破產聯盟

準備舉手

D先生 發表於 22-4-2023 22:48
未有勇氣和家人,下期2線在5號找,資金只能頂多一期

以我爬文睇返嚟嘅資料,如果你太太冇做嘢,要一個人負責成家人嘅開支,咁家庭開支,同埋女兒學費,供養費,供養老婆都都可以計入生活費。工人姐姐就有足夠理由就會批,例如舉手前一隻已經用緊/兩公婆要工作冇人照顧小朋友。但係你太太冇做嘢,外判可能會質疑點解你太太唔自己湊小朋友而未必批你工人姐姐費用。另外租個度,就唔知要唔要打釐印先至算數,之前有師兄講要打釐印,但係事實上,好似我身邊啲朋友,佢地租樓出去,可能只係頭一個約會打,租耐左而租客又準時交租冇乜問題嘅話,其實之後啲租約都唔打釐印。呢項對我黎講都係一個問題,如果批,我預計我都可能要上繳近一
萬,但如果唔批,要上繳萬幾二萬,真係破左都冇用,根本生活唔到
Beabetterone 發表於 22-4-2023 23:26
以我爬文睇返嚟嘅資料,如果你太太冇做嘢,要一個人負責成家人嘅開支,咁家庭開支,同埋女兒學費,供養費 ...

明白, 則係預計上繳15000左右, 太太有收入的, 只是不在香港戶口出糧, 當無
D先生 發表於 23-4-2023 13:46
明白, 則係預計上繳15000左右, 太太有收入的, 只是不在香港戶口出糧, 當無 ...

你要肯定老闆唔同你報稅先得,有報稅都要報有工作⋯
無幫佢報稅架, 次次聯名都係只報我收入
呢幾日又贏番少少, 睇下可唔可以頂到多一排, 仲未面對現實
D先生 發表於 27-4-2023 18:22
無幫佢報稅架, 次次聯名都係只報我收入
呢幾日又贏番少少, 睇下可唔可以頂到多一排, 仲未面對現實 ...

仲賭?只會輸得越甘,要識收手,止蝕
煲開始爆重賭!!!!
樓主死性不改
小賭無乜所謂。
貓女 發表於 27-4-2023 21:12
樓主死性不改

只會輸一無所有 連搞破都冇錢 妻離子散 先會收手….
今日比佢汁返d 他朝攞你更多… 我就認左命
有早知 發表於 29-4-2023 01:57
只會輸一無所有 連搞破都冇錢 妻離子散 先會收手….
今日比佢汁返d 他朝攞你更多… 我就認左命 ...

同意....佢無得救架啦...由9 佢啦
破產最緊要做嘢,準時上繳,態度合作大家都好
不炒就下期2線都頂不到, 現在剛頂到5月呢期, 不過下期都無乜希望
破產錢仲叫有暫時
明知頂唔到仲唔早的入學好過,留返個錢比屋企人用好過
D先生 發表於 6-5-2023 11:01
不炒就下期2線都頂不到, 現在剛頂到5月呢期, 不過下期都無乜希望
破產錢仲叫有暫時 ...

上次話贏,而家呢?
用左來頂今個月
都準備收檔了,拖左成2個月未講,1個1個節日比藉口自己
D先生 發表於 6-5-2023 19:39
都準備收檔了,拖左成2個月未講,1個1個節日比藉口自己

輸哂?到時分享下
樓主破產係你唯一出路,星期一就去申請,唔好諗咁多,破咗產仲有瞓,小朋友仲可以見到爸爸,你有no.銀行同一線財務都唔會追你,千x上te,你最揾家人/朋友幫手還,tiptxx上tu,呢間有no.都照追,打電話,寄吓無名信去公司同屋企,攪咗好耐,最後我去咗報警,佢地就停咗今追數。
過來人經驗,接受自己輸,唔好再諗追返,因為係追唔返,赢幾多次都好,最後都係得一個結果,而家只有自己救到自己,戒賭呀(立即馬會戶口,股票戶口,外圍戶口,賭鋹apps全部取消,身份証放係家人度,想借錢都無得借。))破產後,無得借,反而個人會輕鬆哂。
取消所有賭博戶口