破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

詐騙電話定真係收數

今日冇啦啦收到電話,講得出全名,ID,地址,之前留過既咨詢人(朋友屋企人)資料但基本上果啲要留咨詢人既財仔我都還清哂,
只係爭痕生/滙x/Axon/中人/邦人同UX既錢~
我已經畢左業差唔多1年,今日就收到電話...

佢聲稱自己受人委托,幫手追數,佢係行動組既,
問佢幫邊間追,又唔肯講,仲話5萬樓下果啲就會搵佢地追~
我開頭番緊工都已經淆底,Hea答佢放工先傾,話如果肯還搵個斯文既人同我傾

到之後真係搵左第2條友黎打比我,都係講果啲爛尾數搵佢地追,
點都唔肯講係邊間委托佢地,又話找左先會話我知send番哂啲證明文件比我
我同佢講我冇一條數係36023..佢就話加加埋埋啲息就有呢個數
我再話,我冇一條數係5萬樓下,佢就答我總之依家係36023
佢話最後通碟,唔還就pass番比行動組...
到時就唔止36000.....我始終驚係呃人,所以叫佢照pass左先,唔會還

但我又淆底驚真係2,3線搵佢地幫手追
破產都捱過,驚呢d傻仔?
Man111888 發表於 5-10-2022 23:15
破產都捱過,驚呢d傻仔?

始終自己身有屎ma…爭過人錢,又要比佢噏得出個地址,最怕佢煩我屋企人同朋友咋
mzrx7hk 發表於 5-10-2022 20:12
一定係假

我都好希望係假

放心, 成日都收到 E D 電話
再打黎播佛經佢聽,你話債仔已經走左啦,喃嘸阿。。。