破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: PhoebeFu

今年5月解破, 黃+石而家先寄信黎話欠18/19週年報告.

我個外判又好好喎 我最近交第一次年報(之前冇問過佢用咩方式交) 跟住我就email俾佢 隔左一日佢專登打電話俾我話收到我嘅email 仲話我份野無問題架啦
我都係黃+石跟,仲有三日就夠4年期滿
自問我都好合作,希望佢唔好玩野
黃+石好煩,早幾個月先出信話反對我完破!我打去問先話我欠錢,話我欠幾萬,又話我消費卷要還,佢無出信叫喎,以前關愛基金都有,但我有係年報申報,又話我無。所以,好麻煩佢地。
gigigigi 發表於 29-6-2022 23:09
黃+石好煩,早幾個月先出信話反對我完破!我打去問先話我欠錢,話我欠幾萬,又話我消費卷要還,佢無出信叫 ...

條數而家清晒未?因要清晒條數餾地先會出不反信

lifeishopeless 發表於 30-6-2022 01:36
條數而家清晒未?因要清晒條數餾地先會出不反信

打錯字* 佢地
gigigigi 發表於 29-6-2022 23:09
黃+石好煩,早幾個月先出信話反對我完破!我打去問先話我欠錢,話我欠幾萬,又話我消費卷要還,佢無出信叫 ...

佢哋通常夠期前半年左右拎返你哋嘅file嚟睇,如果有欠款,快快脆脆攪掂佢,唔好俾佢臨尾又封戶口要上去出糧呀
ivanho619 發表於 29-6-2022 01:30
我個外判又好好喎 我最近交第一次年報(之前冇問過佢用咩方式交) 跟住我就email俾佢 隔左一日佢專登打電話俾 ...

第一次通常都無問題,最大問題係到你4年完曬先話你知,佢無收過你第一年份年報!
所以呢4年一定要保存好所有文件,公司出多一蚊你都要還比佢,咁樣就可以平安渡過!