破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

屋企人話申請BNO VISA⋯⋯

Win0111 發表於 28-9-2022 12:47
因為我係2018年攞到解除破產令,因家庭問題2020年申請多一次破產,不過後尾家人幫手全數清還,就終止左破 ...

照報沒問題會批的 remarks講清楚來龍去脈就OK了 你擔心你夠唔夠錢好過
明白,多謝你耐心回覆。請問除咗上載解除破產令,remarks要寫啲乜嘢可否分享吓你過來人意見?
我係解破完之後申請既,一家四口,返工要有糧單,然後戶口有出糧紀錄對番。當時我做資產証明係40萬,擺左銀行4個月,但上網睇好似一家四口,5萬蚊資產已經夠,而我當初申請bno visa無講自己破過產,最後都批左,係英國個邊一樣開到銀行戶口,申請到信用卡,fullpay買到間舊樓單位。
個破產紀錄解破完4年就無曬,bno過英國住得5年再查你都無紀錄啦
Tomleeleee 發表於 23-9-2022 22:26
上年自己申請 需要出示銀行紀錄,事前你需要要通知你的外判/主任

想問你係英國有冇申請戶口?如果係英國冇戶口都好煩
milk3736 發表於 5-10-2022 14:32
我係解破完之後申請既,一家四口,返工要有糧單,然後戶口有出糧紀錄對番。當時我做資產証明係40萬,擺左銀 ...

解破咗就冇問題啦!而家我煩緊係破ing
之前話有人無申報都批左 其實而家你最主要要證明半年生活費
你都幾濺格,去英國做新移民,厄福利,你有錢洗老破咩,移民即系有錢,有錢吾還仲破產,你已经犯左詐騙罪,我已經起到你IP,你等住差佬上門啦
Ivan0fun 發表於 6-1-2023 21:06
之前話有人無申報都批左 其實而家你最主要要證明半年生活費

隱瞞唔申報批左visa,5+1入藉時又另一件事
milk3736 發表於 5-10-2022 14:32
我係解破完之後申請既,一家四口,返工要有糧單,然後戶口有出糧紀錄對番。當時我做資產証明係40萬,擺左銀 ...

你好,我想請問你當初冇報破產,知唔知會唔會影響五年後入藉?
ls8988 發表於 27-9-2022 22:54
你完咗同有畢業證書就無大問題,申報左同主動upload 埋。我就幾日就批左

Hello 但係我張解除破產令係中文版,照upload沒有問題嗎?我打過去破產管理處問佢哋唔會再出過一份英文版
Win0111 發表於 7-2-2023 16:01
Hello 但係我張解除破產令係中文版,照upload沒有問題嗎?我打過去破產管理處問佢哋唔會再出過一份英文版 ...

咁真係唔知呀。因為我嗰陣時申請破解就諗住過嚟就用左英文。但申請visa 時又一定無要upload 破解證明書,我都係附加文件upload的。答案希望幫到你。
咁想請問你當時仲需唔需要附加解釋啲乜嘢?定還是就咁比張文件證明佢?
我都準備申請BNo visa, 但好似話要英文信件証明你完左破產期?如果都係得中文版解破令,有冇其他証明可以申請到英文版?家係搵移民顧問幫手搞好d? 請問可以解答一下嗎?大家講到破過產都好易申請到BNo visa咁既?希望大家都申請到啦
我開頭都驚申請唔到,但過程都好順利。申請只要求你申報但無要求你upload 不反。我只係主動upload。
順便分享下個人感受。其他年紀唔大的過來人,離開香港都算係一個重新做人的機會。去到外地無人識,無人理你過去。唔洗再對返以前可能對你冷言冷雨的親戚和朋友。可以正正常常搵返份工開銀行,唔洗先洗未來錢。因為根本唔會有人借錢俾你同信用卡。可以學習理財。
想問你主動upload係upload中文版定英文版?諗緊要唔要比多張解釋點解得中文版
你申請幾多日就批你BNo visa 啦,希望大家都可以順利過新生活
我主動upload 申請英文版,因為我申請破解時都預左要申請visa所以一心要英文版。我三日就批左。
我到左八個月,生活比想像中無咁困難。大家加油