破產聯盟

有number後

財仔係最近二星期都無煩,啲信最後一封都係10幾號個陣,但今日又出現番啲WhatsApp追數  ,我老公話律師講話唔好send 號碼比佢哋,費事債權人大會佢地反對。合理?另外 啲財仔追開嗰個地址已賣比人,擔心啲信比新業主收到同煩到人地,本來諗住申請郵件轉遞 但原來唔係100%轉遞得到,同埋好多時佢哋啲信都係唔寫名,又或者係入嚟攝信箱
點解唔好SEND 債權人大會唔係比佢地反對係話你聽判比邊個WO
SEND左佢地有機會口頭上問候一下係屋企人就消失
Chau0622 發表於 3-8-2021 12:08
點解唔好SEND 債權人大會唔係比佢地反對係話你聽判比邊個WO
SEND左佢地有機會口頭上問候一下係屋企人就消失 ...

其實我想嚟溫曬書㗎喇我都係咁樣覺得,我都記得好多師兄講過話債權人大會唔係比佢哋反對
send就係等財仔知你申請咗破產等幾時頒令, 唔send又無還錢, 佢咪以為你走數潛水囉.
況且只要證明到你資不抵債, 法庭就會宣佈你破產, 佢哋都無得反對, 而債權人大會更加唔關事, 個大會都係決定你跟邊個受託人, 由最大債主話事, 其他債主無得反對.