破產聯盟

剛畢業遲啲想申請銀行信用卡

finish2021 發表於 23-12-2022 03:12
解破+3年 可以試細行

當年試過吾得
depressman 發表於 22-12-2022 22:19
真係要解破+6年 TU 先變反正常,申請到銀行卡

吾可以話一定申請度,睇埋你份工,仲有tu
我2012老破2016解破到而家2023年3月23日先send解破信去TU,我有買TU 戶口,所以可以睇評級係B,但一直都申請唔到信用卡。係咪一定要等TU更新後先申請到?咁我更新TU係咪直接會擦埋我d壞既記錄
Kitsanmo0816 發表於 26-3-2023 22:31
我2012老破2016解破到而家2023年3月23日先send解破信去TU,我有買TU 戶口,所以可以睇評級係B,但一直都申請 ...

更新完就睇唔到壞帳,到時再申請啲易少少既銀行
nevergiveup 發表於 27-3-2023 18:10
更新完就睇唔到壞帳,到時再申請啲易少少既銀行

謝謝
想請教一下大家,我係4/21畢業,已有安仔卡,中間成功加左2次額,對上一次申請u 記visa失敗為2個月前,聽人講申請多幾張信用卡會有助將來申請按揭,請問本人是否應4/24先嘗試申請細行卡?
happymoneyway 發表於 13-5-2023 22:38
想請教一下大家,我係4/21畢業,已有安仔卡,中間成功加左2次額,對上一次申請u 記visa失敗為2個月前,聽人 ...

U記係邊間?
一係去百貨,申請一張老破人士專用卡。
airmax 發表於 15-5-2023 06:19
U記係邊間?

百貨到依家都係唔肯批比我
mafixlam 發表於 15-5-2023 09:39
百貨到依家都係唔肯批比我

咁大濟,連老破人士嗰張都唔比?
已經有財仔卡,ua就3月reject左,所以想問是否解破3年成功申請細行機會大
airmax 發表於 15-5-2023 06:19
U記係邊間?

百貨咭以前唔批比我,我已經從始唔再申請佢,加上我好多銀行咭,唔特別需要佢
happymoneyway 發表於 15-5-2023 13:02
已經有財仔卡,ua就3月reject左,所以想問是否解破3年成功申請細行機會大

朋友我諗你諗法錯左,銀行批你按揭要睇你TU,唔係睇你有幾多咭,你有2-3張或得1張都無問題,最主要係你找咭數準唔準時,另外係亦睇你信用額有多少然後用多少,假如你有10萬額,成日碌8-9萬,你TU係唔會升,但你可能碌你信用額20-30%左右,比你碌80-90%為好,所以你假設有3萬額左右,碌幾千蚊就好,然後準時還款就得
到你想買樓前,請攞張TU自己睇下咩grade先,有B或以上就好穩陣,當然亦睇你解破左幾耐,可能亦有少少影響
airmax 發表於 15-5-2023 09:57
咁大濟,連老破人士嗰張都唔比?

唔大濟,我已經有好多間銀行既信用卡,不過我屋企近百貨,有陣時食唔到佢啲組合傢俬既優惠,重點係唔使急,一定有銀行會批返卡比各位,除咗花x 銀行,我暫時未見過有人破後申請到
mafixlam 發表於 15-5-2023 15:05
唔大濟,我已經有好多間銀行既信用卡,不過我屋企近百貨,有陣時食唔到佢啲組合傢俬既優惠,重點係唔使急 ...

花銀行以前我聽過老破永不批,而家唔知
nevergiveup 發表於 15-5-2023 14:02
朋友我諗你諗法錯左,銀行批你按揭要睇你TU,唔係睇你有幾多咭,你有2-3張或得1張都無問題,最主要係你找 ...

唔該晒師兄,從有卡開始找數會找多,每次亦會早半個月找數,而家大約每月10%左右額,另想問TU是否要4+5先有,我係4/2017年入學,請各師兄提一提點
nevergiveup 發表於 15-5-2023 15:20
花銀行以前我聽過老破永不批,而家唔知

我都聽過呢個講法,但曾經係呢到見過好似有位師兄批到
happymoneyway 發表於 17-5-2023 23:08
唔該晒師兄,從有卡開始找數會找多,每次亦會早半個月找數,而家大約每月10%左右額,另想問TU是否要4+5先 ...

17年先入學,我諗你急唔黎,其實你可以比錢攞份TU睇下咩回事先,因為你壞紀錄仲會存在
mafixlam 發表於 18-5-2023 07:28
我都聽過呢個講法,但曾經係呢到見過好似有位師兄批到

係咪果個不停申請信用卡,憎人富貴厭人貧果位,哈哈
nevergiveup 發表於 18-5-2023 14:22
係咪果個不停申請信用卡,憎人富貴厭人貧果位,哈哈

佢喺其他信用卡討論區,都係咁講自己有幾多張AX卡,獅子,恒仔,又話秒批等等……