破產聯盟

查看: 8905|回復: 162

二三缐財務追數

有C兄C姐有關二三缐財務追數經驗分享?

因為欠左好多間財仔數供吾起決定去破產,係咪破左佢地一樣會追?一樣會威脅我的朋友?
D財仔都係靠嚇同煩你或親友架啫, 如果申請破產就唔好私下還錢, 你欠左幾耐還唔到? 欠幾多錢? 唔OK就舉手申請破產, 有D要等到領令就停, 有D領完令都仲要煩多你一排先收手
thanks Cwy, 我差財仔比較多間,現在開斷供左1期,但是已經收到超級多恐嚇電話,我有朋友一日收到幾百個calls, 但是申請破產到頒令都要5-6weeks,這段時間會好難捱?他地會唔會不斷搅事?
Cowboy007 發表於 2-8-2021 10:08
thanks Cwy, 我差財仔比較多間,現在開斷供左1期,但是已經收到超級多恐嚇電話,我有朋友一日收到幾百個cal ...

師兄點都要捱啦咁
同埋你斷左供1期個D 你拿拿林比個NO.佢 希望佢停搞你啦
如果你唔係欠大耳隆或電話數就會好D, 你飛去junk call啦!叫你D朋友唔好聽電話, 如果你申請左破產, 佢地又做太過份既野就嘗試報警, 等佢地冇咁過份
cwy2013 發表於 2-8-2021 10:53
如果你唔係欠大耳隆或電話數就會好D, 你飛去junk call啦!叫你D朋友唔好聽電話, 如果你申請左破產, 佢地又 ...

佢哋係咁 WhatsApp 發訊息比我朋友同事,攪到我舊公司部分同事好不滿,仲打返電話來吊左我幾句,雖然我已經離職,但是我都唔想麻煩到舊同事
Cowboy007 發表於 2-8-2021 11:36
佢哋係咁 WhatsApp 發訊息比我朋友同事,攪到我舊公司部分同事好不滿,仲打返電話來吊左我幾句,雖然我已 ...

當日你比得佢地電話做你資詢人預左

佢地班人用系統係咁炸電話 完全輕鬆一日幾百個
收到NO.停唔停 個個都唔同情況 只能自求多福
我收到一家話要告我炸騙話我未供款,但是我突然冇能力因為投資失利?咁我可以點?
Cowboy007 發表於 2-8-2021 11:36
佢哋係咁 WhatsApp 發訊息比我朋友同事,攪到我舊公司部分同事好不滿,仲打返電話來吊左我幾句,雖然我已 ...

冇辦法, 鬼叫自己做錯咩, 舊同事罵就當唱歌, 最重要快D入紙
cwy2013 發表於 2-8-2021 12:20
冇辦法, 鬼叫自己做錯咩, 舊同事罵就當唱歌, 最重要快D入紙

收數兇我話告我炸騙,但是都破產啦,仲有什麼價值告呢,我有$都要上繳信託去還款啦
唔使理佢 我依家欠廿幾間扣底財
6月尾入紙 7月頭有no.比晒佢地
間間頭幾日又話要上門又話要告我詐騙
頭幾日諮詢人收幾百個電話
之後就無晒影 仲有十日八日就頒令
係呢兩日有兩間再搵我 上左門貼紙 貼完報左警
暫時又無晒聲氣
扣底財係咪扣門口費?
qwerty13579 發表於 2-8-2021 12:50
唔使理佢 我依家欠廿幾間扣底財
6月尾入紙 7月頭有no.比晒佢地
間間頭幾日又話要上門又話要告我詐騙

但係麻煩到同事同朋友
Cowboy007 發表於 2-8-2021 14:06
扣底財係咪扣門口費?

正確
我都廿幾間扣底財,都決定左搞破產,6C行果邊都有提我有機會會被告詐騙,不過都唔諗得禁多,反正都還唔到,而家都每日有不同既電話打俾我屋企人,6C行果邊又未同我宣誓,基本上而家有D屋企人已經同我斷絕關係,本身有份搵緊差唔多三萬既工又冇埋,有D心灰,只好見步行步
佢哋有冇上過你公司搵你?
pong01 發表於 2-8-2021 14:40
我都廿幾間扣底財,都決定左搞破產,6C行果邊都有提我有機會會被告詐騙,不過都唔諗得禁多,反正都還唔到, ...

我之前份工冇你搵咁多, 不過以家冇工做, 搵工又唔順利, 心都煩, 希望你破產順利
Cowboy007 發表於 2-8-2021 14:58
佢哋有冇上過你公司搵你?

你入左紙搞破產未?
pong01 發表於 2-8-2021 14:40
我都廿幾間扣底財,都決定左搞破產,6C行果邊都有提我有機會會被告詐騙,不過都唔諗得禁多,反正都還唔到, ...

我剛好在新舊公司交接的空擋期,但是害怕比人出賣知道新公司係邊,不過好彩我冇麥話比同事知去邊度.
現在最大問題係佢地吾好一直打擾我就可以