破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: Cch123

剛畢業遲啲想申請銀行信用卡

其實果位師兄某程度上比左好大鼓勵同希望我,雖然佢有啲攪笑,但我都多謝佢既,至少我跟佢提供既資訊又真係出到佢所講既銀行信用卡,除咗AE之外
mafixlam 發表於 18-5-2023 15:27
其實果位師兄某程度上比左好大鼓勵同希望我,雖然佢有啲攪笑,但我都多謝佢既,至少我跟佢提供既資訊又真係 ...

佢之前提及過,中恨,揸渣唔做佢生意。
nevergiveup 發表於 18-5-2023 14:21
17年先入學,我諗你急唔黎,其實你可以比錢攞份TU睇下咩回事先,因為你壞紀錄仲會存在 ...

我3月申請ux 財仔卡有個免費tu睇,冇評級就預左,但只見到3間銀行機購既欠款,其他就冇晒
nevergiveup 發表於 15-5-2023 14:02
朋友我諗你諗法錯左,銀行批你按揭要睇你TU,唔係睇你有幾多咭,你有2-3張或得1張都無問題,最主要係你找 ...

個TU真係好難搞好佢,呢2年都無用過30%,期期交足錢,無拖無欠,但一路都係C,未曾上個3400分,成日都係33XX度加加減減,最唔明期期交足錢,無做其他野都無端端又減分..
gamez 發表於 28-5-2023 19:13
個TU真係好難搞好佢,呢2年都無用過30%,期期交足錢,無拖無欠,但一路都係C,未曾上個3400分,成日都係33XX度 ...

請問畢業左幾耐呀大哥?
happymoneyway 發表於 28-5-2023 20:19
請問畢業左幾耐呀大哥?

2015年畢業
gamez 發表於 28-5-2023 19:13
個TU真係好難搞好佢,呢2年都無用過30%,期期交足錢,無拖無欠,但一路都係C,未曾上個3400分,成日都係33XX度 ...

我清哂record果陣係D,用第一張咭1年左右就升左去B,2年後就上A,至於點評分,好難一概而論,不過又咁講,你唔使買樓、借貸,個評分對你黎講其實無咩意義
nevergiveup 發表於 29-5-2023 15:33
我清哂record果陣係D,用第一張咭1年左右就升左去B,2年後就上A,至於點評分,好難一概而論,不過又咁講 ...

須然係,但會影響我申請信用卡,想唔要張AXON,成世得5000,想換第2間MASTERCARD卡
nevergiveup 發表於 29-5-2023 15:33
我清哂record果陣係D,用第一張咭1年左右就升左去B,2年後就上A,至於點評分,好難一概而論,不過又咁講 ...

想問一下,清好紀錄後,綠表買二手居屋,按揭機會大唔大呢?
happymoneyway 發表於 29-5-2023 21:17
想問一下,清好紀錄後,綠表買二手居屋,按揭機會大唔大呢?

如果清晒係易好多,我13年畢業,21年買,做9成按私樓無問題,申請左兩間前債主都批,綠表其實仲易批