破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: Miu2

今日收到破署信,請教各位

dannylau 發表於 30-11-2022 02:14
明白師姐 因為呢度已經有師兄同呢間外判交手咗 報稅表肯定要㗎喇所以攞定都冇問題 另外銀行嗰度佢外判就 ...

d虛擬戶口有無申報過落#資產負債狀況說明書? 無報就搏下大霧, 唔好提唔好問
dannylau 發表於 28-11-2022 23:18
點解會批咁少嘅 我見呢度啲師兄師姐 全部都五位數字生活費 睇到你咁我好驚自己批唔到五位數 因為我阿爸阿媽 ...

批咁少應該係家庭主婦或者係失業人士,如果有正職一般唔會太呵刻的。
Anmi2019 發表於 30-11-2022 03:14
d虛擬戶口有無申報過落#資產負債狀況說明書? 無報就搏下大霧, 唔好提唔好問 ...

有呀 有落過去負債狀況說明書 嗰啲我真係冇本事搵返啲月結單畀佢 如果要問我攞番我真係死都唔掂 都開唔番啲apps
roaarr 發表於 30-11-2022 04:40
批咁少應該係家庭主婦或者係失業人士,如果有正職一般唔會太呵刻的。

係吖我報失業批咗4500(只計自己膳食, 電話費上網費(跟單), 幾百交通費同個人雜費), 其實佢批幾多都係家人代支付, 根本無意思, 只係有個數方便填年報
dannylau 發表於 30-11-2022 04:45
有呀 有落過去負債狀況說明書 嗰啲我真係冇本事搵返啲月結單畀佢 如果要問我攞番我真係死都唔掂 都開唔番 ...

佢真係要拎, 佢可以(有權)去叫金管局叫間銀行攞, 唔駛擔心
Anmi2019 發表於 30-11-2022 05:17
佢真係要拎, 佢可以(有權)去叫金管局叫間銀行攞, 唔駛擔心

咁我放心 多謝你師姐真係幫咗我好多好多
zxcvbnm199 發表於 30-11-2022 00:33
我都係跟佢,佢都叫我準備一年銀行月結單,但其實佢都只係收咗我三個月紀錄,剩低嗰啲我拎咗返屋企。
至 ...

今朝九點半呢啲咁正常嘅時間打去 冇人聽電話 我留咗言留咗自己電話睇下佢會唔會打返畀我 師兄上一次係大約乜嘢時間你打過去有人聽 等我喺嗰個時間再打一次畀佢
Anmi2019 發表於 30-11-2022 01:48
有無即場傾埋生活費, 出境幾耐要事前通知佢

上去交文件時傾埋,佢俾咗一份嘢我。咩破產需知?同埋四張年報,幾張離港通知,佢話離開超過三日就要填,填完fax 、或者email send俾佢哋都得
dannylau 發表於 30-11-2022 10:32
今朝九點半呢啲咁正常嘅時間打去 冇人聽電話 我留咗言留咗自己電話睇下佢會唔會打返畀我 師兄上一次係大 ...

我朝早11:00打去,因為屋企個個番晒工無人
Anmi2019 發表於 30-11-2022 05:13
係吖我報失業批咗4500(只計自己膳食, 電話費上網費(跟單), 幾百交通費同個人雜費), 其實佢批幾多都係家人 ...

你頒令後幾耐收到生活費呢封信?收信前有冇開過債權人大會?
zxcvbnm199 發表於 30-11-2022 12:36
我朝早11:00打去,因為屋企個個番晒工無人

我今日下晝四點鐘打去 終於都聽電話 佢要嘅文件都幾多 約咗下個星期四 師兄佢上次同你大約聽咗幾耐 佢約咗下晝五點鐘 如果順順利利嘅話攞埋佢封解凍信解凍戶口我最快都要12月中先可以開得番個戶口攞錢 希望無風無浪呀
dannylau 發表於 30-11-2022 19:02
我今日下晝四點鐘打去 終於都聽電話 佢要嘅文件都幾多 約咗下個星期四 師兄佢上次同你大約聽咗幾耐 佢約 ...

傾左一粒鐘左右。
zxcvbnm199 發表於 30-11-2022 19:16
傾左一粒鐘左右。

佢哋算唔算易話為 嗰份26頁我都寫到有少少混亂 文件就盡量有幾多畀幾多 希望佢哋唔會鬧人呀
dannylau 發表於 5-12-2022 13:23
佢哋算唔算易話為 嗰份26頁我都寫到有少少混亂 文件就盡量有幾多畀幾多 希望佢哋唔會鬧人呀 ...

好易話為。
Anmi2019 發表於 30-11-2022 01:48
有無即場傾埋生活費, 出境幾耐要事前通知佢

即場傾, 出境前就得, 佢話當日都可以
dannylau 發表於 5-12-2022 13:23
佢哋算唔算易話為 嗰份26頁我都寫到有少少混亂 文件就盡量有幾多畀幾多 希望佢哋唔會鬧人呀 ...

好好人幾nice, 我同佢講唔夠, 佢都即比多幾百一千我
咁就好喇 我一路都好擔心 唔該曬兩位同學仔
魔人布歐 發表於 30-11-2022 14:45
你頒令後幾耐收到生活費呢封信?收信前有冇開過債權人大會?

我直接外判咗,唔需要開大會,上去會面交文件時傾埋生活費
hk728982 發表於 5-12-2022 14:26
即場傾, 出境前就得, 佢話當日都可以

咁都幾鬆