破產聯盟

財務破產受託人

[size=21.600000381469727px]代朋友問:
[size=21.600000381469727px]早幾日收到封信 老破左後第一次見受託人
[size=21.600000381469727px]之前出信話要出席有債權人大會 但通知左我不用去開  跟住叫我帶齊以下文件 有無師兄知道係咩流程?是否外判左比刀手去做 間公司叫香港債務管理服務有限公司 寫字樓係中環Stanley street thanks
開得債權人大會, 一係跟李周一係跟石仔. 通知咗你當日唔駛出席, 你可以過咗果日之後打電話去問破署主任判咗畀邊間, 再問埋果間D聯絡資料(電話號碼, 搵貴姓), 轉頭你可以打電話去報到先, 而該間外判稍後都會出信/電話聯你, 不過可能要等幾個星期後.
Stanley street係石仔寫字樓
請問跟石仔或李周是否由債權人或主任決定?
是跟石仔,上去交文件跟住就同我傾生活費?大概係點既流程
請不要相信 發表於 29-5-2023 00:22
是跟石仔,上去交文件跟住就同我傾生活費?大概係點既流程

佢收完你嘅文件,之後等陣再叫你入去問d問題,然後再即刻計數。。。大概係咁。。因為我16年入學,,唔知而家有冇變嚕
CKC 發表於 29-5-2023 00:20
請問跟石仔或李周是否由債權人或主任決定?

依次序由最大債權人決定
Anmi2019 發表於 29-5-2023 00:39
依次序由最大債權人決定

唔該Anmi,咁我應該跟石仔
Carman1216 發表於 29-5-2023 00:26
佢收完你嘅文件,之後等陣再叫你入去問d問題,然後再即刻計數。。。大概係咁。。因為我16年入學,,唔知 ...

即刻計數意思係即刻計你要還幾多?有無得唔洗還?如得返好少生活費可否即刻上訴
請不要相信 發表於 29-5-2023 00:59
即刻計數意思係即刻計你要還幾多?有無得唔洗還?如得返好少生活費可否即刻上訴 ...

佢會計返俾你幾多生活費,你爬下呢度嘅文都有人提過,,我記得我傾完之後下一個糧期就開始交錢,,,帶齊d單據,文件,如果有供養父母就帶埋佢哋身份證copy或後補~