破產聯盟

查看: 6138|回復: 35

如何申請解破令(外判case)

7月畢業,石仔follow,請問到時係破署網上申請不反對,定要揾石仔申請?

你講的程序都無錯, 所以一切都係由你受託人處理, 有快有慢.
回復 支持 1 反對 0

揾石仔拎不反對通知書,再拎去高院申請
我是外判,打電話問幾時攞不反對通知書, 佢對話待二三個月再問?
我唔知係咪一樣,我跟石仔,等到最後個期供完,佢check過冇問題,就可以問佢拎
記得要寫返封信比外判申請
有冇人知按法律交足四年報告, 最后三個月或十四日前債權人及受託人冇登憲報提出反對, 法律上即係自動解破. 申請左不反通知書,受託人理應出不反對信完成破產程序,對嗎?
欠一百萬 發表於 1-8-2022 16:52
你講的程序都無錯, 所以一切都係由你受託人處理, 有快有慢.

多謝百萬兄解答, 祝願各師兄師姐畢業脱離財困 ,走不回頭路,生活愉快.
今日收到外判道知,上去攞不反信,小弟終於畢業
從今以後不走回頭路 今天好高興 辛苦了四年 奉獻各位珍惜前途珍惜錢途 拜拜
已寫,話等6個月,好crazy ... 要拖我咁耐。
gigigigi 發表於 12-9-2022 01:34
已寫,話等6個月,好crazy ... 要拖我咁耐。

同我一樣,當初話要等6個月,total要成9個月先拎到…
smms 發表於 15-8-2022 15:40
從今以後不走回頭路 今天好高興 辛苦了四年 奉獻各位珍惜前途珍惜錢途 拜拜 ...

恭喜你,想問你到期後搞咗幾耐先收到不反對通知書?完個陣有冇欠款?
Cchan 發表於 13-9-2022 14:34
恭喜你,想問你到期後搞咗幾耐先收到不反對通知書?完個陣有冇欠款?

到期後一個月便攞了不反對書,前後兩個月便更新了環聯,真係估唔到咁快,跟住開了兩個銀行綜合戶口,攞了一張安仔信用卡,多謝個天對我先苦後甜.人生路是崎嶇,前路是茫茫,各位師兄弟姐妹們努力,
smms 發表於 14-9-2022 16:06
到期後一個月便攞了不反對書,前後兩個月便更新了環聯,真係估唔到咁快,跟住開了兩個銀行綜合戶口,攞了一張 ...

所謂綜合戶口只可以操作網上過數,存錢及入數,其它不可以使用,,破產後果真係要用時間洗底.
smms 發表於 14-9-2022 16:06
到期後一個月便攞了不反對書,前後兩個月便更新了環聯,真係估唔到咁快,跟住開了兩個銀行綜合戶口,攞了一張 ...

你係石仔? 咁快真係好!
是咪你無尾數要找?
Cchan 發表於 15-9-2022 00:38
是咪你無尾數要找?

外判石仔出名慢 快慢要睇債權人多唔多 因為接近到期三個月前外判要出不反對去債權人 如果債權人多會影响快慢
Cchan 發表於 15-9-2022 00:38
是咪你無尾數要找?

無欠數 再後一期入錢交據單 外判認錢唔認人 盡快傾掂佢 畢業師弟
smms 發表於 15-9-2022 09:56
外判石仔出名慢 快慢要睇債權人多唔多 因為接近到期三個月前外判要出不反對去債權人 如果債權人多會影响 ...

到期三個月前