破產聯盟

剛剛畢業 ,更新 環聯 要做付款會員嗎?

剛剛囉到 破產解除證明書

我見有好多師兄都話要 更新 環聯 , 我係唔係要先做會員 比 280元 先可以SEND E-MAIL 比佢地更新?

我前年(2021)解破,不用俾俾280做會員環聯,真接email(contact@transunion.hk)要求更新環聯資料,由send emai至收到更新通知約三星期,當年第一個回覆在下方。
注意這個動作是只是要求更新紀錄「已解破」,不是即時清除公眾紀錄。清除公眾紀錄要前後8年,例如:

「法庭案件編號                                    於資料庫內的備註  
ABC wxyz/2017                        DISCHARGED ON dd/mm/2021

請注意:
1)    破產之相關公眾紀錄將於8年後才可清除(即: 2025年後);
2)    破產前之欠款紀錄將於解除破產日起計5年後於資料庫中清除 (即: 2026年後)。」

================
親愛的客戶,

你好!感謝你對環聯服務的查詢及興趣。

請提供破產解除證明書連同香港身份證副本給我司作資料更新, 閣下可選擇電郵、傳真或郵寄方式。

收妥文件後大約需3-4星期作資料更新,更新完成會盡快通知 閣下。

地址:香港九龍尖沙咀廣東道 15 號
港威大廈第 5 座 8 樓 811 室

辦公時間: 星期一至五上午8時30分至下午5時正

星期六、星期日及公眾假期休息

如有其他查詢,歡迎於辦公時間致電2577 1816 與客戶服務部聯絡。

謝謝!
你而家入去睇係冇評分㗎,等多陣先至俾錢去睇
BigCannon_69 發表於 8-1-2023 15:26
我前年(2021)解破,不用俾俾280做會員環聯,真接email(contact@transunion.hk)要求更新環聯資料,由send  ...

請問洗唔洗留地址?或是一直以e-mail溝通?
我就直接拿解破信後去環聯比佢哋update