萬師兄。

終於到我畢業了。可以有功課交了。分享有關李周入學及畢業過程及感受:
1. 分到李周時,好擔心,因為口風好差。果然,入學時上去講生活費,李周十分進取。
2. 我做到每期準時交款,準時交年報。
3. 最後一期年報加不反對申請一起寄掛號。寄出一個月後,打給李周,接電話的告知已在不反對通知準備中。過了約十日,收到李周電話,不反對通知書己READY。(即由到期日至取得不反對通知書約1個半月)
4. 一早上李周取信,落街後見到對面有架5X,太古廣場落車,行去高院。按師兄師姐們的分享,順利15分鐘完成。三周後可取解破令。

關於李周,迫人要錢係比較凶狠,但當一切己定,如果乖乖準時交款及交年報,我也没被留難。感恩。

恭喜哂師兄,我同你都係同學
情況同你一樣,4年嚟準時每個月上繳 FAX糧單月結單,約1個月左右就通知拎得不反,嚟緊星期三上去拎啦

都非常感恩李周無留難過我,令我可以順利畢業
恭喜晒呀兩位師兄
大家都係同學!估唔到咁快過!
我10月3日已交最後一年報表及不反對通知書.  我都係4年, 每月定時上繳,  至於消費劵 李周都有幾次批一半我用,   年報都定時交上...  唔知最後我能唔能夠順行畢業, 好心急想快d收到李周電話可以順利拎取解破信.
哈,跟李周真係乜都煩過人!
mayyeh 發表於 25-10-2023 14:24
我10月3日已交最後一年報表及不反對通知書.  我都係4年, 每月定時上繳,  至於消費劵 李周都有幾次批一半我 ...

你要自己打上去追下,咁會快過等佢通知你。

多謝,祝大家都順利畢業。